Header Ads

ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ (Φ. 1907)

 

 

Περιφερειακή Επιτροπή - Αποφάσεις για την προώθηση του τουρισμού, κοινωνικές δράσεις και μεταφορά μαθητών

 


Την Πέμπτη, 12 Σεπτεμβρίου, πραγματοποιήθηκε η συνεδρίαση της Περιφερειακής Επιτροπής Πελοποννήσου, τόσο με φυσική παρουσία όσο και μέσω τηλεδιάσκεψης. Ο Πρόεδρος της Επιτροπής και Αναπληρωτής Περιφερειάρχης, Χρήστος Λαμπρόπουλος, παρουσίασε σημαντικά θέματα που αφορούν την Περιφέρεια και τις επιμέρους ενότητες.

Ο κ. Λαμπρόπουλος ανέφερε:

«Στη συνεδρίαση της Παρασκευής 12 Σεπτεμβρίου, η Περιφερειακή Επιτροπή της Περιφέρειας Πελοποννήσου εξέτασε μια σειρά σημαντικών θεμάτων για την ομαλή λειτουργία της Περιφέρειας. Ξεχωρίζω την έγκριση των πρακτικών της επιλογής αναδόχου για τη δράση προβολής και δικτύωσης της Περιφέρειας Πελοποννήσου με σκοπό τη διεθνή προβολή του προορισμού ‘Πελοπόννησος’. Επίσης, λάβαμε αποφάσεις για την έγκριση πρακτικών διαγωνισμών. Ιδιαίτερη σημασία έχει η έγκριση του εξοπλισμού για το εστιατόριο ‘Γεύμα Αγάπης’ στην Κόρινθο, καθώς στην περιοχή αυτή υλοποιούνται σημαντικά κοινωνικά έργα, όπως η Μονάδα Φροντίδας Ηλικιωμένων και το πρόγραμμα ‘Γεύμα Αγάπης’ στον Μητροπολιτικό Ναό του Αποστόλου Παύλου.

Κλείνοντας, να αναφέρω ότι με την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς, η Επιτροπή πήρε αποφάσεις για την ομαλή μεταφορά των μαθητών. Η διαδικασία εξελίσσεται ομαλά και την επόμενη εβδομάδα θα έχουμε αποτίμηση για τυχόν θέματα που έχουν προκύψει, κυρίως λόγω τροποποιήσεων δρομολογίων.»

 Περιφερειακή Ενότητα Κορινθίας – Τμήμα Προμηθειών

Εγκριση των Α & Β Πρακτικών της Επιτροπής Διαγωνισμού για το «Εστιατόριο Γεύμα Αγάπης» στην Κόρινθο.

Κεντρική Διοίκηση – Τμήμα Προμηθειών

Έγκριση πρακτικών της Επιτροπής Διενέργειας του ανοικτού, ηλεκτρονικού διαγωνισμού, κάτω των ορίων, με κριτήριο κατακύρωσης την πλέον συμφέρουσα από οικονομική άποψη προσφορά βάσει της βέλτιστης σχέσης ποιότητας-τιμής, με τίτλο «Δράσεις Διεθνούς Δικτύωσης για την ενίσχυση της προβολής του προορισμού Πελοπόννησος», στο πλαίσιο του έργου «Προώθηση Τουρισμού, Διαφήμιση με Ψηφιακά και Παραδοσιακά Μέσα/Παραγωγή Περιεχομένου».

 

Εκδηλώσεις Εθνικής Μνήμης στην Κόρινθο

Δημήτρης Πτωχός: «Η ιστορική μνήμη είναι καθήκον όλων μας»

 


Σε κλίμα συγκίνησης και σεβασμού, πραγματοποιήθηκαν την Κυριακή 15 Σεπτεμβρίου οι εκδηλώσεις για την Ημέρα Εθνικής Μνήμης της Γενοκτονίας των Ελλήνων της Μικράς Ασίας από το Τουρκικό κράτος, στον Ιερό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου Ιωνίας Κορίνθου και στο Μνημείο Μικρασιατών Προσφύγων στην Πλατεία Σταύρου Ηλιόπουλου

Στις εκδηλώσεις παρευρέθηκε ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου, Δημήτρης Πτωχός, ο οποίος κατέθεσε στεφάνι τιμώντας τα θύματα της Γενοκτονίας και τους προγόνους των Μικρασιατών που βρήκαν καταφύγιο στην Κόρινθο και αλλού. Στη σύντομη δήλωσή του, ο Περιφερειάρχης τόνισε: «Η σημερινή ημέρα αποτελεί χρέος μνήμης για όλους μας. Τιμούμε τους προγόνους μας και τις ρίζες μας, κρατώντας ζωντανή την ιστορική μνήμη και τις αξίες που μας ενώνουν ως Έθνος».

Μαζί με τον Περιφερειάρχη παρευρέθηκαν ο Αναπληρωτής Περιφερειάρχη Χρήστος Λαμπρόπουλος, ο Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Κορινθίας Αναστάσιος Γκιολής, καθώς και οι Θεματικοί Αντιπεριφερειάρχες Αθηνά Κόρκα και Σπύρος Ζαχαριάς, οι οποίοι τίμησαν με την παρουσία τους τις εκδηλώσεις και τη μνήμη των θυμάτων.

 

 

Ενημερωτική Συνάντηση στην ΠΕ Κορινθίας για τη Συμμετοχή στην Ενεργειακή Κοινότητα Πολιτών της Περιφέρειας Πελοποννήσου

Πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 10 Σεπτεμβρίου, συνάντηση στην Περιφερειακή Ενότητα Κορινθίας μετά από πρόσκληση της Περιφέρειας Πελοποννήσου, με σκοπό την ενημέρωση για τη συμμετοχή στην «Ενεργειακή Κοινότητα Πολιτών Περιφέρειας Πελοποννήσου». Η συνάντηση εντάσσεται στο πλαίσιο υλοποίησης του Προγράμματος «Απόλλων», το οποίο αποτελεί το μεγαλύτερο πρόγραμμα ενεργειακού συμψηφισμού στη χώρα και υπηρετεί την εθνική ενεργειακή και κοινωνική πολιτική.

Το Πρόγραμμα «Απόλλων» στοχεύει στη μείωση του ενεργειακού κόστους για τους Οργανισμούς Τοπικής Αυτοδιοίκησης α’ και β’ βαθμού, τους Τοπικούς και Γενικούς Οργανισμούς Εγγείων Βελτιώσεων, τις Δημοτικές Επιχειρήσεις Ύδρευσης και Αποχέτευσης, καθώς και τους διαδόχους τους. Η υλοποίηση του Προγράμματος πραγματοποιείται από τη Διεύθυνση Α.Π.Ε. και Εναλλακτικών Καυσίμων του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας.

Για τη συμμετοχή στο Πρόγραμμα, απαιτείται η σύσταση μιας Ενεργειακής Κοινότητας Πολιτών (Ε.Κ.Π.) σε κάθε Περιφέρεια, με τη συμμετοχή των Ωφελούμενων που ανήκουν στην ίδια Περιφέρεια. Η συμμετοχή είναι ανοιχτή, ενώ η Περιφέρεια Πελοποννήσου, ο Δήμος Μεγαλόπολης και το Περιφερειακό Ταμείο Ανάπτυξης της Περιφέρειας Πελοποννήσου έχουν ήδη προβεί στη σύσταση της Ε.Κ.Π. με την επωνυμία «Ενεργειακή Κοινότητα Περιφέρειας Πελοποννήσου».

Την παρουσίαση του Προγράμματος στη συνάντηση έκανε ο Αναστάσιος Αδαμόπουλος, Αντιπεριφερειάρχης Ενέργειας, Περιβάλλοντος και Κυκλικής Οικονομίας της Περιφέρειας Πελοποννήσου παρουσία Αντιπεριφερειαρχών.

Στην ενημερωτική συνάντηση συμμετείχαν εκπρόσωποι των Δήμων, των ΔΕΥΑ και των ΤΟΕΒ του νομού.

 

 

Προχωράει το σημαντικό έργο στον κόμβο Δερβενακίων - Ικανοποίηση στην Περιφέρεια Πελοποννήσου από την εξασφάλιση της συνέχισης της χρηματοδότησης

 

Έπειτα από συνεχή συνεργασία της Περιφέρειας Πελοποννήσου με το Υπουργείο Οικονομικών και τον Αναπληρωτή Υπουργό Οικονομίας και Οικονομικών Νίκο Παπαθανάση, προχωρά η υλοποίηση ενός πολύ σημαντικού  έργου για την περιοχή: η κατασκευή του συνδετήριου τμήματος των Δερβενακίων.

Την Παρασκευή 13 Σεπτεμβρίου, αναρτήθηκε από το Υπουργείο Οικονομικών η απόφαση έγκρισης των πιστώσεων για τη «ΒΕΛΤΙΩΣΗ ΕΠ. ΟΔΟΥ ΑΠΟ ΚΟΜΒΟ ΑΡΧΑΙΑΣ ΝΕΜΕΑΣ ΔΕΡΒΕΝΑΚΙΑ - ΜΥΚΗΝΕΣ ΝΟΜΟΥ ΑΡΓΟΛΙΔΑΣ»,δίνοντας την απαραίτητη ώθηση στη συνέχιση των εργασιών ενός απαιτητικού οδικού  έργου.

Ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου, Δημήτρης Πτωχός, δήλωσε σχετικά: «Η  εξασφάλιση της συνέχισης της χρηματοδότησης για το έργο στον κόμβο Δερβενακίων αποτελεί μια σημαντική εξέλιξη για την περιοχή μας. Πρόκειται για ένα έργο στρατηγικής σημασίας που θα βελτιώσει τις υποδομές και θα συμβάλει στην ανάπτυξη της Αργολίδας και ολόκληρης της Πελοποννήσου. Η Περιφέρεια Πελοποννήσου δίνει προτεραιότητα σε τέτοιες παρεμβάσεις, οι οποίες ενισχύουν την οικονομία, τον τουρισμό και την ποιότητα ζωής των πολιτώ

 

Υπογραφή πρωτοκόλλου συνεργασίας μεταξύ της Περιφέρειας Πελοποννήσου και του Ενιαίου Φορέα Ελέγχου Τροφίμων

Πρωτόκολλο συνεργασίας για τον έλεγχο των τροφίμων υπέγραψαν την Δευτέρα 16 Σεπτεμβρίου ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου, Δημήτρης Πτωχός, με τον Πρόεδρο του  Ενιαίου Φορέα Ελέγχου Τροφίμων (ΕΦΕΤ), Αντώνη Ζαμπέλα, παρουσία του Αναπληρωτή Περιφερειάρχη Πελοποννήσου, Χρήστου Λαμπρόπουλου, του θεματικού Αντιπεριφερειάρχη Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής, Σπύρου Ζαχαριά και υπηρεσιακών παραγόντων με σκοπό τον αποτελεσματικότερο συντονισμό των ελεγκτικών μηχανισμών, τη διενέργεια κοινών ελέγχων και την από κοινού διαχείριση εκτάκτων περιστατικών και καταγγελιών στον τομέα του ελέγχου τροφίμων.

Το πρωτόκολλο συνεργασίας σηματοδοτεί την ανάπτυξη διαρκούς συνεργασίας για την υλοποίηση των προγραμμάτων επίσημου ελέγχου τροφίμων για τα έτη 2024-2025 μεταξύ της Περιφέρειας Πελοποννήσου και του Ενιαίου Φορέα Ελέγχου Τροφίμων με σκοπό την διασφάλιση υψηλού επιπέδου προστασίας της Δημόσιας Υγείας και των συμφερόντων των καταναλωτών.

«Η ασφάλεια των τροφίμων είναι αδιαπραγμάτευτη προτεραιότητα. Μέσω αυτής της συνεργασίας, διασφαλίζουμε την υγεία των πολιτών και την προστασία των καταναλωτών, ενώ παράλληλα ενισχύουμε τον συντονισμό και την αποτελεσματικότητα των ελέγχων στην αγορά τροφίμων. Τα επόμενα χρόνια οι εθνικοί στρατηγικοί στόχοι στον τομέα των τροφίμων διαμορφώνονται από την κοινή πολιτική της Ευρωπαϊκής Ένωσης στον αγροδιατροφικό τομέα και καλούμαστε να ανταποκριθούμε στις προκλήσεις που θέτει η νέα εποχή  σε συνδυασμό με το μεγάλο στοίχημα της ανάπτυξης», σημείωσε χαρακτηριστικά ο Περιφερειάρχης.

Βασικοί στόχοι:

•Η ενίσχυση συνεργασίας και του συντονισμού των αρμόδιων Αρχών για την υλοποίηση προγράμματος επίσημου ελέγχου τροφίμων για το 2024 και 2025 με την εφαρμογή κοινών πρακτικών των υπηρεσιών σχετικά με τον τρόπο διενέργειας των ελέγχων στην αγορά.

•Η διαχείριση πιθανών διατροφικών περιστατικών και κρίσεων ή άλλων έκτακτων περιστατικών.

•Η διερεύνηση καταγγελιών και αναφορών πολιτών.

•Η υποστήριξη των επιθεωρήσεων που διενεργούνται στη χώρα μας εκ μέρους  ξένων αποστολών.

Γκιολής Αναστάσιος - Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Κορινθίας

 

Ως Περιφερειακή Αρχή Δημήτρης Πτωχός - Περιφερειάρχης Πελοποννήσου πιστεύουμε ακράδαντα στην συνεχή ενημέρωση και επιμόρφωση των υγειονομικών συναδέλφων μας.

Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε η επιστημονική ημερίδα του Οδοντιατρικού Συλλόγου Κορινθίας Πρόεδρος Επαμεινώνδας Κατσούλας στο Ξυλόκαστρο Κορινθίας για την Περιοδοντική θεραπεία 2024,Τι μπορεί να πετύχει.

 

 



 

 

Δεν υπάρχουν σχόλια