Header Ads

ΕΘΝΙΚΑ ΚΑΙ ΔΙΕΘΝΗ ΘΕΜΑΤΑ (Φ. 1905)

 

Tzo Μπάιντεν: Καταδικάζει την «ελεεινή»

επίθεση της Ρωσίας στην Πολτάβα της Ουκρανίας

 


5Apostagma.gr Newsroom 4.9.2024

 Ο Αμερικανός πρόεδρος Τζο Μπάιντεν, εξαπέλυσε μύδρους κατά του Βλαντιμίρ Πούτιν που στόχο έχει να «τσακίσει τη θέληση ενός ελεύθερου λαού». ΟΤζο Μπάιντεν, καταδικάζει τον «ελεεινό» βομβαρδισμό των ενόπλων δυνάμεων της Ρωσίας στην πόλη Πολτάβα της κεντρικής Ουκρανίας χθες Τρίτη.

Ο Αμερικανός πρόεδρος Τζο Μπάιντεν, εξαπέλυσε μύδρους κατά του Βλαντιμίρ Πούτιν που στόχο έχει να «τσακίσει τη θέληση ενός ελεύθερου λαού» όπως είπε, με αφορμή το χθεσινό σφυροκόπημα της Ρωσίας στην Ουκρανία, που είχε αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους τουλάχιστον 51 άνθρωποι και να τραυματιστούν άλλοι 271.

«Η επίθεση αυτή αποτελεί τραγική υπενθύμιση των συνεχιζόμενων και εξοργιστικών προσπαθειών του (προέδρου της Ρωσίας Βλαντίμιρ) Πούτιν να τσακίσει τη θέληση ενός ελεύθερου λαού», ανέφερε ο κ. Μπάιντεν, σύμφωνα με ανακοίνωση Τύπου που δημοσιοποίησαν οι υπηρεσίες του στον Λευκό Οίκο. Ο πρόεδρος των ΗΠΑ διαβεβαίωσε ότι η κυβέρνησή του «θα συνεχίσει» να υποστηρίζει την Ουκρανία, παρέχοντάς της ιδίως «συστήματα αντιαεροπορικής άμυνας και δυνατότητες που χρειάζεται» για την άμυνά της.

 

"Σεληνιάστηκαν" Τσελίκ και Τατάρ για την προβολή

της σειράς Famagusta στο Netflix!

"Προπαγάνδα των Ελλήνων... ήταν ειρηνευτική επιχείρηση", λένε...

 


Newsroom 3.9.2024

Διαμαρτυρία και από τον αναπληρωτή υπουργό Πολιτισμού και Τουρισμού

Εκνευρισμό στον Ομέρ Τσελίκ αλλά και στον αναπληρωτή υπουργό Πολιτισμού και Τουρισμού της Τουρκίας φαίνεται ότι προκάλεσε η ανακοίνωση του Netflix που εντάσσει στην ταινιοθήκη του από τις 20 Σεπτεμβρίου τη σειρά του Mega Famagusta, που αναφέρεται στην περίοδο της τουρκικής εισβολής.

Η τηλεοπτική σειρά του Mega, Famagusta, με θέμα την εισβολή των Τούρκων στην Κύπρο θα προβληθεί και από την πλατφόρμα του Netflix, με τις τουρκικές αντιδράσεις να είναι έντονες και να κάνουν λόγο για "προπαγάνδα των Ελλήνων" για το Κυπριακό.

Μάλιστα, ο πρόεδρος του ψευδοκράτους, Ερσίν Τατάρ, κάνει λόγο για… "ειρηνευτική επιχείρηση": "Το κυπριακό ζήτημα δεν ξεκίνησε ποτέ το 1974. Η "ειρηνευτική επιχείρηση" για την Κύπρο το 1974 ήταν ουσιαστικά μια στρατιωτική επέμβαση που έσωσε τους Τουρκοκύπριους από τη γενοκτονία. Όπως είπε ο Ετσεβίτ, φέρνουμε την ειρήνη στην Κύπρο με την επέμβασή μας", τόνισε χαρακτηριστικά στο CNN Turk.

«Το γεγονός ότι μια σειρά που διαστρεβλώνει την Ειρηνευτική Επιχείρηση του 1974 στην Κύπρο και κάνει προπαγάνδα της ελληνοκυπριακής πλευράς θα μεταδίδεται σε κινηματογραφική πλατφόρμα από τις 20 Σεπτεμβρίου είναι πολύ ανησυχητικό. Δεν μπορούμε να δεχτούμε ότι η επέμβαση που έφερε την ειρήνη και καθιέρωσε τη δικαιοσύνη στοχοποιείται από την ελληνική προπαγάνδα. Η Ειρηνευτική Επιχείρηση στην Κύπρο, ο ηρωικός Τούρκος στρατιώτης, η ειρήνη και η δικαιοσύνη δεν μπορεί να στοχοποιούνται μέσα από αυτή τη σειρά», αναφέρει σε ανάρτησή του στο X.

 

Ξεκαθαρίζει ο ακροδεξιός ισραηλινός υπ. Εθνικής Ασφάλειας:

 «Καμία διαπραγμάτευση με τη Χαμάς, τερματίζω τις συνομιλίες»



Newsroom04.09.2024

«Εργαζόμαστε για να τερματίσουμε τις διαπραγματεύσεις με τη Χαμάς», ξεκαθάρισε ο Ιταμάρ Μπεν Γκβίρ σε ανάρτησή του στο X

Ο ακροδεξιός υπουργός Εθνικής Ασφάλειας Ιταμάρ Μπεν Γκβίρ διεμήνυσε ότι προσπαθεί να τερματίσει τη συμμετοχή του Ισραήλ στις συνομιλίες για μια συμφωνία κατάπαυσης του πυρός, με στόσο την απελευθέρωση των ομήρων στη Γάζα.

«Εργαζόμαστε για να τερματίσουμε τις διαπραγματεύσεις με τη Χαμάς», ξεκαθάρισε ο Ιταμάρ Μπεν Γκβίρ σε ανάρτησή του στο X. «Μια χώρα όπου σκοτώνουν έξι ομήρους εν ψυχρώ δεν διεξάγει διαπραγματεύσεις με τους δολοφόνους, αλλά τερματίζει τις συνομιλίες, σταματά τη μεταφορά καυσίμων και ηλεκτρισμού και τους συντρίβει μέχρι καταρρεύσουν» ανέφερε ο Ισραηλινός υπουργός.

«Οι συνεχιζόμενες συνομιλίες απλώς τους ωθούν (τη Χαμάς) να προκαλέσουν όλο και περισσότερο τρόμο, μεταξύ άλλων στην Ιουδαία και τη Σαμάρεια», πρόσθεσε, αναφερόμενος στη Δυτική Όχθη με τα βιβλικά της ονόματα.

 

Μήνυμα πραξικοπήματος από αποφοίτους στρατιωτικής σχολής στην Τουρκία; «Eίμαστε οι στρατιώτες του Κεμάλ»

 

Newsroom 4.9.2024

Στην Τουρκία άνοιξε συζήτηση, εάν οι απόφοιτοι στρατιωτικής σχολής έστειλαν «μήνυμα πραξικοπήματος» στην τελετή αποφοίτησης

Οι απόφοιτοι ύψωσαν τα ξίφη τους και φώναξαν συνθήματα «είμαστε οι στρατιώτες του Κεμάλ», όπως μετέδωσε από την Κωνσταντινούπολη ο Μανώλης Κωστίδης. Στην Τουρκία άνοιξε συζήτηση, αν ήταν μήνυμα «πραξικοπήματος».

Οι απόφοιτοι των στρατιωτικών σχολών φώναξαν: «Είμαστε οι στρατιώτες του Μουσταφά Κεμάλ (Ατατούρκ). Είμαστε οι στρατιώτες του Μουσταφά Κεμάλ (Ατατούρκ).

Ορκιζόμαστε. Ορκιζόμαστε στην πίστη μας για τη δημοκρατική, κοσμική και ανεξάρτητη Τουρκία, στην πίστη μας για τη δημοκρατική, κοσμική και ανεξάρτητη Τουρκία. 

Για την ενότητα της χώρας. Όπως και για την πίστη στην τιμή του τουρκικού λαού»

 

Δεν υπάρχουν σχόλια