Header Ads

Η αρθρογραφία του «Κορίνθιου» (Φ.1908)

 
















 


Ανοίγει και άλλο Θέατρο Επιχειρήσεων στη Μ. Ανατολή

 

Το έχουμε διακηρύξει και επισημάνει πολλές φορές, ότι η εφημερίδα μας, ενώ θα μπορούσε να σταματήσει την παρουσία της, γιατί γέρασα, αφού σε τέσσερις μήνες θα διανύω το 92ο έτος της ζωής μου, θα προσπαθήσουμε να είμαστε κοντά σας σ΄αυτές τις δύσκολες ώρες που έρχονται στο προσκήνιο.

Το έχουμε επισημάνει προ πολλού  για τις διεθνείς εξελίξεις, αλλά αυτά που βλέπουμε σήμερα να εκτυλίσσονται μπροστά στα μάτια μας, δημιουργούν την ανάγκην εγρήγορσης. Στην «Πολεμική Τέχνη» τα γεγονότα που συμβαίνουν και μάλιστα σε σύντονο ρυθμό, λέγονται « Προπαρασκευή προς Πόλεμο».

Έχουν πυκνώσει τα σύννεφα του πολέμου στη Μέση Ανατολή, χωρίς να υπάρξει σιγή στα τύμπανα του Πολέμου μεταξύ Ρωσίας και Ουκρανίας. Μετά από την ρίψη εκατοντάδων πυραύλων από την Χεζμπολάχ του Λιβάνου κατά πόλεων του Ισραήλ, ο «Πολέμαρχος» του Ισραήλ ¨σήκωσε το γάντι αμυνόμενος.

Εξαπέλυσε απανωτά κτυπήματα σε 300 στόχους στο κράτος του Λιβάνου κατά της οργάνωσης Χεζμπολάχ. Μεταξύ των θυμάτων υπάρχουν και άμαχοι, αλλά αυτό έχει ξεπεραστεί, αφού οι Νόμοι που διέπουν τους πολέμους έχουν γίνει για τα μπάζα. Ο ΟΗΕ έχει αποδειχθεί ανίκανος να επιβάλλει φραγμούς στη χρήση αλόγιστης βίας και παραβατικότητας.

Είναι βέβαιο πλέον ότι βρίσκεται επί θύραις ένα ακόμη Θέατρο Επιχειρήσεων, που καλείται το Ισραήλ να ανοίξει και ασφαλώς θα προσπαθήσει να επαναλάβει τον νικητήριο Πόλεμο του 1967 έχοντας απέναντί του όλες τις γειτονικές του χώρες. Τα πράγματα όμως σήμερα είναι διαφορετικά. Οι άλλοτε νομάδες έχουν εξοπλιστεί και προαγάγει την Τέχνη του σύγχρονου Πολέμου, χωρίς βεβαίως να φτάσουν στο ύψος του Ισραήλ. Που αν και μικρό κράτος των 10 εκατομμυρίων, βασίζεται και στους απανταχού υπηκόους του, οι οποίοι βοήθησαν την Πατρίδα τους να γίνει νόμιμη Πυρηνική Δύναμη.

Αναμένεται πως τις αμέσως επόμενες ημέρες τα πράγματα θα πάρουν τεράστιες διαστάσεις. Υπάρχει άμεσος κίνδυνος να εμπλακ ούν προς την μία ή την άλλη πλευρά οι δυνάμεις της Δύσης και της Ανατολής. Το ερώτημα που επικρατούσε μέχρι ¨χθες τι θα κάνει το ΝΑΤΟ, έχει ήδη απαντηθεί. Μετά τις 40,000 στρατιωτικούς του ΝΑΤΟ, η Ουάσιγκτον έστειλε πάλι το Αεροπλανοφόρο Τρούμαν στα νερά της Μ. Ανατολής με προσωπικό 6.500 ανδρών και πυρηνικό οπλοστάσιο συνοδευόμενο με στολίσκο 10 πολεμικών πλοίων, ενώ συνεχίζονται οι αφίξεις. Χρειάζονται να πούμε κι άλλα;

Ο «ΚΟΡΙΝΘΙΟΣ» 

 

 



Η άνοδος των Εθνικοδεξιών κομμάτων

 

Όπως, ίσως, θα έχετε ήδη διαπιστώσει, τα εθνικοδεξιά κόμματα κερδίζουν έδαφος σε πολλές χώρες της Ευρώπης σε βάρος άλλων κομμάτων. Αυτό το διαπιστώσαμε πολλές φορές τα τελευταία χρόνια και το ζήσαμε ζωντανά σε πρόσφατες εκλογικές αναμετρήσεις στη Γαλλία, στην Ισπανία, ακόμα στην Γερμανία και αλλού. Ο Πρόεδρος Μακρόν της Γαλλίας δεινοπάθησε στον  Β γύρο να εκλεγεί κάτω από την ανάσα της Λεπέν, ενώ ο Καγκελάριος Σουλτς εξελέγη στήθος με στήθος με το ακροδεξιό κόμμα και ο Ορμπάν της Ουγγαρίας παραμένει αμετακίνητος στην εξουσία επί δεκάδες χρόνια.

Για τους πολιτικούς παρατηρητές, η εκλογική αυτή εμφάνιση της Εθνικής Δεξιάς, αντικατοπτρίζει το αυξανόμενο κλίμα, που παρουσιάζουν οι δεξιοί στην Ευρώπη, οι οποίοι διαχωρίζουν την θέση τους από τα εθνικοσοσιαλιστικά κόμματα, τα οποία στα οικονομικά θέματα συγγενεύουν με τη διεθνιστική Αριστερά, γράφει ο Κίμωνας Χαραλάμπους στο el.gr  και δεν έχει άδικο.

Σε προεκλογικές συνεντεύξεις του ο ηγέτης του κόμματος Vox Santiago Abascal, της Ισπανίας υποστήριξε πως τις απόψεις του συμμερίζονται εκατομμύρια Ισπανοί. Το εκλογικό αποτέλεσμα στην πολυπληθέστερη περιοχή της Ισπανίας, ήταν ισχυρή ένδειξη, είπε.

«Δεν θέλουμε την Ευρωπαϊκή Ένωση της Άνγκελα Μέρκελ, που άνοιξε τις πόρτες στη μαζική μετανάστευση και που θα μετατρέψει την Ευρώπη σε κάτι άλλο», έχει δηλώσει χαρακτηριστικά ο επικεφαλής του Vox, Σαντιάγο Αμπασκάλ,   τασσόμενος κατά της πολυπολιτισμικότητας με άρωμα Ισλάμ.

Καθώς η Εθνική Δεξιά στηρίζει ισχυρά έθνη-κράτη κόντρα στα σχέδια διαμελισμού τους σε περιφέρειες σύμφωνα με το ¨Μανιφέστο Καλλέργη», που εφαρμόζεται με τις ευλογίες του ΟΗΕ, πολλοί δεν κρύβουν την ιδεολογική τους προτίμηση. «Αυτά που αντιπροσωπεύει ο Τραμπ με όλες τις αποχρώσεις τους και όλα τα άλλα κινήματα που εμφανίζονται σε ολόκληρη την Ευρώπη θα παγιωθούν».

Ο φραγμός της ροής και η απέλαση των παράνομων μεταναστών, η αυστηροποίηση της νομοθεσίας για τις αμβλώσεις και η ποινικοποίηση των αποσχιστικών κομμάτων είναι αυτοσκοπός, γι΄ αυτά τα κόμματα.

Ωστόσο πρόκειται για εθνικοδεξιά κόμματα, όπως τα βλέπει Τραμπ, τα οποία θα υψώσουν με την σειρά τους εμπόδια στην «ευρωπαϊκή ολοκλήρωση», στον δρόμο δηλαδή για ένα αριστερόστροφο πολυπολιτισμικό παγκόσμιο κράτος, με ένα κέντρο και έναν ηγέτη να το διοικεί; Ιδού το καυτό ερώτημα…         

Ο «ΚΟΡΙΝΘΙΟΣ»

 

 

 

Τα σχέδια των ελίτ και του Θεού για την ανθρωπότητα

 

Από παλαιά το λέγαμε ότι δεν υπάρχει ασφάλεια στις τηλεφωνικές συνδιαλέξεις. Η εξουδετέρωση 2800 μαχητών της Οργάνωσης Χεζμπολάχ του Λιβάνου από ταυτόχρονη έκρηξη βομβητών και κινητών – ασυρμάτων, έβγαλε στην επιφάνεια πολλές πληροφορίες περί τούτου. Οι Μυστικές πληροφορίες Κρατών διερευνούν τον νέο τρόπο διεξαγωγής «Μαύρης επιχείρησης» που καταγράφεται, μάλλον, στα θετικά της Ισραηλινής Μοσάντ. Οι Ισραηλινοί δεν παίζουν τις κουμπάρες.

Έκανε επιχείρηση η Παλαιστινιακή ΧΑΜΑΣ στο Ισραήλ και με τους 250 Ομήρους; Η ανταπόδοση του Ισραήλ είχε ως αποτέλεσμα την  ισοπέδωση της Παλαιστινιακής Γάζας με πλέον των 40.000 θανάτων μέχρι σήμερα και αμέτρητες καταστροφές, που συνεχίζονται. Ξύνεται στην γκλίτσα του Τσοπάνη η Ιρανοϋποκινούμενη Λιβανική Χεζμπολάχ και άνοιξε τους ασκούς του Αιόλου. Έριξε κατά του Ισραήλ δεκάδες και εκατοντάδες πυραύλους; Η ανταπόδοση του Ισραήλ πέτυχε  με ένα κτύπημα την εξουδετέρωση Υψηλόβαθμου στελέχους και δέκα Διοικητών Μονάδων της Χεζμπολάχ στο κτίριο, που συνεδρίαζαν.

Το όλο θέμα, όπως δείχνουν τα πράγματα, εξελίσσεται σε ντόμινο, με δυσάρεστες επιπτώσεις για την ανθρωπότητα. Οι αλληλοκατηγορίες μεταξύ Ισραήλ και Χεζμπολάχ του Λιβάνου συνεχίζονται και επεκτείνονται στον περίγυρό τους. Από το ένα μέρος η Περσία του Αγιατολάχ, ορκισμένη αντίπαλος του Ισραήλ, μιλάει για αντίποινα και από το άλλο Η Αμερική και το ΝΑΤΟ ετοιμάζει την προστασία του Ισραήλ. Ο καθένας από εμάς μπορεί άνετα να πάει παραπέρα τις εξελίξεις.

Αυτά που συμβαίνουν στη Μέση Ανατολή σε συνδυασμό με ό,τι συμβαίνει στον Ρωσο - Ουκρανικό Πόλεμο με τις εκατέρωθεν εκατόμβες νεκρών, δεν διαφαίνεται από πουθενά η σίγαση των εξοπλισμών του θανάτου  Κάποιοι ¨Γεωπολιτικοί αναλυτές¨, έχουν βγει στο προσκήνιο.  Σε πρόσφατες δηλώσεις τους έχουν πει « Αν δεν γίνει Γ΄ Παγκόσμιος Πόλεμος, θα ακολουθήσει άλλη Πανδημία ή Οικονομικό κραχ των Λαών…».

Και το ερώτημα είναι: Οι δύο ελίτ, η Λευκή και Μαύρη Αδελφότητα, που τα έχουν βρει όπως λέγεται μεταξύ τους, θα προχωρήσουν στα νεοταξικά τους σχέδια περί Παγκοσμιοποίησης ή όχι; Η απάντηση έρχεται μέσα από την Αποκάλυψη του Ιωάννη. Ό,τι και να κάνουν αυτοί, η Θεία Δικαιοσύνη θα οδηγήσει τα πράγματα κατά το Θείο Σχέδιο. Εμείς οι άνθρωποι να πάψουμε να είμαστε απάνθρωποι, αν επιθυμούμε το Θείο έλεος και την Επουράνια Βασιλεία…  

Ο «ΚΟΡΙΝΘΙΟΣ»



  

Πάει για γενική ανάφλεξη η Μ. Ανατολή!

 

Τα γεγονότα στη Μέση Ανατολή, μετά την συγγραφή της παράπλευρης σελίδας στο ΕΞΩ από τα δόντια, παίρνουν σοβαρές και ανεξέλεγκτες καταστάσεις,  Σήμερα που είναι Κυριακή 22.9.2024. Ένα νέο κύμα επιδρομών έδειξε πως μπήκε στο ¨Πολεμικό παιχνίδι¨ και το Ιράκ: Με πυραύλους Κρουζ και drones εκτόξευσε κατά του Ισραήλ και η Ισλαμική Αντίσταση στο Ιράκ, ενώ εκφράζονται Φόβοι για χερσαία εισβολή του Ισραήλ στον Λίβανο. Αυτό σημαίνει ακόμη μια εχθρική χώρα – στόχος για το Ισραήλ.

Η αναβολή στο ταξίδι του Νετανιάχου στη Σύνοδο της Νέας Υόρκης χωρών του ΝΑΤΟ, είναι ενδεικτικό της σοβαρής εμπόλεμης κατάστασης, που επικρατεί στη Μέση Ανατολή. Οδηγίες για λειτουργία σε εμπόλεμη κατάσταση έλαβαν τα νοσοκομεία στο βόρειο Ισραήλ. Μπαράζ επιθέσεων μεταξύ Λιβάνου και Ισραήλ, αναφέρει το 5Apostagma.gr.

Μετά τις επιθέσεις με ρουκέτες της Χεζμπολάχ την Κυριακή το πρωί στο βόρειο Ισραήλ, οι IDF του Ισραήλ επισημαίνουν ότι ολοκλήρωσαν ένα νέο κύμα επιθέσεων εναντίον της σιιτικής οργάνωσης στο Λίβανο και έπεται συνέχεια.

Η Ισλαμική Αντίσταση στο Ιράκ υποστηρίζει ότι εκτόξευσε την ίδια ημέρα το πρωί, αρκετούς πυραύλους τύπου κρουζ κατά στόχων στο βόρειο Ισραήλ, εξαπολύοντας κι έναν αριθμό drones που ήταν παγιδευμένα με εκρηκτικά σύμφωνα με μία πηγή εντός της ισλαμιστικής ανταρτικής ομάδας.

Σε ανακοίνωσή τους οι IDF αναφέρουν ότι ένα ύποπτο drone που εισήλθε στον ισραηλινό εναέριο χώρο από τα ανατολικά καταρρίφθηκε από αντιαεροπορικές άμυνες πάνω από τα νότια Υψίπεδα του Γκολάν το πρωϊ της Κυριακής, αφήνοντας να υπονοηθεί ότι προήλθε από το Ιράκ.  Η υποστηριζόμενη από το Ιράν Ισλαμική Αντίσταση στο Ιράκ έχει αναλάβει αρκετές επιθέσεις στο Ισραήλ σήμερα.

Οι σειρήνες είχαν ηχήσει σε πολλές πόλεις λόγω των φόβων ότι θα πέσουν θραύσματα. Από το συμβάν δεν σημειώθηκαν ζημιές ή τραυματισμοί. Επίσης, τρεις πύραυλοι κρουζ, που εκτοξεύθηκαν από το Ιράκ καταρρίφθηκαν από τον στρατό. Οι στόχοι αναχαιτίστηκαν έξω από τον ισραηλινό εναέριο χώρο.

Οι δεκάδες επιδρομές που πραγματοποιήθηκαν από μαχητικά αεροσκάφη του Ισραήλ έπληξαν εκτοξευτές ρουκετών της Χεζμπολάχ και κτίρια, που χρησιμοποιούνται από την οργάνωση σε αρκετές περιοχές του νότιου Λιβάνου, σύμφωνα με τον στρατό του Ισραήλ.  Όπως δείχνουν ότι, όλα παίζονται, αφού η κατάσταση είναι πλέον ανεξέλεγκτη.  Το βέβαιο είναι πως Αμερικανικό αεροπλανοφόρο κατέπλευσε ήδη πάλι στην περιοχή. Πάει για γενική ανάφλεξη η Μ. Ανατολή!  

Ο «ΚΟΡΙΝΘΙΟΣ»

Δεν υπάρχουν σχόλια