Header Ads

ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟΥ (Φ. 1907)

 

Δελτίο Τύπου: Έναρξη αιτήσεων για το νέο πρόγραμμα πράσινων δεξιοτήτων της ΔΥΠΑ για 50.000 εργαζόμενους 

 

Την Δευτέρα 16 Σεπτεμβρίου ξεκινά η υποβολή αιτήσεων για τους εργαζόμενους που επιθυμούν να συμμετάσχουν στο νέο πρόγραμμα της ΔΥΠΑ, για απόκτηση και αναβάθμιση πράσινων δεξιοτήτων.

Το νέο πρόγραμμα Συνεχιζόμενης Επαγγελματικής Κατάρτισης (ΣΕΚ) υλοποιείται στο πλαίσιο του Εθνικού Σχεδίου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας «Ελλάδα 2.0» με τη χρηματοδότηση της Ευρωπαϊκής Ένωσης – NextGenerationEU και έχει ως στόχο την αναβάθμιση των γνώσεων, ικανοτήτων και δεξιοτήτων των εργαζομένων μισθωτών του ιδιωτικού τομέα, σύμφωνα με τις ανάγκες της αγοράς εργασίας και την πράσινη μετάβαση της οικονομίας.

Τα προγράμματα ΣΕΚ θα υλοποιηθούν με τη διαδικασία του συστήματος παροχής επιταγών κατάρτισης (training vouchers). Ο κάθε καταρτιζόμενος θα παρακολουθήσει πρόγραμμα θεωρητικής κατάρτισης, συνολικής διάρκειας 80 ωρών, εκ των οποίων οι 12 ώρες θα πραγματοποιηθούν με δια ζώσης εκπαίδευση, τουλάχιστον 48 ώρες με σύγχρονη εξ αποστάσεως εκπαίδευση και έως 20 ώρες με ασύγχρονη εξ αποστάσεως εκπαίδευση.

Την κατάρτιση θα ακολουθεί πιστοποίηση γνώσεων και δεξιοτήτων, μέσω επιταγών πιστοποίησης (certification voucher) και όσοι επιτύχουν θα λάβουν το σύνολο του εκπαιδευτικού επιδόματος που ανέρχεται σε 400 ευρώ (μικτά).

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να υποβάλουν αίτηση στη διεύθυνση: https://www.gov.gr/ipiresies/ekpaideuse/katartise/katartisi-ergazomenon

Όσοι πληρούν τις προϋποθέσεις συμμετοχής θα ενταχθούν στο Μητρώο Ωφελουμένων και, μετά την ανακοίνωση του Μητρώου, θα μπορούν να επιλέξουν το πρόγραμμα κατάρτισης που επιθυμούν να παρακολουθήσουν από λίστα που περιλαμβάνει περισσότερα από 600 προγράμματα κατάρτισης που προσφέρουν περισσότεροι από 200 πάροχοι ΣΕΚ.

 

 

Ολοκλήρωση του Καλλιτεχνικού Project "OASIS" στην Κόρινθο

 

Το Σάββατο 14 και την Κυριακή 15 Σεπτεμβρίου 2024 ολοκληρώθηκε με επιτυχία το καλλιτεχνικό project «OASIS» στην πόλη της Κορίνθου. Το project αποτέλεσε το πρώτο καλλιτεχνικό διήμερο στην περιοχή, εστιάζοντας στη σχέση του ανθρώπου με τον δημόσιο χώρο και φέρνοντας στο προσκήνιο την αλληλεπίδραση της τοπικής κοινότητας με τα δημόσια σημεία συνάντησης.

Το project «OASIS» πραγματοποιήθηκε σε δύο τριγωνικές πλατείες στην οδό Αποστόλου Παύλου στην Κόρινθο. Η εκδήλωση περιλάμβανε προβολές Video Art και Video Mapping, καλλιτεχνικές εγκαταστάσεις, performances, καθώς και open-air cinema, προσφέροντας στους επισκέπτες μια πολυδιάστατη πολιτιστική εμπειρία.

Η καλλιτεχνική επιμέλεια του project ανήκε στις ομάδες Lab2Art και Δίολκοι, ενώ συμμετείχαν επίσης οι Duncan, SFN Animation Festival και Digilogvj.

Το project "OASIS" πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο του πρώτου Πολυθεματικού Φεστιβάλ Κορινθίας, το οποίο διοργανώθηκε από το Επιμελητήριο Κορινθίας, την Περιφέρεια Πελοποννήσου και τον Δήμο Κορίνθου, υπό την επιμέλεια του αρχιμουσικού Πελοπίδα Μαυρόπουλου.

Ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Κορινθίας, κ. Λουζιώτης Παναγιώτης, ευχαρίστησε θερμά τη Ζωή Πύρινη για την πολύτιμη συμβολή της ως συντονίστρια του project "Oasis". Αναγνώρισε τη σημασία της συνεργασίας και της δημιουργικότητας που ανέδειξε η δράση αυτή, επισημαίνοντας ότι η επιτυχία του project οφείλεται στην αφοσίωση και τον επαγγελματισμό της. Επιπλέον, ευχαρίστησε την Περιφέρεια Πελοποννήσου, τον Δήμο Κορίνθου και όλους όσοι εργάστηκαν για την υλοποίηση του project, τονίζοντας ότι η συνεργασία και η δημιουργικότητα οδηγούν στα καλύτερα αποτελέσματα. Τέλος, εξέφρασε την αισιοδοξία του για μελλοντικές συλλογικές δράσεις και πολιτιστικές πρωτοβουλίες στην περιοχή.

 ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟΥ ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ

Ερμού 2, 20131, Κόρινθος / 27410-24464 (937)

media@korinthiacc.gr / www.korinthiacc.gr

 

 

Δεν υπάρχουν σχόλια