Header Ads

ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΗΜΩΝ ΤΗΣ ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ (Φ. 1907)

 

ΔΗΜΟΣ ΚΟΡΙΝΘΙΩΝ

Εγκρίθηκαν οι τρεις πρώτοι Αρχιτεκτονικοί Διαγωνισμοί

Που θα γίνουν, τι αφορούν και πόσοι έπονται  

 

Τις εγκρίσεις των τριών πρώτων προκηρύξεων των αρχιτεκτονικών διαγωνισμών που σχεδιάζει να υλοποιήσει, παρέλαβε 13 Σεπτεμβρίου ο Δήμος Κορινθίων, από το υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας. Οι πρώτοι αυτοί αρχιτεκτονικοί διαγωνισμοί αφορούν την πρωτεύουσα του νομού και ειδικότερα:

·       την ανάπλαση του παραλιακού μετώπου στην περιοχή «Καλάμια»,

·       την ανάδειξη του κέντρου της πόλης και

·       την ανάπλαση των εισόδων της.

 Σύμφωνα με δήλωση του αντιδημάρχου Πολεοδομίας Βασίλη Πανταζή, άμεσα θα προκηρυχθεί ο διαγωνισμός για την ανάπλαση στα «Καλάμια» και θα ακολουθήσουν οι επόμενοι διαγωνισμοί, μέχρι το πρώτο δεκαήμερο του Οκτωβρίου.

Έχει αξία να προσθέσουμε ακόμα ότι:

·       ο αρχιτεκτονικός διαγωνισμός για την ανάπλαση στα Καλάμια είναι ο πρώτος που γίνεται στον Δήμο μας από την δεκαετία του 1980, όταν ο αείμνηστος πρώην δήμαρχος Νίκος Κουΐνης είχε προχωρήσει σε έναν τέτοιο για το Δημοτικό Θέατρο.

·       θα ακολουθήσουν και άλλοι αρχιτεκτονικοί διαγωνισμοί, για διάφορα μικρά και μεγάλα έργα, σε ΟΛΑ τα μήκη και τα πλάτη του Δήμου μας.

Τα παραπάνω αποδεικνύουν στον καθένα πως για την Δημοτική Αρχή του Νίκου Σταυρέλη η αλλαγή της φυσιογνωμίας της πόλης δεν πρέπει να γίνεται αυθαίρετα, αλλά με επιστημονική γνώση και αισθητική.

Παραμένουμε πιστοί στις δεσμεύσεις μας και προχωράμε αταλάντευτοι να υλοποιήσουμε όλα όσα έχουμε υποσχεθεί στους δημότες μας.

 

 

ΔΗΜΟΣ ΚΟΡΙΝΘΙΩΝ

Ιστορική απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου

Σε δύο χρόνια η Δημοτική Αγορά ξαναγίνεται τοπόσημο της πόλης

 


Σε μία ακόμα σημαντική απόφαση κατέληξε την Τετάρτη το βράδυ το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Κορινθίων, όπου συζητήθηκε το θέμα της ανακαίνισης, εκσυγχρονισμού, ανάδειξης και ανάπλασης της Δημοτικής Αγοράς. Ένα θέμα το οποίο όλες οι δημοτικές αρχές μελετούν, αγγίζουν, συζητούν, εδώ και σχεδόν 20 χρόνια, αλλά καμία δεν κατέληξε ποτέ σε κάποια απόφαση. Χτες, η δημοτική αρχή του Νίκου Σταυρέλη πήρε την ευθύνη να δώσει λύση και να παραδώσει ξανά στην κορινθιακή κοινωνία, μέσα σε δύο χρόνια, ένα τοπόσημό της.

Να πούμε πρώτα τι αποφασίστηκε. Η εισήγηση του αντιδημάρχου Βασίλη Πανταζή περιέγραψε τα αποτελέσματα της στατικής μελέτης, η οποία κατέδειξε πως το κόστος κατεδάφισης του κτιρίου και δημιουργίας νέου, και μάλιστα με επιπλέον όροφο, είναι ασύμφορο.

Ως εκ τούτου, το Δημοτικό Συμβούλιο επικύρωσε κατά πλειοψηφία (Πνοή Δημιουργίας και ο κ. Αλέξανδρος Γκουργιώτης) την πρόταση -που περιλαμβανόταν και στο προεκλογικό πρόγραμμα της «Πνοής Δημιουργίας» και επιβραβεύτηκε από τον κορινθιακό λαό- για ένα κτίριο που θα παραμείνει ως έχει, διατηρώντας τα ιστορικά χαρακτηριστικά της όταν δημιουργήθηκε την δεκαετία του ‘30.

Το επόμενο βήμα είναι η σύνταξη της προμελέτης, ώστε να δημοπρατήσουμε το έργο μέχρι το τέλος του χρόνου. Θα είναι ισόγειο, όπως ακριβώς είναι σήμερα, και στο εσωτερικό θα δημιουργηθεί ένα αίθριο, το οποίο θα αξιοποιούν καταστήματα εστίασης για να αποτελέσουν χώρο συνάθροισης των Κορίνθιων. Έχει ήδη ενταχθεί στο πρόγραμμα Βιώσιμης Αστικής Ανάπτυξης (ΒΑΑ), με δύο εκατομμύρια ευρώ, χάρη σε προσωπικές, πιεστικές ενέργειες του Δημάρχου. Το ποσόν αυτό καλύπτει όλες τις ανάγκες για την ολοκλήρωση του έργου. Αν όλα πάνε σύμφωνα με τον σχεδιασμό, τότε η Νέα Δημοτική Αγορά, θα παρουσιαστεί στους Κορίνθιους, σε δύο χρόνια. Θα είναι ξανά λειτουργική και θα έχει αποκτήσει έναν σύγχρονο χαρακτήρα διατηρώντας, όμως, την ιστορική της συνέχεια. Θα ξαναγίνει χώρος συνάθροισης και επικοινωνίας των Κορίνθιων, ελκυστικός για τους κατοίκους και τους επισκέπτες.

Η πλειοψηφία του δημοτικού συμβουλίου έμεινε συνεπής στο συμβόλαιο τιμής που υπέγραψε με τους δημότες. Αναμετρήθηκε με την ιστορία της Δημοτικής Αγοράς. Γιατί το θέλει, το μπορεί και πάνω απ όλα ξέρει ότι αυτό το κτίριο το αξίζει η πόλη μας…

 


 

Brevet Κιάτο 200: Ποδηλατική απόλαυση σε 200 χλμ φυσικής ομορφιάς

 


Την Κυριακή 22 Σεπτεμβρίου 2024, το Κιάτο και ο Δήμος Σικυωνίων υποδέχονται τη διεθνή ποδηλατική δράση Brevet «Κιάτο 200», η οποία ακολουθώντας διεθνή πρότυπα ανάπτυξης του ποδηλατικού τουρισμού προσελκύει πολλές συμμετοχές τόσο από την Ελλάδα όσο και από το εξωτερικό.

Η ποδηλατική διαδρομή «Κιάτο 200» θα έχει ως αφετηρία και τερματισμό την Πλατεία Ελευθερίας στο Κιάτο και μήκος 200 χιλιομέτρων. Θα διασχίσει ημιορεινούς και ορεινούς όγκους τόσο του Δήμου Σικυωνίων όσο και των όμορων δήμων του, για να καταλήξει στην παραθαλάσσια διαδρομή από το Ξυλόκαστρο έως το Κιάτο και το σημείο τερματισμού.

Στο διάβα τους οι ποδηλάτες θα έχουν την ευκαιρία να περιηγηθούν στις ασύγκριτες ομορφιές του Ολίγυρτου, της Ζήρειας και του Φενεού, διασχίζοντας το ομώνυμο οροπέδιο, αλλά και ακολουθώντας την ειδυλλιακή διαδρομή που ενώνει τον Φενεό με τα Τρικαλοχώρια.

Ο δήμος Σικυωνίων παραμένει αρωγός και υποστηρικτής των δράσεων εναλλακτικού τουρισμού, που με ήπιο τρόπο και σεβασμό στο περιβάλλον αναδεικνύουν την ιδιαιτερότητα και την ποικιλομορφία του ξεχωριστού αυτού τόπου, προωθώντας την προβολή και την αύξηση της επισκεψιμότητας της περιοχής.

 

Δήμος Βέλου-Βόχας: Στηρίζουμε μαθητές και εκπαιδευτικούς ενάντια στην κατάργηση τμημάτων Προσανατολισμού στα Λύκεια Βραχατίου και Ζευγολατιού

 


Με την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς με έκπληξη πληροφορηθήκαμε την απόφαση του Υπουργείου Παιδείας να μην εγκρίνει την ύπαρξη ολιγομελών τμημάτων των Ομάδων Προσανατολισμού στα Γενικά Λύκεια Βραχατίου και Ζευγολατιού, αναγκάζοντας τους μαθητές να μετακινηθούν σε άλλο σχολικό περιβάλλον, στην έναρξη της πλέον κρίσιμης σχολικής χρονιάς της ζωής τους.

Για το λόγο αυτό, συμπαραστεκόμενοι στις δίκαιες διαμαρτυρίες μαθητών, γονέων και εκπαιδευτικών, χθες Πέμπτη 12 Σεπτεμβρίου 2024, Δημοτικοί Σύμβουλοι και μέλη της Δημοτικής Αρχής του Δήμου Βέλου-Βόχας, συμμετείχαν στην παράσταση διαμαρτυρίας που πραγματοποιήθηκε στην Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Κορινθίας.

Κοινή διαπίστωση όλων μας είναι ότι η αναγκαστική μετακίνηση των παιδιών σε άλλο σχολικό περιβάλλον, σε αυτή την κρίσιμη χρονική συγκυρία, μπορεί να διαταράξει την ψυχική τους ισορροπία και την ακαδημαϊκή τους απόδοση. Οι μαθητές του Ζευγολατιού και του Βραχατίου δεν είναι πολίτες δεύτερης κατηγορίας για να υφίστανται τέτοιου είδους αιφνίδιες αλλαγές, ούτε μπορεί να αντιμετωπίζονται ως πειραματόζωα σε μια εκπαιδευτική πολιτική, που φαίνεται να αγνοεί τις ανάγκες τους, βλέπει αριθμούς και όχι ζωές, νούμερα και όχι ανθρώπους.

Ο Δήμος Βέλου-Βόχας ενώνει τη φωνή του με τις διαμαρτυρίες και τις αντιρρήσεις των μαθητών, των γονέων τους, των εκπαιδευτικών αλλά και του Δ/ντή της Β/θμιας Εκπ/σης Κορινθίας, απαιτώντας τα παιδιά μας να έχουν ίσες ευκαιρίες και πρόσβαση στη δημόσια εκπαίδευση, απολαμβάνοντας το θεμελιώδες δικαίωμα της δωρεάν δημόσιας παιδείας.

Υποστηρίζει τις ενέργειες και τις αποφάσεις για κλιμάκωση των αντιδράσεων από την εκπαιδευτική κοινότητα και δεσμεύεται να εξαντλήσει κάθε μέσο για την προώθηση των αιτημάτων στο Υπουργείο Παιδείας με επιστολές και παραστάσεις διαμαρτυρίας όπου και όποτε χρειαστεί, ώστε να διασφαλιστεί η απρόσκοπτη συνέχιση της εκπαίδευσης των μαθητών.

 

 

Έναρξη Λειτουργίας Σπιτιών Ανταποδοτικής Ανακύκλωσης στον Δήμο Ξυλοκάστρου-Ευρωστίνης

 


Ο Δήμος Ξυλοκάστρου-Ευρωστίνης ανακοινώνει με χαρά την έναρξη λειτουργίας των νέων Σπιτιών Ανταποδοτικής Ανακύκλωσης από σήμερα, 11/09 στο Ξυλόκαστρο και σύντομα στο Δερβένι. Με στόχο την προώθηση της ανακύκλωσης και τη μείωση των απορριμμάτων, τα νέα αυτά κέντρα ενθαρρύνουν τους πολίτες να ανακυκλώνουν μεταλλικές, πλαστικές και γυάλινες συσκευασίες, προσφέροντας ανταποδοτικό κίνητρο 0,03€ ανά συσκευασία.

Στα Σπιτάκια Ανταποδοτικής Ανακύκλωσης, οι πολίτες έχουν τη δυνατότητα να ανακυκλώνουν εύκολα και γρήγορα, καθώς ο εξοπλισμός τελευταίας τεχνολογίας επιτρέπει αυτόματες εργασίες συλλογής και επεξεργασίας συσκευασιών. Συγκεκριμένα, ο εξοπλισμός επιτρέπει:

Παραλαβή συσκευασιών με ταχύτητα έως και 40 συσκευασίες το λεπτό.

Αυτόματο διαχωρισμό υλικών με τη χρήση αισθητήρων.

Συμπίεση ή τεμαχισμό της συσκευασίας, μειώνοντας τον όγκο κατά 90%.

Συλλογή των στατιστικών στοιχείων και εκτύπωση αποδείξεων.

Στα Σπιτάκια αυτά, οι πολίτες μπορούν να επιλέξουν να λάβουν το ανταποδοτικό αντίτιμο ή να το δωρίσουν για κοινωνικούς σκοπούς μέσω του Συστήματος Συγκέντρωσης Κοινωνικού Κεφαλαίου. Κάθε πράξη ανακύκλωσης μετράει για το περιβάλλον, αλλά και για την τοπική κοινωνία.

Τοποθεσίες Σπιτιών Ανταποδοτικής Ανακύκλωσης:

Ξυλόκαστρο, έναντι του καταστήματος «ΚΡΗΤΙΚΟΣ»,

Δερβένι, δημοτικός χώρος στάθμευσης (τις επόμενες μέρες)

Ώρες λειτουργίας:

Καθημερινά από τις 10:00 π.μ. έως τις 16:00 μ.μ.

Για περισσότερες πληροφορίες, καλέστε στο 2743360209.

 

 

Δήμος Λουτρακίου – Περαχώρας – Αγίων Θεοδώρων

Άνοιξε η πλατφόρμα για τη χορήγηση «Εισοδηματικής ενίσχυσης οικογενειών ορεινών και μειονεκτικών περιοχών» έτους 2024

 


Ο Δήμος Λουτρακίου – Περαχώρας – Αγίων Θεοδώρων ενημερώνει τους δημότες ότι ξεκίνησε η διαδικασία υποβολής αιτήσεων για τη χορήγηση «Εισοδηματικής Ενίσχυσης Οικογενειών Ορεινών & Μειονεκτικών Περιοχών» έτους 2024.

Η ψηφιακή πλατφόρμα για την υποβολή των αιτήσεων θα παραμείνει στη διάθεση των δικαιούχων έως τις 30 Οκτωβρίου 2024, ημέρα Τετάρτη.

Το χορηγούμενο ποσό εισοδηματικής ενίσχυσης είναι:

Εξακόσια ευρώ (600) ετησίως, εφόσον το ετήσιο οικογενειακό εισόδημα των δικαιούχων δεν υπερβαίνει το ποσό των 3.000 ευρώ,

Τριακόσια ευρώ (300) ετησίως, εφόσον το ετήσιο οικογενειακό εισόδημα των δικαιούχων κυμαίνεται μεταξύ του ποσού των 3.000,01 ευρώ και του ποσού των 4.700 ευρώ.

Προϋποθέσεις χορήγησης της ετήσιας εισοδηματικής ενίσχυσης:

Τα μέλη της οικογένειας να κατοικούν μόνιμα σε ορεινές ή και μειονεκτικές περιοχές τουλάχιστον δύο (2) έτη πριν την υποβολή της αίτησης,

Το ετήσιο οικογενειακό επίδομα να μην υπερβαίνει το ποσό των 4.700 ευρώ.

Δικαιούχοι:

Οικογένειες (σύζυγοι με ή χωρίς ανήλικα τέκνα) συμπεριλαμβανομένων των μονογονεϊκών (ένας εκ των συζύγων και τουλάχιστον 1 παιδί) όπου ένα τουλάχιστον μέλος τους έχει την ιδιότητα: (α) του Έλληνα πολίτη, (β) πολίτη της Ε.Ε., (γ) πολίτη κράτους που ανήκει στον Ευρωπαϊκό Οικονομικό Χώρο (Νορβηγία, Ισλανδία, Λιχτενστάιν) και (δ) της Ελβετικής Συνομοσπονδίας.

Οι περιοχές που εντάσσονται στον κατάλογο των ορεινών περιοχών για τον Δήμο Λουτρακίου – Περαχώρας – Αγίων Θεοδώρων, είναι: η Περαχώρα, ο Ασπρόκαμπος και τα Πίσια, με βάση τον «ΠΙΝΑΚΑ ΟΡΕΙΝΩΝ ΔΗΜΩΝ ΚΑΙ ΚΟΙΝΟΤΗΤΩΝ» της οδηγίας 81/645/ΕΟΚ όπως αυτή ισχύει μετά την τροποποίησή της από την Απόφαση 83/339/ΕΟΚ της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, τις οδηγίες 85/148/ΕΟΚ, 89/588/ΕΟΚ, 93/66/ΕΟΚ και την απόφαση 94/516/ΕΚ της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

Ο σύνδεσμος της ψηφιακής πλατφόρμας για την υποβολή των αιτήσεων είναι: https://www.gov.gr/ipiresies/ugeia-kai-pronoia/epidomata/eisodematike-eniskhuse-oreinon-e-kai-meionektikon-periokhon), ή απευθείας στη διεύθυνση https://oreina.epidomata.gov.gr/). Ο σύνδεσμος είναι προσβάσιμος και μέσω του website του ΟΠΕΚΑ (https://opeka.gr/) στο πεδίο Οικογένειες. Η αίτηση υποβάλλεται με τη χρήση των κωδικών διαπιστευτηρίων του taxisnet

Οι πολίτες των οποίων η αίτηση του 2023 απορρίφθηκε, πρέπει να υποβάλλουν νέα αίτηση για το έτος 2024, προκειμένου να εξεταστεί κατά πόσον πληρούνται οι προϋποθέσεις χορήγησης της εισοδηματικής ενίσχυσης.

Οι δικαιούχοι μπορούν να ολοκληρώσουν τη διαδικασία υποβολής του αιτήματός τους και ηλεκτρονικά με τους προσωπικούς κωδικούς TAXIS.

Στη συνέχεια, μέσω της διαλειτουργικότητας και με σεβασμό στα προσωπικά δεδομένα θα πραγματοποιούνται αυτόματοι έλεγχοι και διασταυρώσεις στοιχείων του αιτούντος, ενώ στο τέλος της διαδικασίας με email ή με sms θα αποστέλλεται στον ενδιαφερόμενο η σχετική ειδοποίηση.

Στο πλαίσιο της ψηφιακής εφαρμογής, οι πολίτες των οποίων η αίτηση για το 2023 εγκρίθηκε, θα κληθούν (μέσω αυτοματοποιημένων ειδοποιήσεων με email και sms), εντός του ανωτέρω χρονικού διαστήματος, είτε με την είσοδό τους στην ηλεκτρονική διεύθυνση της εφαρμογής, είτε μέσω ΚΕΠ, να συμπληρώσουν και να επικαιροποιήσουν, στην εκκρεμή αίτηση έτους 2024, τα επιπλέον αναγκαία στοιχεία για τις αυτόματες διασταυρώσεις και στη συνέχεια να τα αποθηκεύσουν, ώστε να εκτελεστούν οι απαραίτητοι αυτόματοι έλεγχοι.

Μετά την ηλεκτρονική διασταύρωση των δεδομένων από την ΑΑΔΕ, ενδέχεται, εφόσον απαιτηθεί, να κληθούν να συμπληρώσουν στην αίτηση επιπλέον στοιχεία. Στη συνέχεια και σε κάθε περίπτωση, θα πρέπει να προβούν στην οριστικοποίηση της αίτησής τους, ώστε να θεωρηθεί εν ισχύ για το έτος 2024.

 

 

Δήμος Λουτρακίου – Περαχώρας – Αγίων Θεοδώρων

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ – έναρξη διαδικασίας σύνταξης διαγράμματος απόδοσης γεωμετρικής ταυτότητας για την κύρωση δικτύου κοινοχρήστων χώρων σε τμήμα του οικισμού Κυρά Βρύσης Δ.Κ. Ισθμίας

 

Ο Δήμος Λουτρακίου Περαχώρας Αγ. Θεοδώρων ανακοινώνει ότι με την αριθμ 122/2024 απόφαση Δ.Σ. αποφασίστηκε η έναρξη διαδικασίας σύνταξης διαγράμματος απόδοσης γεωμετρικής ταυτότητας για την κύρωση δικτύου κοινοχρήστων χώρων σε τμήμα του οικισμού Κυρά Βρύσης Δ.Κ. Ισθμίας Δήμου Λουτρακίου Περαχώρας Αγ. Θεοδώρων κατόπιν σχετικού αιτήματος του κ. Λιακουμή Βασίλειου. Λαμβάνοντας υπόψη τα αναφερόμενα στο αρθ. 35 του Ν. 3937/2011 (ΦΕΚ 60/Α/2011) το ανωτέρω διάγραμμα αναρτάται :

1) Στο Δημοτικό Κατάστημα του Δήμου Λουτρακίου Περαχώρας Αγ. Θεοδώρων (οδός Ιάσονος 1 Λουτράκι)

2) Στην ιστοσελίδα του Δήμου Λουτρακίου Περαχώρας Αγ. Θεοδώρων

3) Στον πίνακα ανακοινώσεων του Κοινοτικού Καταστήματος Ισθμίας και σε κεντρικό σημείο

του οικισμού .

Στο ανωτέρω διάγραμμα απεικονίζονται τα προς παραχώρηση σε κοινή χρήση τμήματα οικοπέδων

σύμφωνα με την αριθμ 5688/19-01-2007 πράξη παραχώρησης λωρίδων οικοπέδων σε κοινή

χρήση της Συμβολαιογράφου Κορίνθου Δήμητρας Γεωργίου Καβέτσου καθώς και κοινόχρηστοι

χώροι (δρόμοι) που εντοπίστηκαν σε Α/Φ του Ελληνικού Κτηματολογίου έτους 1981 (αριθμ

133917/09-04-1981)

Παρακαλούνται οι ενδιαφερόμενοι για την προσκόμιση στοιχείων προς την Δ/νση Τεχνικών

Υπηρεσιών και Υπηρεσιών Δόμησης σχετικά με την διόρθωση τυχόν σφαλμάτων ή την συμπλήρωση ελλείψεων της αποτύπωσης των υφιστάμενων κοινοχρήστων χώρων εντός προθεσμίας είκοσι (20) ημερών από την τελευταία ανακοίνωση στον Τύπο.

 

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΔΕΥΑΛ-ΑΘ

 


Σας ενημερώνουμε ότι, σύμφωνα με τους σχετικούς ελέγχους που έχουν διεξαχθεί από την υπηρεσία μας, το παρεχόμενο νερό από το υδροδίκτυο της Δ.Ε.Υ.ΑΛ.ΑΓ.Θ. στις εκτός σχεδίου περιοχές της Δ.Ε. Λουτρακίου-Περαχώρας που υδροδοτούνται από τη Δεξαμενή Ισθμού και βρίσκονται προς την πλευρά του Λουτρακίου και μέχρι τη διώρυγα του Ισθμού (πλευρά Στερεάς Ελλάδας), πληροί πλέον τις προδιαγραφές του νερού ανθρώπινης κατανάλωσης, είναι πόσιμο και κατάλληλο για οποιαδήποτε οικιακή χρήση.

Για τις περιοχές που βρίσκονται στην περιοχή του Ισθμού κάτω από τη διώρυγα στην πλευρά της Πελοποννήσου και σε όλη τη Δ.Κ. Ισθμίας εξακολουθεί να ισχύει η προγενέστερη ανακοίνωση για μη πόσιμο νερό, κατάλληλο για οποιαδήποτε άλλη οικιακή χρήση .

 Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ Δ.Ε.Υ.Α.Λ-ΑΓ.Θ.

 ΠΡΩΤΟΝΟΤΑΡΙΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ

 




 

 

Δεν υπάρχουν σχόλια