Header Ads

ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΕΣ ΣΚΕΨΕΙΣ (Φ. 1906)

 Προβλήματα της καθημερινότητας των ανθρώπων

 

 

« Έλθετε προς με πάντες οι κοπιώντες και πεφορτισμένοι καγώ αναπαύσω υμάς». Ελάτε σε μένα όλοι  όσοι έχετε κουραστεί από τον κόσμο και εγώ θα σας ξαλαφρώσω, δηλαδή θα σας δώσω γαλήνη.

 

Είχαμε μία συζήτηση στη «Συντροφιά του καφέ» στην Κόρινθο, πάνω σε θέματα της καθημερινότητας. Ψάχναμε να βρούμε ποια είναι η αλήθεια για την καθημερινότητα του ανθρώπου πάνω στην Γη. Υπήρξε φίλος που ισχυρίστηκε ότι όλα είναι υπέροχα, πως η ζωή μας είναι γεμάτη από ανέσεις και διευκολύνσεις, όλα είναι όπως τα θέλουμε. Μετά από ανταλλαγή διαφορετικών απόψεων και μερική αποδοχή των νοημάτων του φίλου, αναφέρθηκαν και κάποιες άλλες απόψεις, όπως:

Ότι δεν ζούμε στην πραγματικότητα της ζωής σ΄αυτόν τον γήινο κόσμο. Όπως μας λέγει η Αγία Γραφή αυτά που ζούμε είναι η «αρχή ωδινών». Δεν ζούμε σε μια πραγματικότητα. Αυτά που είπε ο Ιησούς Χριστός είναι η πραγματικότητα. Η ψεύτικη ζωή που ζούμε είναι το εξωπραγματικό και ουσιαστικά ανύπαρκτο. Καθημερινά, όλη ημέρα και όλη νύχτα, ακόμη και στα όνειρά μας, θέλοντας και μη, συμμετέχουμε στον πόλεμο των προβλημάτων και των συναισθημάτων ακόμη και των σκέψεων του 24ώρου.

Είναι ένας κόσμος ό,που δεν υπάρχουν άμαχοι και που όλος ο κόσμος, όπως είναι στημένος από τον άρχοντα του σκότους που έχει το ελεύθερο του Κυρίου, θέλει να μας κάνει να ασχολούμαστε μαζί του. Να μην αφήσει ούτε τη σκέψη μας να σκεφτεί αυτά που μας είπε ο Ιησούς Χριστός: Ότι αυτός ο κόσμος είναι ψεύτικος, το πολύ να σας σκοτώσουν εδώ. Τον πραγματικό εαυτόν σας το είναι σας, το πνεύμα σας όμως δεν μπορούν να το αγγίξουν.

Κάθε πρόβλημα αυτού του κόσμου καταλήγει σε ένα πράγμα, σε βάρος και στενοχώρια είπε ο Χριστός, « Έλθετε προς με πάντες οι κοπιώντες και πεφορτισμένοι καγώ αναπαύσω υμάς». Ελάτε σε μένα όλοι  όσοι έχετε κουραστεί από τον κόσμο και εγώ θα σας ξαλαφρώσω, δηλαδή θα σας δώσω γαλήνη.

Η υπόσχεση του Ιησού Χριστού είναι ξεκάθαρη. Κάντε την προσευχή σας και Αυτός ξέρει τι θα κάνει

Αρκεί να του το ζητήσουμε απ΄ευθείας και θα εισακουστεί το αίτημά μας.

« Αιτήσετε και δοθήσεται υμίν» έχει πει ο Χριστός άλλη φορά, ζητείστε και θα σας δοθεί. Είναι σαφής η εντολή, μη τον ξεχνάμε σε καθημερινή βάση..   

 

ΒΔΚ

 

Δεν υπάρχουν σχόλια