Header Ads

Η αρθρογραφία του «Κορίνθιου» (Φ.1907)

 
















 


Ο Ν. Δένδιας τους πονάει με το έργο του!

 Η προ ημερών παρουσία του Νίκου Δένδια στο Καστελλόριζο, αναφέρει το 5 Apostagma.gr και οι δηλώσεις που έκανε από εκεί για την ΑΟΖ και την ενίσχυση των Ένοπλων Δυνάμεων, ενόχλησαν την Άγκυρα, όπως φάνηκε από τις δηλώσεις που έκανε ο Ομέρ Τσελίκ. Με προκλητικό λόγο, ο εκπρόσωπος του κυβερνώντος κόμματος της Τουρκία χαρακτήρισε «προβοκάτορα» τον Έλληνα    υπουργό Άμυνας, προσθέτοντας πως «τα λόγια του θα πνιγούν στο Αιγαίο».

«Η πόρτα του διαλόγου άνοιξε κατά τη συνάντηση του προέδρου μας με τον Μητσοτάκη. Ενώ επιδιώκεται αυτή η προσέγγιση, ακραία στοιχεία εντός της Ελλάδας κάνουν ό,τι μπορούν για να σαμποτάρουν αυτόν τον διάλογο. Ο προβοκάτορας Δένδιας έκανε δηλώσεις που ξεπέρασαν τα όριά του. Πήγε στο Καστελόριζο και έκανε δηλώσεις εξηγώντας πώς θα επεκτείνουν τους εξοπλισμούς στην Ανατολική Μεσόγειο και στοχοποίησε την Τουρκία» είπε αρχικά ο Τσελίκ.

«Τα λόγια του δεν μπορούν να φτάσουν σε εμάς χωρίς να πνιγούν στο Αιγαίο. Αυτή η δήλωση του Δένδια είναι μια δήλωση που είναι κατά του διαλόγου. Το λόμπι του χάους θέλει να σαμποτάρει τις προσπάθειες για διάλογο. Αυτό είναι ακριβώς το αντίθετο από τη δήλωση Μητσοτάκη πως πρέπει να συνεχίσουμε τον διάλογο. Ο Δένδιας στοχοποιεί τις δηλώσεις Μητσοτάκη. Λέει πράγματα στον δικό του πρωθυπουργό μέσω της Tουρκίας και αυτό είναι πρόβλημα της ελληνικής κυβέρνησης» πρόσθεσε ο εκπρόσωπος του κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης.

Είναι φανερό ότι τους πονάει η εργώδης προσπάθεια του Ν. Δένδια όταν ήταν Υπουργός Εξωτερικών. Είχε συνάψει σωρεία Συμφωνιών με όμορα και Μεσογειακά κράτη ξεσκεπάζοντας τον αρπακτικό ρόλο της Τουρκικής Κυβέρνησης, που επιδιώκει να επανιδρύσει έναν Νέο - Οθωμανισμό στην περιοχή μας.

Και ποιος μιλάει ζητώντας με επιμονή τη διατήρηση των Μέτρων Οικοδόμησης Εμπιστοσύνης, χωρίς να κάνει βήμα πίσω στις παράλογες απαιτήσεις της Τουρκίας; Αυτοί που κατέχουν το μισό νησί της Κύπρου και παραβιάζουν καθημερινά τα κυριαρχικά μας δικαιώματα σε αέρα, ξηρά και θάλασσα, εκμεταλλευόμενοι τον τίτλο της συμμάχου χώρας στο ΝΑΤΟ. Σύμμαχος είναι η Τουρκία που πατάει σε δύο βάρκες εκμεταλλευόμενη τις αδυναμίες και τα συμφέροντα άλλων συμμάχων και της Ευρώπης των Βρυξελλών.

Πότε θα σκεφτούν οι Σύμμαχοι του ΝΑΤΟ να την αφήσουν να πάει σε άλλα αμυντικά φόρα να κάνει τα δικά της παιχνίδια διαλύοντας κι αυτά εκ των έσω;  

Ο «ΚΟΡΙΝΘΙΟΣ» 

 

 



Η Γερμανία μας «φορτώνει» 80.000 μετανάστες;

Σε σχέδια της Γερμανίας θέλει να μας «φορτώσει» 80.000 μετανάστες  αναφέρεται το NEWSROOM της 17.9.2024, κάνοντας χρήση της συνθήκης Σένγκεν.  Στην χώρα εισόδου στα σύνορα της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Όπως καταλαβαίνει και ο απλός πολίτης η Ελλάδα είναι μία από τις πλέον ενδιαφέρουσες χώρες, αφού η Τουρκία μας έχει στοχοποιήσει.

Όπως αναφέρει ο Γιώργος Παπαχρήστου στη στήλη του στην εφημερίδα «Τα Νέα» το Βερολίνο θέλει να «επαναπατρίσει» στην Ελλάδα δεκάδες χιλιάδες μετανάστες τρίτων χωρών, που πέρασαν στην Ελλάδα, είτε από τον Έβρο είτε από τα νησιά και πλέον βρίσκονται στη Γερμανία. Ο αριθμός των μεταναστών που το Βερολίνο θέλει να στείλει πίσω στη χώρα μας μπορεί να κυμανθεί από 70.000 έως 100.000.

Τριγμούς σε όλη την Ευρωπαϊκή Ένωση φέρνει η απόφαση της Γερμανίας να καταργήσει ουσιαστικά τη Συνθήκη Σένγκεν, καθώς όπως όλα δείχνουν η Γερμανία, προσπαθώντας να αντιμετωπίσει το μεταναστευτικό πρόβλημα της χώρας, με την κίνηση αυτή ενδεχομένως να επιχειρήσει να μετατρέψει την Ελλάδα σε αποθήκη ψυχών.

Ήδη η ΕΛ.ΑΣ. αποφάσισε να προχωρήσει σε αναπροσαρμογή του σχεδίου προστασίας των χερσαίων συνόρων Ελλάδας – Τουρκίας, στον Έβρο. Αυτό όμως δεν αρκεί γιατί, αν δεν σφραγιστούν και τα θαλάσσια σύνορά μας στο Αιγαίο, οι ¨σύγχρονο黨 Τούρκοι δουλέμποροι, που αποτελούν το μακρύ χέρι της Τουρκίας, θα χρησιμοποιήσουν άλλες πύλες εισόδου.

Εδώ όμως η κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη πρέπει να συγκαλέσει άμεσα έκτακτη σύνοδο κορυφής και να θέσει το ζήτημα στην Ευρωπαϊκή Ένωση με τρόπο ωμό, ότι δεν μπορεί «από τη μια μεριά η Γερμανία να τους τάζει επιδόματα» για να τους χρησιμοποιήσει «ως φθηνά εργατικά χέρια» και από την άλλη να «χρησιμοποιήσει την Ελλάδα, ως μια γιγάντια αποθήκη ψυχών». Πρέπει να είμαστε έτοιμοι αποχώρησης από την Συνθήκη Σένγκεν και να το διατυμπανίζουμε, όπως ο Ορμπάν της Ουγγαρίας.

Να σταματήσουμε να υποκύπτουμε στις πιέσεις των ΜΚΟ του Τζωρτζ Σόρος η δε Frοntex και το λιμενικό να σταματήσουν να «Σώζουν» λαθρομετανάστες που τους διασώζουμε χωρίς να λαμβάνεται υπόψη το εσκεμμένο σκίσιμο πλαστικών πλεούμενων και πέσιμο στη θάλασσα. Το να τους διασώζουμε και να τους φέρνουμε στο εσωτερικό της χώρας σημαίνει πως τους φορτώνεται η Ελλάδα, που έγινε η μεγαλύτερη αποθήκη ψυχών της Ευρώπης.Να ψάξει να βρει τρόπους η Κυβέρνηση.

Θα συνεχίσουμε, ως ενεργούμενο, αποεθνοποίησης των Κρατών της Ευρώπης;… 

Ο «ΚΟΡΙΝΘΙΟΣ»

 

 

 

Όλα βρίσκονται  στην «κόψη του ξυραφιού

Τα πράγματα που διαδραματίζονται επί των ημερών μας δεν προαναγγέλλουν καθησυχασμό σε κάθε σκεπτόμενο Παγκόσμιο πολίτη. Οι ειδήσεις από σοβαρές πλατφόρμες ειδήσεων είναι καταιγιστικές. Όλες οι πληροφορίες δείχνουν προς μία κατεύθυνση. Οδηγούν στην έννοια ενός Μεγάλου Πολέμου, που θα είναι καταστροφικός για το ανθρώπινο γένος.  Δεν είναι στις προθέσεις μας να παρουσιάζουμε δυσοίωνες πληροφορίες, αλλά δεν μας επιτρέπει η συνείδησή μας να κρύβουμε κάτω από το χαλί δυσάρεστες απόψεις.

*Η είδηση που λέγει ότι, Αποχωρούν οι οικογένειες των Ρώσων διπλωματών από τις ΗΠΑ. Η οικογένεια του Ρώσου πρεσβευτή στις ΗΠΑ έχει εγκαταλείψει τη χώρα και ήδη βρίσκεται στην Ρωσία. Οι οικογένειες όλων των Ρώσων διπλωματών που υπηρετούν στην πρεσβεία και τα προξενεία της Ρωσίας στις ΗΠΑ φέρεται να έχουν αποχωρήσει σε μια κατάσταση, η οποία μπορεί να προμηνύει δυσάρεστες εξελίξεις.

Η αποχώρηση των οικογενειών των Ρώσων διπλωματών σχετίζεται με την νέα κρίση στις σχέσεις Ρωσίας-ΗΠΑ και την άδεια χρήσης δυτικών όπλων από την Ουκρανία σε πλήγματα βαθιά στη ρωσική επικράτεια.

 *Βρετανία: «Βάζουν λόγια» στον Στάρμερ για να επιτρέψει στην Ουκρανία να χρησιμοποιήσει πυραύλους μεγάλου βεληνεκούς ενάντια στη Ρωσία. Πάνω σαυτό απαντούν οι Ρώσοι: Αν το εσωτερικό της Ρωσίας βληθεί από την Ουκρανία με όπλα χωρών του ΝΑΤΟ, οι χώρες αυτές θα στοχοποιηθούν από την Ρωσία.

     *Ευθεία απειλή Μεντβέντεφ κατά Ουκρανίας: «Θα ρίξουμε την μεγαλύτερη βόμβα μας στο κέντρο του Κιέβου-Η υπομονή μας εξαντλείται». Ο πρώην Ρώσος πρόεδρος δήλωσε το Σάββατο ότι η Μόσχα είχε σοβαρούς  λόγους να χρησιμοποιήσει πυρηνικά όπλα μετά την εισβολή της Ουκρανίας στο Κουρσκ και να χρησιμοποιήσει νέες τεχνολογίες για να καταστρέψει το Κίεβο.

     * Κίνα σε Γερμανία: Παίζετε με την φωτιά στα Στενά της Ταϊβάν μετά τον διάπλου δύο γερμανικών Φρεγατών. Είναι να αναρωτιέται καθένας, τι δουλειά έχουν οι Γερμανικές Φρεγάτες στην Άπω Ανατολή και ξύνονται στην γκλίτσα του τσοπάνη;

     *Σαν να μην έφταναν όλα αυτά που συμβαίνουν στον Ρωσο-Ουκρανικό πόλεμο

Έρχονται συνακόλουθα και οι πολεμικές Επιχειρήσεις ξακαθαρίσματος λογαριασμών μεταξύ Ισραήλ και ΧΑΜΑΣ με σίγουρες επεκτάσεις στην ΧΕΖΜΠΟΛΑΧ του Λιβάνου. Πολεμικές Επιχειρήσεις που δεν διαφαίνεται να σταματήσουν. Ο ¨θεός του πολέμου¨ δεν αρκείται στο αίμα και το δράμα των αθώων Ισραηλινών Ομήρων και των εκατέρωθεν θυμάτων. Όλα βρίσκονται  στην «κόψη του ξυραφιού». Ο Θεός να μας φυλάει από χειρότερο κακό…

Ο «ΚΟΡΙΝΘΙΟΣ»




  

Δεν κρύβεται κάτι που κυοφορείται…

Όταν πριν από μερικά χρόνια διαλύθηκε το στρατόπεδ0 του 6ου Συντάγματος Πεζικού, το γνωστό και ως Κέντρο Εκπαιδεύσεως Νεοσυλλέκτων Κορίνθου, οι Κυβερνήσεις βρήκαν την ευκαιρία να εφαρμόσουν το «Μανιφέστο Καλλέργη». Για όσους δεν έχουν υπόψη το προαναφερθέν έκτρωμα της Παγκοσμιοποίησης, να πούμε λίγα λόγια για τους αδαείς.  Πρόκειται περί ενός σχεδίου, το οποίο εφαρμόζεται με τις ευλογίες του ΟΗΕ με στόχο την αποεθνοποίηση της Ευρώπης. Να γίνουν τα κράτη πολυπολιτισμικά με την ανάμειξη τριτοκοσμικών φυλών, ώστε να είναι ευάλωτα σε χειραγώγηση των Λαών, του ανθρώπινου γένους.

Δυστυχώς, οι βάσεις διάλυσης του 6ου Σ.Π. τέθηκε επί εποχής Κορίνθιου Υφυπουργού Εθνικής Άμυνας, χωρίς να αντιδράσει η τοπική κοινωνία, ούτε καν Συνδικαλιστικά Σωματεία, που θίγονταν τα οικονομικά συμφέροντα του κλάδου τους από τη διακοπή κατάταξης 4-5000 νεοσυλλέκτων σε κάθε ΕΣΟ. Έτσι βρήκαν έτοιμο χώρο οι Κυβερνήσεις και εφαρμόζοντας το εν  λόγω αντεθνικό σχέδιο δημιούργησαν το Ανοικτό Κέντρο Κράτησης Μεταναστών στον ιστορικό χώρο της Κορίνθου. «Τυχέως», η Τουρκία  μας στέλνει Αφρικανούς Μουσουλμάνους και κανέναν Χριστιανό. Από τα έξι Στρατόπεδα της Πελοποννήσου μόνο αυτό της πόλεώς μας διαλύθηκε. Τα υπόλοιπα λειτουργούν, ως είχαν. Γιατί;

Από την Στρατιωτική μου πείρα και μάλιστα αυτήν του Ανορθοδόξου Πολέμου των Ειδικών Δυνάμεων, διατηρώ την βεβαιότητα ότι η Τουρκία ανάμεσα στον εσμό των Μεταναστευτικών ροών συμπεριλαμβάνει και κατάλληλα εκπαιδευμένους πράκτορες με ειδική αποστολή. Την αφύπνιση από την ειρηνική παρουσία των τελευταίων, οι οποίοι θα ενεργήσουν κατά της χώρας μας. Θα βρεθούν πάνοπλοι και οργανωμένοι από τους κρυφούς Ιμάμηδες και δεν θα αφήσουν τίποτα όρθιο, σε περίπτωση κάποιας πολεμικής σύρραξης. Άσχετα με την επικρατούσα κατάσταση διεθνώς θα έχουμε να κάνουμε με την Τουρκία.

Πολλοί από τους μετανάστες των Κ.Κ. της Ελλάδας  συμπεριλαμβανομένου και της Κορίνθου θα επιδοθούν σε Επιχείρηση Αποσταθεροποίησης της χώρας. Δεν θα είναι εύκολο να αποφύγουμε το χάος μετά από αυτή την Επιχείρηση. Δεν είμαι βέβαιος, αν οι υπάρχουσες Στρατιωτικές και Αστυνομικές Αρχές μαζί με την ΠΕΝ Κορινθίας, έχουν εκπονήσει σχετικά Σχέδια αντιμετώπισης αυτού του κινδύνου.

Η αβεβαιότητά μου ¨αυτή εδράζεται στο γεγονός ότι δεν έχω διαπιστώσει κάποια προκαταρτική ενέργεια, κάποια ενημέρωση των πολιτών περί του πρακτέου. Θα πρότεινα στην ΠΕΝ ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ να δει το θέμα με την ΠΣΕΑ και ειδικά με τους Διοικητές Σχολής Μηχανικού, Αστυνομικής Διεύθυνσης και Πυροσβεστικής Υπηρεσίας.  Το θέμα θεωρείται ΕΠΕΙΓΟΝ. Προνοείν, προβλέπειν, προλαμβάνειν.  Ακούει κανείς;       

Ο «ΚΟΡΙΝΘΙΟΣ»

Δεν υπάρχουν σχόλια