Header Ads

ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΕΣ ΣΚΕΨΕΙΣ (Φ. 1907)

 

Oι Χριστιανοί πιστεύουμε στη θαυματοποιό δύναμη του Τ. Σταυρού

 

 

«Συντριβήτωσαν ὑπὸ τὴν σημείωσιν τοῦ τύπου τοῦ τιμίου σταυροῦ σου πᾶσαι αἱ ἐναντίαι δυνάμεις».

Το προηγούμενο Σάββατο 14 Σεπτεμβρίου η Εκκλησία μας εόρτασε την  Ύψωση του Τιμίου Σταυρού. Εμείς οι Χριστιανοί πιστεύουμε ενσυνείδητα στη θαυματοποιό δύναμή του!

Για εμάς τους Χριστιανούς το σημείο του Σταυρού είναι το σημείο της νίκης, το σημείο της επιτυχημένης πορείας στον δρόμο της επίγειας διαδρομής μας. Γι’ αυτό και στις δυσκολίες μας, αυτές στις οποίες υποβαλλόμαστε από τον μισόκαλο δαίμονα, φωνάζουμε με παρρησία: «Συντριβήτωσαν ὑπὸ τὴν σημείωσιν τοῦ τύπου τοῦ τιμίου σταυροῦ σου πᾶσαι αἱ ἐναντίαι δυνάμεις». Και με τη δύναμη του τιμίου και ζωοποιού σταυρού κατορθώνουμε και απωθούμε μακριά τη δύναμη του πονηρού.

«… Ο Λόγος του Σταυρού εις μεν τους απολλυμένους είναι μωρία, εις ημάς δε τους σωζομένους είναι δύναμις Θεού…», λέγει στην Α΄ προς Κορινθίους επιστολή ο Απόστολος Παύλος. Για ποιόν άραγε Σταυρό μιλάει εδώ ο Απόστολος Παύλος;

Μιλάει  για τον Λόγο, το κήρυγμα του Σταυρού του  Χτιστού που αναγγέλλει ότι Αυτός, ο μόνος δίκαιος και αναμάρτητος, πήρε τη θέση μας μπροστά στη Θεία Δικαιοσύνη και με τον θάνατό Του μας έσωσε πληρώνοντας το χρέος των αμαρτιών μας.

Ακόμα, διακηρύττει ότι στο πρόσωπο του εσταυρωμένου Ιησού ο Θεός καταδίκασε την αμαρτία μας και μας σώζει από τη δύναμη και τα αποτελέσματά της. Αυτό το κήρυγμα του Αποστόλου Παύλου για τους Ιουδαίους, που πίστευαν στη σωτηρία με την τήρηση του Μωσαϊκού νόμου, ήταν σκάνδαλο. Για τους Έλληνες, τους ανθρώπους του πνεύματος της εποχής εκείνης, ήταν απλοϊκά μωρία (εδ. 23-24). Για αυτούς όμως που το δέχονται, είναι κήρυγμα σωτηρίας.

Φίλοι μου και συνάνθρωποι, ο Ιησούς Χριστός πέθανε για εμένα και για σένα, αλλά και για όλους τους συνάνθρωπους. Πιστεύω στην απλότητα και στη δύναμη του Σταυρού Του, ζητάω το Μέγα έλεός Του για την αιώνια σωτηρία.

«Όπου υπάρχει σταυρός δεν μπορεί να σταθεί η κακία του εχθρού».  Β.Δ.Κ.

Δεν υπάρχουν σχόλια