Header Ads

ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΚΟΜΜΑΤΩΝ (Φ. 1906)

 ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ


"Δεν θεωρούμε πως υπάρχει κίνδυνος να ματαιωθεί το έργο"- Όσα αναφέρει ο Γεραπετρίτης για την ηλεκτρική διασύνδεση Ελλάδας - Κύπρου


 

«Η Ελλάδα είναι σαφέστατα της άποψης ότι το έργο θα συνεχιστεί κανονικά», τόνισε και πρόσθεσε πως η χώρα μας περιβάλει με απόλυτη εμπιστοσύνη αυτό το έργο. Άλλωστε ελληνική είναι η εταιρεία που το έχει αναλάβει. Ο υπουργός Εξωτερικών, Γιώργος Γεραπετρίτης σε συνέντευξή του στον ραδιοφωνικό σταθμό «Παραπολιτικά» τόνισε πως: «Δεν θεωρούμε ότι υφίσταται κίνδυνος για τη ματαίωση του έργου», αναφερόμενος στο καλώδιο ηλεκτρικής διασύνδεσης της Κύπρου με την Ελλάδα, μετά και τις διαβουλεύσεις που έγιναν εχθές για το έργο στη Λευκωσία.

«Η Ελλάδα είναι σαφέστατα της άποψης ότι το έργο θα συνεχιστεί κανονικά», τόνισε και πρόσθεσε πως η χώρα μας περιβάλει με απόλυτη εμπιστοσύνη αυτό το έργο. Άλλωστε ελληνική είναι η εταιρεία που το έχει αναλάβει. Επεσήμανε, δε, πως το πρόγραμμα της ηλεκτρικής διασύνδεσης Ελλάδας- Κύπρου είναι ένα έργο κοινού ενδιαφέροντος για την ΕΕ, έχει περιβληθεί με τον μανδύα της ΕΕ, η οποία και χρηματοδοτεί ένα μέρος του. Το έργο, όπως υπενθύμισε, είναι εξαιρετικά σημαντικό, ιδίως για την Κύπρο, γιατί αίρει την ενεργειακή απομόνωσή της

Το καλώδιο θα περνά μέσα από χωρικά ύδατα Ελλάδας και Κύπρου και μέσα σε διεθνή ύδατα ελληνικής ΑΟΖ. Ερωτηθείς για τα γεγονότα της Κάσου, απάντησε ότι όταν υπήρχε προγραμματισμός για να βγει στην ελληνική ΑΟΖ, «η Τουρκία, η οποία επικαλείται αξιώσεις που προκύπτουν από το παράνομο και ανυπόστατο τουρκολιβυκό μνημόνιο, έστειλε πολεμικά πλοία που βρίσκονταν σε απόσταση και επιτηρούσαν την κατάσταση».

«Σε 24 ώρες είχαμε την αποχώρηση των τουρκικών πλοίων, δεν αναγνωρίστηκε καμία των τουρκικών αξιώσεων, δεν υπήρξε καμία αναγνώρισή τους. Δεν δόθηκε καμία άδεια από την Τουρκία ούτε θα μπορούσε να ζητηθεί από την ελληνική πλευρά», σημείωσε. Άλλωστε, όπως πρόσθεσε, η ίδια η εταιρεία εξέδωσε ανακοίνωση ότι η έρευνα ολοκληρώθηκε απολύτως, 100% με βάση τον προγραμματισμό που έχει τεθεί.

«Η απόλυτη στρέβλωση που γίνεται είναι ότι δήθεν αναγνωρίσαμε αξιώσεις, ψευδές. Δήθεν υπήρξε κρίση, και αυτό ψευδές. Δήθεν δεν ολοκληρώθηκε η έρευνα, και αυτό ψευδές», ανέφερε και συμπλήρωσε: «Η έρευνα διεξάγεται κανονικά, σύμφωνα με τον προγραμματισμό, δεν υπήρξε καμία υπαναχώρηση και βοηθάει προφανώς και το γεγονός ότι έχουμε διαύλους επικοινωνίας».

 
ΣΥΡΙΖΑ

Η εκλογή νέου αρχηγού και 1-3 Νοεμβρίου το Συνέδριο


 
Στις 24/11 θα διεξαχθεί ο πρώτος γύρος των εσωκομματικών εκλογών του ΣΥΡΙΖΑ ( 1.12 ο δεύτερος) ενώ το συνέδριο θα πραγματοποιηθεί 1-3 Νοεμβρίου. Σε αυτές τις ημερομηνίες κατέληξε με ευρεία πλειοψηφία ( 18-3) η Πολιτική Γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ, η πρώτη μετά την εκπαραθύρωση Κασσελάκη που συνεδρίασε το απόγευμα.

Κατά της πρότασης ψήφισαν μόνον οι Π. Πολάκης, Θ. Τζάκρη, και Ολ. Τελιγιορίδου. Στη συνεδρίαση, τέθηκε θέμα για το χαρακτήρα του συνεδρίου ( εάν θα είναι καταστατικό) και συμφώνησαν αυτό να συζητηθεί σε νέα Πολιτική Γραμματεία την επόμενη εβδομάδα.

Συμφωνήθηκε παράλληλα ότι ο Εκπρόσωπος Τύπου που θα οδηγήσει τον ΣΥΡΙΖΑ στην εκλογή νέου αρχηγού, θα είναι ο Παυσανίας Παπαντωνίου , μέχρι σήμερα αναπληρωτής της Β. Κεχαγιά, η οποία παραιτήθηκε.



ΠΑΣΟΚ

Εκλογές: Προβάδισμα Ανδρουλάκη έναντι του Δούκα




Τόσο στη Stoiximan όσο και στη Novibet, ο Νίκος Ανδρουλάκης εμφανίζεται ως επικρατέστερος νικητής, με απόδοση 1.95 και στις δύο εταιρείες, ενώ στην Bet365 η απόδοση για τον πρόεδρο του κόμματος πέφτει στο 1.90. Έντονες είναι οι διεργασίες στο ΠΑΣΟΚ, διότι πλησιάζουν οι εκλογές στο εσωτερικό του κόμματος για την ανάδειξη του προέδρου του κόμματος, με Νίκο Ανδρουλάκη και Χάρη Δούκα να προηγούνται στην κούρσα διεκδίκησης της προεδρικής θέσης, σύμφωνα με τις τελευταίες δημοσκοπήσεις.

Την ίδια στιγμή, στο χορό των προβλέψεων για τις εσωκομματικές εκλογές του ΠΑΣΟΚ που θα διεξαχθούν στις 6 Οκτωβρίου 2024, με δεύτερο γύρο στις 13 του μηνός, έχουν μπει και οι στοιχηματικές εταιρείες, με τις αποδόσεις να δείχνουν μία διαφοροποίηση σε σχέση με την εκτίμηση που υπήρχε πριν από περίπου ένα μήνα και τον Χάρη Δούκα, ο οποίος το προηγούμενο διάστημα εμφανιζόταν ως φαβορί, να χάνει πλέον έδαφος έναντι του νυν προέδρου του ΠΑΣΟΚ, Νίκου Ανδρουλάκη.

Όσο αφορά στους υπόλοιπους υποψηφίους, φαίνεται πως δεν υπάρχουν μεγάλες αλλαγές, με την Άννα Διαμαντοπούλου να βρίσκεται στην τρίτη θέση, τον Παύλο Γερουλάνο στην τέταρτη και τους Μιχάλη Κατρίνη και Νάντια Γιαννακοπούλου να ακολουθούν.



ΚΚΕ

Ο Δ. Κουτσούμπας εύχεται καλή νέα χρονιά στα σχολεία


 

Ευχόμαστε καλή σχολική χρονιά, δημιουργική και αγωνιστική σε όλο τον κόσμο της εκπαίδευσης. Στους γονείς που βλέπουν την ελπίδα και τη χαρά στα παιδιά τους, αλλά και που πρέπει να τα φέρουν βόλτα σε ακόμα πιο δύσκολες συνθήκες. Στους μαθητές, που τους αξίζει να παλεύουν για το μέλλον τους, γιατί είναι το μέλλον. Στους εκπαιδευτικούς, που στηρίζουν τα παιδιά μας και γι’ αυτό πρέπει κι αυτοί να στηρίζονται ουσιαστικά από την πολιτεία.

Το ΚΚΕ σας λέει καθαρά ότι δεν είστε μόνοι σας. Όλοι μαζί μπορούμε να εμποδίσουμε τα απαράδεκτα σχέδια της κυβέρνησης να στοιβάζονται ακόμα περισσότεροι μαθητές μέσα σε κακοσυντηρημένα και πολλές φορές επικίνδυνα σχολεία.

Όλοι μαζί μπορούμε να ρίξουμε φως στα σκοτάδια που θέλουν να απλώσουν. Και στο γκρίζο τοπίο που θέλουν να επιβάλλουν, να προβάλλουμε την ελπίδα του αγώνα, της ολόπλευρης μόρφωσης και της αλληλεγγύης. Έχουμε τη δύναμη. Για να φέρουμε πιο κοντά τις όμορφες μέρες που μας αξίζουν.



ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΛΥΣΗ

ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΛΥΣΗΣ ΚΥΡΙΑΚΟΥ ΒΕΛΟΠΟΥΛΟΥ ΣΤΟΝ ΚΩΣΤΗ ΧΑΤΖΗΔΑΚΗ

Σήμερα η κυβέρνηση, δια του κου Χατζηδάκη, ανακοίνωσε 12 μειώσεις φόρων. Είναι ο ίδιος υπουργός, ο οποίος πριν λίγο καιρό στην ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ μας έλεγε ότι «θέλουμε επενδύσεις, όχι κατανάλωση και γι’ αυτό δεν μειώνουμε τους φόρους που την ενισχύουν».

Ας μας εξηγήσει, λοιπόν, ο κος υπουργός γιατί η κατανάλωση εμποδίζει τις επενδύσεις και γιατί σήμερα ανακοινώνει μειώσεις που πραγματικά είναι για γέλια. 
 


ΠΛΕΥΣΗ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ

Ζωή Κωνσταντοπούλου στην 88η ΔΕΘ:

«Εμείς είμαστε η ενεργή, πραγματική αντιπολίτευση»




«Εμείς είμαστε η ενεργή, πραγματική αντιπολίτευση» τόνισε η επικεφαλής της Πλεύσης Ελευθερίας, Ζωή Κωνσταντοπούλου, καλώντας μάλιστα τους πολίτες να «στηριχθούν στο βράχο» του κόμματός της, στη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε το μεσημέρι στο συνεδριακό κέντρο «Ν. Γερμανός» του συνεδριακού κέντρου, στο πλαίσιο της 88ης ΔΕΘ.





ΝΙΚΗ

Ανήκουστο -Διεκδικεί την προεδρία από τον ιδρυτή


 

Και εκεί που όλοι περιμένουμε να δούμε ποιοι θα διεκδικήσουν την αρχηγία του ΣΥΡΙΖΑ, μας προέκυψε νέος υποψήφιος πρόεδρος… στη Νίκη. Ποιος «δηλώνει παρών» και αμφισβητεί τον ιδρυτή του κόμματος, Δημήτρη Νατσιό; Ο Δημήτρης Χιωτακάκος.

Ο κ. Χιωτακάκος ήταν υποψήφιος Ευρωβουλευτής με το κόμμα, αλλά δεν εξελέγη. Ενόψει του συνεδρίου της Νίκης, ωστόσο, δηλώνει την πρόθεσή του να είναι υποψήφιος πρόεδρος, προκειμένου να δώσει στο κόμμα, όπως λέει, περισσότερη «εξωστρέφεια και αποτελεσματικότητα».

Την πρόθεσή του έκανε γνωστή με μία ανάρτηση στο Facebook, στην οποία ο καθηγητής κ. Νατσιός θα είχε ενστάσεις επί της γραμματικής και του συντακτικού, από την πρώτη κιόλας σειρά. Καταλήγει πάντως πως στόχος είναι πάντα η ενότητα. «Απλά διακονούμε όπου προκύψει μία ανάγκη. Το ήθος μας και ο χαρακτήρας μας παραμένει – του Ορθοδόξου Χριστιανού – το αίμα νερό δεν γίνεται. Είμαστε όμως η παράταξη των πολλών και όχι των ολίγων. Είμαστε και Πατριωτική αλλά ΚΑΙ Δημοκρατική παράταξη. Η Ιστορία θα μας κρίνει όλους μας, αν και την τελική Κρίση την έχει Άλλος στα χέρια Του».



Δεν υπάρχουν σχόλια