Header Ads

ΜΕ ΤΟ ΘΑΡΡΟΣ ΤΗΣ ΓΝΩΜΗΣ (Φ. 1907)

 

 


Ο «Ιερός Όρκος των Τούρκων» απαιτεί απάντηση…

 Δεν αποτελεί παραδοξότητα το ότι η απέναντι Τουρκία έχει στοχοποιήσει το τελευταίο χρονικό διάστημα τα εξοπλιστικά προγράμματα και τους πολιτικούς που τα χειρίζονται επί Κυβερνήσεων  Κυριάκου Μητσοτάκη. Η χώρα αυτή, αφού κατέλαβε με τις βαρβαρικές επιδρομές της σχεδόν την μισή Ευρώπη, Αφού αργότερα εφάρμοσε τις επιταγές του Κορανίου και εξανδραπόδισε ολόκληρους Λαούς και παρέμεινε σε ξένα μέρη που σήμερα είναι δικά της, δεν ξεχνά.

Στα προεόρτια διάλυσης της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας, έχοντας υπόψη τους την μοίρα άλλων Αυτοκρατοριών, που ανέρχονται και κατέρχονται, δημιούργησαν υποθήκες για τους επιγόνους γι’  αυτό αποφάσισαν τον λεγόμενο « Τουρκικό Εθνικό Όρκο».

Ο τουρκικός εθνικός όρκος, ως ιδέα. έλαβε υπόψη του το Ελληνικό Όραμα των υπόδουλων Ελλήνων «Πάλι με χρόνια με καιρούς πάλι δικά μας θ΄άναι ». Είναι διακήρυξη έξι σημείων που ψήφισε το τελευταίο οθωμανικό κοινοβούλιο στις αρχές του 1920, με αναφορά τις αποφάσεις των συνελεύσεων των Τούρκων εθνικιστών στο Ερζερούμ και στη Σεβάστεια.

O όρκος έθεσε τα σύνορα της μελλοντικής Τουρκικής Δημοκρατίας, στη βάση των πρόσφατων συνόρων της, ηττημένης στον Α΄ Παγκόσμιο ΠόλεμοΟθωμανικής Αυτοκρατορίας, συμπεριλαμβάνοντας, μεταξύ άλλων, «τις περιοχές του Κιρκούκ, της Θεσσαλονίκης, του Χαλεπίου και της Μοσούλης». Ειδικά όσον αφορά τα αραβικά εδάφη, ο Όρκος αρχικά είχε θεωρηθεί ότι κατά βάση τα απεμπολούσε. Η σύγχρονη όμως έρευνα έδειξε ότι αυτό κάθε άλλο παρά ισχύει. Η αρπακτική λαιμαργία των Τούρκων είναι συνυφασμένη με τo DNA τους.

Ο επιθετικός εθνικισμός του Ερντογάν ξεπερνά τα όρια της Τουρκίας. Θέλει να αρπάξει εδάφη από την Ελλάδα τη Συρία, το Ιράκ, τη Βόρια Αφρική και ευρύτερες περιοχές της Ανατολικής Μεσογείου». Εκμεταλλεύεται στο έπακρον την θρησκευτική  καταβολή των Λαών. Το Όραμα του Τουρκικού Ιερού Όρκου δεν ανήκει μόνο στην δεξιά αλλά είναι ταυτόχρονα όραμα και κομμάτων της αντιπολίτευσης…

Ο Ερντογάν δεν έχει μπέσα. Κάθε φορά, που συσκέπτεται με Πρωθυπουργό της Ελλάδας, την προηγούμενη ημέρα κάποιος από τους Λαγούς του θα εγείρει θέμα αναθεώρησης της Συνθήκης της Λοζάνης, χωρίς να κάνει βήμα για τις επεκτατικές του βλέψεις. Δεν ωφελεί την Ελλάδα η συνέχιση αυτής της παρωδίας. Μόνο την Τουρκία ωφελεί. Οι πολιτικοί της Ελλάδας θα σκεφτούν καμιά φορά Ελληνικά;

Δεν υπάρχουν σχόλια