Header Ads

ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΝΕΑ (Φ. 1905)

Οι Μεταγραφικές και άλλες αλλαγές στο ρόστερ του ΠΑΣ ΚΟΡΙΝΘΟΣ στη νέα σεζόν 2024 – 2025

 Μπαρμπαρούσης: Όταν σε καλεί η Κόρινθος δεν μπορείς να πεις όχι

 


 Μετακινήθηκε στην Κόρινθο φέτος με μοναδικό στόχο να κατακτήσει το πρωτάθλημα και να επαναφέρει τη Μπάρτσα στην Superleague 2.  Ο λόγος για τον Γιώργο Μπαρμπαρούση ο οποίος θα αποτελέσει τον επιθετικό που θα επωμιστεί να σηκώσει το βάρος στην γραμμή κρούσης.

Ο σπουδαίος επιθετικός που την περσινή χρονιά πέτυχε 20 γκολ με τη φανέλα της Ρόδου είναι έτοιμος να ανταποκριθεί στις προσδοκίες κάτι που επιβεβαίωσε και μέσω των δηλώσεων που παραχώρησε στο soccerlive.gr.

Αναλυτικά, τα όσα τόνισε για την επιλογή του να μετακινηθεί στην Κόρινθο: "Επέλεξα την Κόρινθο διότι ήθελα να βρίσκομαι πιο κοντά στην οικογένεια μου φέτος. Μου άρεσε το πλάνο και της ομάδας και όταν σε καλεί ο κ. Κούγιας δύσκολα μπορείς να πεις οχι".

Για τους στόχους του σωματείου ο έμπειρος κυνηγός πρόσθεσε: " Ο στόχος δεν αλλάζει, είναι πάντα πρωταγωνιστικός. Μια ομάδα σαν την Κόρινθο πρέπει να βάζει ψηλά τον πήχη ανεξάρτητα από την κατηγορία που συμμετέχει".

Ερωτηθείς στα στοιχεία που θα κρίνουν τον τίτλο, ο Μπαρμπαρούσης υπογράμμισε:" Ο τίτλος πάντα κρίνεται σε βάθος χρόνου. Όποιος έχει διάρκεια, υπομονή, τη νοοτροπία και τη σωστή λειτουργία εντός και εκτός γηπέδου συνήθως στο τέλος χαμογελάει. Η γνώμη μου είναι ότι δεν υπάρχει φαβορί στο ποδόσφαιρο. Όλοι ξεκινούν από την ίδια αφετηρία και θα πρέπει να παλέψεις για να πετύχεις το στόχο σου.

 Ο Γιώργος Μπαρμπαρούσης δεν θα μπορούσε να μην δώσει την υπόσχεση του στον κόσμο λέγοντας" Δε θελω να λεω μεγαλα λογια γενικα δεν ειμαι απ αυτους, το ξερεις άλλωστε ουτε δηλωση δε κανω σχέδον. Το μονο που μπορω να πω ειναι οτι θα δωσω το 100% ώστε η ομαδα να πετυχει το στοχο της".

Πηγή: korinthosnews.com

 

Απέκτησε επίσης τον 20 χρονο κεντρικό Αμυντικό Νίκο Στασινόπουλο

  Ο Νεοαποκτηθείς έχει αγωνιστεί στις ομάδες Ακαδημία Αστέρα Τρίπολης Κ17, Παναχαϊκη Κ19 & στην SUPER LEAGUE 2 και στην πρώτη ομάδα, της Αναγέννησης Καρδίτσας στην SUPER LEAGUE 2. Ο Στασινόπουλος βρέθηκε στα γραφεία της ομάδας και υπέγραψε το δελτίου του παρουσία του Προέδρου της Κορίνθου Αλέξη Κούγια και θα βρίσκεται κανονικά στην πρεοετοιμασία του ΠΑΣ ΚΟΡΙΝΘΟΣ για τη νέα σεζόν.

Στην Ελλάδα θα συνεχίσει να αγωνίζεται ο Χουάν Ιγνάσιο Ματέα, παραμέμοντας στην ιδια κατηγορία, δηλαδή σε εκείνη της Γ' Εθνικής. Ο Αργεντινός μεσοεπιθετικός συμφώνησε να ενισχύσει την προσπάθεια του ΠΑΣ Κορινθος. Η πρώτη του ομάδα στην Ελλάδα ήταν ο Πανσερραϊκός στη Football League, τη σεζόν 2020-21, για να ακολουθήσει λίγους μήνες μετά στην ίδια κατηγορία η Νίκη Βόλου. Τη σεζόν 2022-2023 στο β’ μισό έπαιξε στο Αιγάλεω, καταγράφοντας 5 συμμετοχές με 1 γκολ. Πέρυσι άνηκε στο δυναμικό του Χαϊδαρίου αγωνιζόμενος στον 4ο όμιλο.

 

Πήρε τερματοφύλακα τον Λάμπρο Αντωνόπουλο από ΑΕΛ η Κόρινθος

Το ιδιαίτερο χαρακτηριστικό της μεταγραφής είναι ότι ο τερματοφύλακα αυτός ήταν επαγγελματίας στην ΑΕΛ και παρά το νεαρό της ηλικίας του το 2005 είχε μόνιμες κλήσεις στις Εθνικής ομάδες U19 U17 & U15 στις οποίες στις προτιμήσεις για Πρώτος και Δεύτερος ήταν ποδοσφαιριστές του Ολυμπιακού του ΠΑΟΚ & του ΠΑΟ.

Το μεγάλο προσόν του Λάμπρου Αντωνόπουλου είναι ότι εφόσον ο Προπονητής του ΠΑΣ Κόρινθος Πάρης Αδράλας τον επιλέξει βασικό στην θέση κάτω από τα γκολπόστ, λόγω της ηλικίας του – 19 ετών – θα καλύπτει στην 11αδα, τη μία από τις 2 θέσεις που υποχρεωτικά πρέπει να καλύπτουν ποδοσφαιριστές που έχουν γεννηθεί από το 2003 και μετά.

Ο 19χρονος γκολκίπερ υπέγραψε το δελτίο του στο Ξενοδοχείο Imperial της Λάρισας παρουσία του Προέδρου του ΠΑΣ Κόρινθος Αλέξη Κούγια και θα είναι κανονικά παρόν στην έναρξη της βασικής προετοιμασίας στις 29 Ιουλίου, μαζί που τους υπόλοιπους νέους συμπαίκτες του που είτε παρέμειναν από την περσινή χρονιά είτε αποκτήθηκαν φέτος.

 

Μεταγραφικά «κτυπήματα» της «Μπάρτσα» Γιώργος Μπαρμπαρούσης

Συγκεκριμένα αποκτήθηκαν ο κορυφαίος σκόρερ τα τελευταία 5 χρόνια στην Γ’ Εθνική , Γιώργος Μπαρμπαρούσης ο οποίος έχει πετύχει περισσότερα από 100 γκολ ,με τελευταίο του επίτευγμα τα 20 γκολ που πέτυχε πέρσι αγωνιζόμενος στην Ρόδο , ο κορυφαίος Κορίνθιος ποδοσφαιριστής της τελευταίας δεκαετίας με παραστάσεις από Σούπερ Λίγκα 2 και Γ εθνική, επιτελικός μέσος, Νίκος Χαρίτος, ο οποίος την προηγούμενη σεζόν αγωνίστηκε με την εξαιρετική ομάδα του Ηλυσιακού, έχοντας και 6 γκολ και ο αριστερός εξτρέμ με θητεία στην ΠΑΕ ΠΑΟΚ Μίσχου ο οποίος την προηγούμενη σεζόν αγωνίστηκε στην ΠΑΕ Αιγάλεω.

Σε ακόμη 3 εντυπωσιακές μεταγραφές προχώρησε ο ΠΑΣ Κόρινθος, επιλογές του προπονητή Πάρη Ανδράλα και του ΔΣ του ΠΑΣ Κόρινθος. Συγκεκριμένα αποκτήθηκαν ο αμυντικός μέσος Ιάσων Γλυνός ( 23 ετών ) με θητεία σε Ολυμπιακό Β , Καραϊσκάκη στη Σούπερ Λίγκα 2 και στον Ύπατο, ο ακραίος Μπακ Γιώργος Μαγκάκης ηλικίας 25 ετών με θητεία σε Διαγόρα Ρόδου και Αιγάλεω στη Σούπερ Λίγκα 2 και ο 20χρονος Άνθιμος Καψής , εγγονός του Άνθιμου Καψή και γιος του Μιχάλη Καψή, ο οποίος αγωνίζεται στη θέση του στόπερ και του ακραίου μπακ.

Ο ΠΑΣ Κόρινθος μετά από αυτές τις μεταγραφές έχει συμπληρώσει ένα ρόστερ 24 παικτών εκ των οποίων οι 11 είναι Κορίνθιοι και με έναν πολύ χαμηλό μέσο όρο ηλικίας και εφόσον δεν προκύψει κάτι ιδιαίτερο δεν θα προχωρήσει σε άλλη μεταγραφή.

 Αυτονόητο είναι ότι βασικά στελέχη της ομάδας παραμένουν , οι Κορίνθιοι Διασσινος, Τριαντάφυλλος , Μερκούρης, Νικολάου, Παπανικολάου, Κουτσουμπελας, Κουιμελης , Τσέλιος, Ευθυμίου.

Η μεγάλη επιτυχία των μέχρι τώρα μεταγραφών είναι ότι έχουν αποκτηθεί οι Χατζής , Καψής , Κουτσουμπελας, Κουιμελης, Αλμπάνης και ο προερχόμενος από τον Παναθηναϊκό και μέλος της εθνικής παίδων Τσέλιος οι οποίοι αγωνίζονται ως " μικροί " αφού οι νέοι κανονισμοί απαιτούν να αγωνίζονται στην 11αδα 2 παίκτες που έχουν γεννηθεί μετά το 2003.

Κυριάκος Παντζαρίδης

Δεν υπάρχουν σχόλια