Header Ads

ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΗΜΩΝ ΤΗΣ ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ (Φ. 1906)

 

Έτοιμος ο δήμος Κορινθίων να υποδεχτεί τη νέα σχολική χρονιά

Η προγραμματική σύμβαση, τα ανεπίλυτα αιτήματα από το 2016 και το μεγάλο στοίχημα

 


Συνέντευξη Τύπου παραχώρησαν σήμερα το μεσημέρι η αντιδήμαρχος Παιδείας και Τουρισμού, Δήμητρα Τσουλουχά, και οι πρόεδροι των Δημοτικών Επιτροπών Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του Δήμου Κορινθίων, Τάσος Μποζίκης και Παναγιώτης Δράκος, αντίστοιχα. Αφορμή για την συνέντευξη ήταν η νέα σχολική χρονιά και η προετοιμασία του δήμου σχετικά με αυτήν.

Η αντιδήμαρχος Παιδείας αρχικά έκανε αναφορά στις αλλαγές που έχουν επέλθει μετά τον νέο νόμο που μετέφερε τις αρμοδιότητες για την λειτουργία των σχολείων. Σημείωσε πως κάθε σχολείο θα λάβει 500 ευρώ ως «παγία» για τα μικροέξοδα, ενώ όλα τα άλλα τα αναλαμβάνει ο δήμος. Ακόμα πως υπάρχει σε εξέλιξη μία προγραμματική σύμβαση με τον «Δημόπρακτο», χάρη στην οποία σχεδιάζονται η ενεργειακή αναβάθμιση και η αναβάθμιση των προαυλίων σε πέντε σχολικά συγκροτήματα: «το 1ο , 4ο και 8ο δημοτικό, το δημοτικό Χιλιομοδίου και το δημοτικό των Αθικίων».

Τέλος, ευχαρίστησε τους αντιδημάρχους Καθημερινότητας Γιάννη Καρασάββα, Πρασίνου Χρήστο Μελέτη και Τεχνικών Έργων Δημήτρη Μανωλάκη, για την βοήθεια που έχουν προσφέρει μέχρι σήμερα.

Ο πρόεδρος της Δημοτικής Επιτροπής Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Τάσος Μποζίκης σημείωσε πως ο δήμος παρέλαβε τα σχολεία σε πολύ κακή κατάσταση, αναφέροντας χαρακτηριστικά πως υπήρχαν αιτήματα που δεν είχαν επιλυθεί και χρονολογούνται από το 2016 και το 2017. «Αυτά τα λύνουμε σιγά σιγά», είπε ο κ. Μποζίκης, ο οποίος υποσχέθηκε πως το αμέσως προσεχές διάστημα θα καταθέσει συγκεκριμένα στοιχεία και αναφορές για τον τρόπο με τον οποίο λύθηκαν αυτά τα προβλήματα. Εξήρε την συνεργασία του με τους εργαζόμενους κάνοντας ειδική αναφορά στις κυρίες Ρέππα και Δελφίνη. Πρόσθεσε πως προτεραιότητα είναι οι υποδομές ασφάλειας των σχολικών μονάδων και σε δεύτερο επίπεδο ο εκσυγχρονισμός των μηχανημάτων (υπολογιστές, φωτοτυπικά κ.λπ).

Ο πιο έμπειρος από τους τρεις αυτοδιοικητικούς ήταν ο πρόεδρος της Δημοτικής Επιτροπής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, Παναγιώτης Δράκος, ο οποίος εξήρε τον σημαντικό ρόλο της Αυτοδιοίκησης στην καλή λειτουργία των σχολείων. Εμφανίστηκε αισιόδοξος πως ο δήμος θα κερδίσει το στοίχημα της καλής λειτουργίας όλων των εκπαιδευτικών ιδρυμάτων, γιατί, όπως είπε χαρακτηριστικά «έχουμε υψηλά στάνταρ». Ζήτησε ακόμα την βοήθεια εκπαιδευτικών και γονέων, ώστε να δουλέψει το τρίπτυχο «Δήμος – Εκπαιδευτικοί - Σύλλογοι Γονέων», ενώ έθεσε και το θέμα της κοινωνικής συμπεριφοράς τω μαθητών, που απασχολεί ευρύτερα την κοινωνία.

 

 

Δήμος Ξυλοκάστρου-Ευρωστίνης

Υποβολή αιτήσεων για την χορήγηση νέων αδειών φύτευσης οινάμπελων 2025



Υποβολή αιτήσεων για την απόκτηση αδειών νέας φύτευσης οινοποιήσιμων ποικιλιών αμπέλου έτους 2025

Η Δ.Α.Ο.Κ.  της Περιφερειακής Ενότητας (ΠΕ)  Κορινθίας  ενημερώνει τους  ενδιαφερόμενους για την απόκτηση αδειών νέας φύτευσης οινοποιήσιμων ποικιλιών αμπέλου έτους 2025, ότι μπορούν να υποβάλουν ηλεκτρονικά μέσω της ιστοσελίδας του ΥΠ.Α.Α.Τ, ψηφιακές υπηρεσίες υποβολής αιτήσεων αδειών νέων φυτεύσεων, ηλεκτρονική διεύθυνση http://e-services.minagric.gr/,  αίτηση- υπεύθυνη δήλωση από την 1η Σεπτεμβρίου 2024 μέχρι και την 20 Σεπτεμβρίου 2024.

Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται  στα γραφεία της  Δ.Α.Ο.Κ. της Περιφερειακής Ενότητας (ΠΕ)  Κορινθίας.



 ΔΗΜΟΣ ΚΟΡΙΝΘΙΩΝ

Μεγάλη μέρα για το κέντρο της Κορίνθου – Προχωρά η προγραμματική συμφωνία για την ανάπλαση της πλατείας Δικαστικού Μεγάρου

 


Σε προγραμματική συμφωνία με το υπουργείο Δικαιοσύνης αναμένεται να έρθει ο Δήμος Κορινθίων προκειμένου να υλοποιηθεί ένα έργο το οποίο θα αλλάξει θεαματικά την εικόνα του κέντρου της Κορίνθου. Πρόκειται για την ανάπλαση της πλατείας του Δικαστικού Μεγάρου, ένα project για το οποίο η αναπληρώτρια δήμαρχος, Γεωργία Στριμενοπούλου (εκπροσωπώντας τον απουσιάζοντα δήμαρχο Νίκο Σταυρέλη), και ο αντιδήμαρχος Έργων, Δημήτρης Μανωλάκης, είχαν χτες (Πέμπτη, 29 Αυγούστου) το μεσημέρι συνάντηση με τον υφυπουργό Δικαιοσύνης, Γιάννη Μπούγα, και τον γενικό γραμματέα του υπουργείου, Πέλοπα Λάσκο.

Οι δηλώσεις του υφυπουργού, μετά την συνάντηση, ουσιαστικά επισφράγισαν την συμφωνία που ήδη έχει γίνει σε ανώτερο επίπεδο, ανάμεσα στον δήμαρχο Νίκο Σταυρέλη και τον υπουργό Γιώργο Φλωρίδη. Μια συμφωνία που προβλέπει την ανάπλαση της πλατείας με χρηματοδότηση 660.000 ευρώ από το υπουργείο και παράλληλα συμφωνία για τη συντήρησή της από τον Δήμο, για δέκα χρόνια. 

«Θα υπογράψουμε σύντομα μία προγραμματική σύμβαση με το δήμο Κορινθίων προκειμένου να αναβαθμιστεί ο περιβάλλων χώρος του δικαστικού μεγάρου. Έτσι ώστε και το ιστορικής σημασία κτίριο να αναδειχτεί, αλλά και να αποκτήσει το κύρος που απαιτείται να έχει ένα κτίριο όπου απονέμεται η Δικαιοσύνη», είπε ο κ. Μπούγας.

Νωρίτερα, το ίδιο είχε επισημάνει και η Γεωργία Στριμενοπούλου, η οποία απευθυνόμενη στον υφυπουργό κατά την ιδιαίτερη συνάντησή τους, ανέφερε πως «η σημερινή εικόνα δεν αντανακλά αρνητικά μόνο στην πόλη και τον δήμο, αλλά και στην ίδια την πολιτεία, που ασφαλώς δεν θέλει να βλέπει ακίνητα που εκπροσωπούν θεσμούς, όπως η Δικαιοσύνη, να είναι σε αυτή την κατάσταση».  

Ο κ. Μπούγας εμφανίστηκε απόλυτα ικανοποιημένος από την μελέτη και τα σχέδια ανάπλασης που παρουσίασαν η κυρία Στριμενοπούλου και ο κ. Μανωλάκης. Αυτά προβλέπουν την ολιστική ανάπλαση της πλατείας του Δικαστικού Μεγάρου, με περισσότερο πράσινο, αστικό εξοπλισμό και φωτισμό όλου του κτιρίου με σύγχρονες προδιαγραφές…

 

ΔΗΜΟΣ ΝΕΜΕΑΣ

«Το ΕΙΡΗΝΟΔΙΚΕΙΟ  ΝΕΜΕΑΣ  ΑΠΟ 16-9-2024 ΑΝΑΒΑΘΜΙΖΕΤΑΙ ΣΕ ΠΡΩΤΟΔΙΚΕΙΟ »

  


 Ο Υφυπουργός Δικαιοσύνης ,κος Μπούγας, επισκέφτηκε σήμερα το Ειρηνοδικείο Νεμέας αφού μετά την οριστικοποίηση του νέου «δικαστικού χάρτη» της χώρας αναβαθμίστηκε σε Περιφερειακό Πρωτοδικείο.

  Σε μια εποχή που παρατηρείται άκρατη συσσώρευση δημοσίων υπηρεσιών στα μεγάλα αστικά κέντρα , η Νεμέα κατάφερε όχι μόνο να διατηρήσει δικαστήριο αλλά ν’ αποκτήσει Πρωτοδικείο.

  Θα ήθελα να ευχαριστήσω όλους, όσοι προσπάθησαν για την επίτευξη  αυτή και ιδιαίτερα την κα Φιλντίση Ιωάννα ,που πρώτη ανέδειξε το θέμα ενεργοποιώντας μας και λειτουργήσαμε συνεπικουρικά μεθοδεύοντας τις απαραίτητες ενέργειες.

  Ήδη έχει δρομολογηθεί η αισθητική και λειτουργική αναβάθμιση του κτηρίου ,καθώς και η επιπλέον στελέχωση  για την εύρυθμη λειτουργία, από 16/9/2024, του Περιφερειακού Πρωτοδικείου Νεμέας.

Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΝΕΜΕΑΣ

ΚΩΝ/ΝΟΣ ΦΡΟΥΣΙΟΣ

 






 



 

 

Δεν υπάρχουν σχόλια