Header Ads

Η αρθρογραφία του «Κορίνθιου» (Φ.1906)

 
















 


Όταν οι Τούρκοι λένε τέτοια λόγια, τα δικά μας περισσεύουν!

Το παρακάτω άρθρο, ΚΑΘΑΡΑ και ξάστερα, το αφιερώνω σε κάποιον φίλο που είχε αντίθετη γνώμη όταν παρουσίαζα τον πρώην Υπουργό των Εξωτερικών Νίκο Δένδια, ως τον καλύτερο ΥΠΕΞ που πέρασε από το Υπουργείο, συνάπτοντας σωρεία διμερών και πολυμερών Συμφωνιών με άλλα κράτη. Διάβασα στο 5 Apostagma.gr να αναφέρει:

«Τουρκία - Τσελίκ: Βρίσκαμε παντού τον Δένδια μπροστά μας. Ο Τσελίκ κατήγγειλε την πολιτική της Αθήνας επί Δένδια -Η Ελλάδα εκμεταλλεύθηκε το κενό που άφησε η Τουρκία. «Αγκάθι» για τα σχέδια της Τουρκίας στη Νοτιοανατολική Μεσόγειο αποτελεί η συμφωνία μεταξύ Ελλάδας και Αιγύπτου για την ΑΟΖ, που υπεγράφη το 2020 από τους τότε υπουργούς Εξωτερικών των δύο χωρών Νίκο Δένδια και Σάμεχ Σούκρι. Επίσης, τροχοπέδη στην κατεύθυνση αυτή αποτελεί για την Τουρκία και η συμμαχία που διαμορφώθηκε την περίοδο εκείνη μεταξύ Αιγύπτου, Ελλάδας, Κύπρου και Ισραήλ στο Φόρουμ για το φυσικό αέριο της Ανατολικής Μεσογείου, η οποία αποτελεί μέρος μιας ευρύτερης γεωπολιτικής συμμαχίας κατά της Τουρκίας, σύμφωνα με τον Χαλίντ Φουάντ, ειδικό σε θέματα ενέργειας και γεωπολιτικό αναλυτή.

Στον απόηχο της επίσκεψης του προέδρου της Αιγύπτου Σίσι στην Άγκυρα έπειτα από 12 χρόνια και της συνάντησης με τον πρόεδρο της Τουρκίας Ερντογάν, ο εκπρόσωπος του κυβερνώντος κόμματος AKP Ομέρ Τσελίκ επιβεβαίωσε πως επιδίωξη της Τουρκίας είναι να ακυρώσει την ελληνοαιγυπτιακή συμφωνία. 

Αναφερόμενος στη συμφωνία που υπέγραψε ο Νίκος Δένδιας, ο εκπρόσωπος του κόμματος του Ερντογάν είπε πως η Ελλάδα εκμεταλλεύθηκε το κενό που άφησε η Τουρκία για να προωθήσει τα δικά της συμφέροντα.

«Ξέρετε το τι γινόταν στην Ελλάδα, όταν υπήρχε απόσταση στις σχέσεις μας με την Αίγυπτο, η Ελλάδα υπέγραφε μια σειρά από συμφωνίες για θέματα που αφορούσαν τη Μεσόγειο και προσπαθούσε να εκμεταλλευτεί το κενό της Τουρκίας προς όφελός της, να εκμεταλλευτεί το ψυχρό κλίμα στις σχέσεις μεταξύ Τουρκίας και Αιγύπτου προς όφελός της. Αλλά είναι ενδιαφέρον αυτό που είχαμε πει και εκείνη την εποχή. Στην πραγματικότητα, αυτό το πλαίσιο μεταξύ Αιγύπτου και Ελλάδας ήταν κάτι που ήταν εις βάρος της Αιγύπτου», ανέφερε ο κ. Τσελίκ.

Ο εκπρόσωπος του κυβερνώντος AKP κατήγγειλε επίσης την πολιτική της Αθήνας επί Δένδια, παρουσιάζοντας την Ελλάδα ως μια χώρα που, εν μέσω ανησυχιών και στρατηγικών αντεκδικήσεων, απλώς επιχειρούσε να ενοχλήσει την Τουρκία.»

Όταν οι Τούρκοι λένε τέτοια λόγια, τα δικά μας περισσεύουν!...

Ο «ΚΟΡΙΝΘΙΟΣ» 

 

 



ΕΛΛΑΔΑ: 75 χρόνια Ειρήνης, λίγα είναι;

Όταν παρακολουθώ τα δελτία ειδήσεων  από ειδικές πλατφόρμες,  που γράφουν πραγματικά αληθινές ειδήσεις, συνειρμικά μου έρχονται στο νου κάποιες σκέψεις από το παρελθόν. Από την ιστορία και την πορεία της Πατρίδας μας μέσα στα χρόνια της ζωής μου, ευχαριστώ τον Πανάγαθο  και Μεγαλοδύναμο Θεό, που με αξίωσε να βρίσκομαι ακόμη σ΄ αυτόν τον επίπλαστο κόσμο με όσα καλά και κακά σέρνει μαζί του. Ο άνθρωπος δοκιμάζεται σύμφωνα με τα Ιερά κείμενα και τον Λόγο του Ιησού Χριστού, αν θα είναι Άξιος για τα παραπέρα.

Είναι φανερό ότι βρισκόμαστε σε εσχατολογικούς καιρούς. Το ανθρώπινο γένος ακόμη μία φορά έχει αποστατήσει και φυσιολογικά πρέπει να έρχεται η Θεία Νέμεσης, Δικαιοσύνη του Θεού. Όπου και να γυρίσεις το βλέμμα σου η ασχήμια και το κακό πλημμυρίζει μέσα στην υπέροχη φύση. Το κακό υπερτερεί και το καλό έχει τεθεί υπό χλευασμό. Οι άνθρωποι αλληλοεξοντώνονται σε ακήρυκτους και επί του πεδίου πολέμους, πότε σε Περιφερειακούς μετά τον Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο και άλλοτε σε εμφύλιους. Ακόμη και η εγκληματικότητα σπάει όλα τα ρεκόρ.

Κάποιοι από εμάς έχουν διαχωριστεί με ταμπέλες, που μας έχουν επιβάλλει τα Ιερατεία, οι υπηρέτες του κυρίαρχου αυτού του κόσμου, του άρχοντα του σκότους. Είσαι ακροδεξιός, καπιταλιστής, φασίστας, νεοναζί, ακροδεξιός και προδότης λένε οι μεν και μισούν τους βαφτισιμιούς τους μέχρι θανάτου δια μέσου των ετών. Είσαι αριστερός, κομμουνιστής, αντιδημοκράτης, τρομοκράτης και σφαγέας, αλλά μέχρις εκεί λένε οι άλλοι. Η μισαλλοδοξία, η εκδικητικότητα, ο παραγκωνισμός και τα έκτροπα έχουν μεταφερθεί ακόμη και στους οπαδούς ποδοσφαιρικών ομάδων.

Παρά τις οποιεσδήποτε πιο πάνω σκέψεις έρχονται κι΄ άλλα στο νου μου. Βλέποντας τι συμβαίνει σήμερα σε δυο μόνο Περιφερειακούς μεγάλους πολέμους, ως πολίτης αυτού του τόπου αισθάνομαι τυχερός και ασφαλής, γιατί μερικοί  πολιτικοί του παρελθόντος και μέρος του παρόντος, διάλεξαν να ανήκει η Ελλάδα, ως εταίρος, στη σωστή πλευρά της Ιστορίας. Στη Δύση και όχι στην Ανατολή! Έκλεισαν πριν μερικές ημέρες 75 χρόνια από τη νίκη στον Γράμμο και στο Βίτσι. Έχουμε χάρη στις επιλογές πολιτικών και Στρατιωτικών ολόκληρα 75 χρόνια Ειρήνης. Λίγα είναι μέσα σ΄αυτά. που συμβαίνουν μεταξύ Ρωσίας – Ουκρανίας και Ισραήλ - Παλαιστίνης και αλλού ;

Ο «ΚΟΡΙΝΘΙΟΣ»

 

 

 

Ποιος Κυβερνάει αυτόν τον τόπο;

Οι Χριστεπώνυμοι Έλληνες πολίτες έχουν χάσει τα τελευταία χρόνια τ΄ αυγά και τα πασχάλια τους, όπως λέγει και ο απλός Λαός σε χαλεπούς καιρούς. Αποτελεί κοινό μυστικό ότι το διεθνές κίνημα που διαφεντεύει την ανθρωπότητα έχει βάλλει το χέρι του σε όλους τους τομείς της διαχείρισης των κοινών. Οι εκάστοτε Ελληνικές Κυβερνήσεις από πολλών ετών έχουν πάψει να εφαρμόζουν οραματικό πρόγραμμα, που πηγάζει από την «Ελληνο - Χριστιανική ψυχή» τους και τον Θείο Λόγο του Ιησού Χριστού. Τύποις εκλέγονται και εκτελούν τις επιθυμίες του Λαού. Άλλοι είναι τα αφεντικά τους από τα οποία παίρνουν εντολές και τις εκτελούν εθελοτυφλούντες και μη.

Έτσι και δεν ακολουθήσουν την «γραμμή» θα έχουν την τύχη του νεότερου Κώστα Καραμανλή, που τόλμησε να πει ΟΧΙ τα Σκόπια στο ΝΑΤΟ στο Βουκουρέστι και τόλμησε να πάει σώνει και καλά να οραματιστεί τη συνεργασία με την «Επάρατη» Ρωσία για τον αγωγό Μπουργκάς (Πύργου) Βουλγαρίας – Αλεξανδρούπολης. Βεβαίως ¨τυχαία¨ ήταν και η θανατηφόρα ανεξέλεγκτη βουτιά του αεροσκάφους με τον άτυχο Υπουργό Εξωτερικών Κρανιδιώτη, που είχε ¨τολμήσει¨ να πει ΟΧΙ στον σφετερισμό των κανίβαλών της Ελληνικής Ιστορίας Σκοπιανών για την Μακεδονία.

 Η συνέχεια;  Δεν πάνε να σκέπτονται κάποιοι συνωμοσιολόγοι  ότι όλα αυτά ήταν αποτέλεσμα «Μαύρης Επιχείρησης» Μυστικών Υπηρεσιών ή οι πυρκαγιές που ακολούθησαν στην Πελοπόννησο με τους 63 νεκρούς από τις μεγάλες καταστροφές χωριών που καταστράφηκαν; Ακόμα και όταν τρίτωσε, αν θυμάστε, «καπάκι» το κακό με τις άγριες κινητοποιήσεις των ψευτοτρομακρατών, που κατέκαψαν και κατέστρεψαν την Αθήνα. Και έτσι είδαμε ξαφνικά να αποσταθεροποιείται η Κυβέρνηση Καραμανλή, να έρχεται από το 4% στην Κυβέρνηση ο ΣΥΡΙΖΑ με Τσίπρα, το ΝΑΙ στο δημοψήφισμα να γίνεται ΟΧΙ και να παραδίδεται Ιστορία, όνομα και γλώσσα στους Σλάβους, που ήλθαν τον 7ο αιώνα μ.Χ. στα Βαλκάνια.

Έχει στοιχειώσει από τότε η Συμφωνία των Πρεσπών. Οι Σλάβοι δεν τηρούν την υπογραφή τους κι εμείς επικαλούμεθα το Διεθνές Δίκαιο  σαν καραμέλα με τους δήθεν σύμμαχους να μας λένε συνεχώς «βρέστε τα μεταξύ σας», αφού όλοι μας έχουν βάλλει στον «λάκκο των λεόντων», που είναι γύρο μας.

Ο Μεγάλος Κ. Καραμανλής, είχε πει σε κάποιες παρόμοιες περιπτώσεις «Ποιος κυβερνάει αυτόν τον τόπο;». Ασφαλώς γνώριζε ποιος μας κυβερνάει αλλά ούτε αυτός ,μας το  είπε μέχρι την τελευταία του πνοή…

Ο «ΚΟΡΙΝΘΙΟΣ»




  

Μας πάνε στην κατάργηση μετρητών…

Όλο και περισσότερο κυκλοφορούν οι προπομποί τα άνομα σχέδιά του «Συστήματος», που επιδιώκει την Παγκόσμια Κυβέρνηση του ενός με το λεγόμενο ¨Ψηφιακό χρήμα¨. Όπως πάντα  διαδίδουν ‘όλα θα γίνουν για το καλό μας!  Έχουν κυριολεκτικά  "λυσσάξει" οι κυβερνήσεις της Ευρωπαϊκής Ένωσης να μας πείσουν προκαταβολικά για το ορθόν κατάργησης των μετρητών. Έτσι γιατί απλώς είναι στα σχέδιά τους ποδηγέτησης των Λαών της Γης με θύμα την ανθρώπινη κοινότητα.

Όμως πολύ λογικά και με επιχειρήματα το 5Αpostagma.gr αναφέρει ότι χωρίς μετρητά εξαλείφονται οι όποιες επιλογές έχουν οι άνθρωποι να διαχειριστούν από μόνοι τους τα έστω και τα λίγα χρήματα που βγάζουν. Εδώ θα πρέπει να επισημάνουμε πως ο τρόπος που σερβίρεται η απάνθρωπη αλλαγή συναλλαγών πείθει τους αδαείς και ανυποψίαστους πολίτες για το αντίθετο.

Μια μεγάλη πλειοψηφία ανθρώπων γύρω μας έχουν πειστεί ότι η επαπειλούμενη κατάργηση των μετρητών ανά τον κόσμο είναι "καλή”. Χωρίς πολλή σκέψη, θα παραδώσουν αδιαμαρτύρητα τον έλεγχο της ρευστότητάς τους σε ένα σύστημα διακυβέρνησης που έχει τη δυνατότητα να δεσμεύσει όλα τα περιουσιακά στοιχεία τους με το πάτημα ενός κουμπιού. Πολύ λίγοι άνθρωποι έχουν κατανοήσει τις επιπτώσεις που θα υπάρξουν στις ζωές τους, οι οποίες θα είναι άμεσες και τραγικές καθώς θα περιοριστεί η ελευθερία τους και η προσωπική τους ζωή.

Οι άνθρωποι δηλαδή να διαχειριστούν από μόνοι τους τα έστω και λίγα χρήματα που βγάζουν. Στο τέλος κανείς δεν θα μπορεί ακόμα και να δώσει μία βοήθεια στον ανήμπορο συνάνθρωπό του, επειδή θα είναι παράνομη οποιαδήποτε διακίνηση χρήματος. Ακόμα και το χαρτζιλίκι στο παιδί, εφόσον είναι αδήλωτο, θα αποτελεί τυπικά μία ποινική πράξη.

Σύμφωνα με ορισμένους «ειδικούς» του Συστήματος, υπάρχει επείγουσα ανάγκη να καταργηθούν τα μετρητά από την οικονομία.  Θεωρείται - όπως μας λένε - ότι τα μετρητά παρέχουν στήριξη στη «σκιώδη οικονομία» και επιτρέπουν τη φοροδιαφυγή. Μήπως αυτές οι δικαιολογίες είναι για τους αφελείς και τους ημέτερους, που επιχειρούν να βάλλουν στον «Γύψο» τους πολίτες χρησιμοποιώντας αυτού του είδους τις μεθοδεύσεις ; Το γεγονός ότι το χρήμα δίνει τη δυνατότητα να πραγματοποιούνται διάφορες μορφές συναλλαγών μέσω προηγμένης τεχνολογίας όπως οι ψηφιακές μεταφορές δεν αρκεί;. Το μέσο ανταλλαγής εξακολουθεί να είναι τα μετρητά.  Το μέσο μεταφοράς αυτών των μετρητών δεν είναι διαφορετικό σε έναν ψηφιακό κόσμο; Ποιους κοροϊδεύουν;

Ο «ΚΟΡΙΝΘΙΟΣ»

Δεν υπάρχουν σχόλια