Header Ads

ΕΘΝΙΚΑ ΚΑΙ ΔΙΕΘΝΗ ΘΕΜΑΤΑ (Φ. 1908)

 

Συνάντηση Ερντογάν-Μητσοτάκη και ο καθηγητής Ροζάκης τον χαβά του στα Ελληνοτουρκικά

 


Newsroom 24.09.2024

Υπάρχει ένας αριθμός επιστημόνων και πολιτικών στην Ελλάδα που νομίζει ότι μπορεί να κατευνάσει το οθωμανικό αδηφάγο θηρίο. Τρομερές αναφορές για το Αιγαίο και την χώρα μας έρχονται από άρθρο του καθηγητή Χ.Ροζάκη στο ΒΗΜΑ, με τις οποίες ούτε λίγο ούτε πολύ, “συζητείται” πάντα κατά τον ίδιο η διχοτόμηση του ελληνικού Αρχιπελάγους, για να κατευναστεί η Οθωμανική επεκτατική πολιτική του Ερντογάν.

Ο καθηγητής Χ.Ροζάκης αναφέρει σε κάποιο σημείο: “πράγματι ένα απρόσμενο ολίσθημα στις συζητήσεις μπορεί να έχει σοβαρά επακόλουθα και να καταστρέψει την ατμόσφαιρα νηνεμίας που επικρατεί εδώ και σχεδόν δυο χρόνια στο Αιγαίο και στην Ανατολική Μεσόγειο.

Μια διεύρυνση της αιγιαλίτιδας στα ακραία ελληνικά νησιά θα έχει ως αποτέλεσμα να φέρει την τουρκική υφαλοκρηπίδα πλησιέστερα στις ακτές των Κυκλάδων και την ηπειρωτική Ελλάδα.

Αυτό θα συμβεί σε περίπτωση που η Ελλάδα επεκτείνει στα 12 ν.μ. την αιγιαλίτιδα ζώνη της, κάτι το οποίο θα αφήσει μικρό χωρικό διάστημα για την Τουρκία να οριοθετήσει υφαλοκρηπίδα, και κάθε τέτοια οριοθέτηση θα φέρει πιο κοντά τα δικαιώματα της Τουρκίας στα ελληνικά παράλια”.

Υπάρχει ένας αριθμός επιστημόνων και πολιτικών στην Ελλάδα, η οποία θεωρεί ότι μπορείς να συζητάς ακόμη και εθνική κυριαρχία, με στόχο την επίτευξη μιας επίπλαστης ειρήνης.

Δυστυχώς αυτή η ανθρώπινη ομάδα έχει λόγο και επηρεάζει τα ΜΜΕ, την κοινή γνώμη και τις πολιτικές της χώρας μας.Δεν σκέπτονται πως με τις δηλώσεις τους παίζουν το παιχνίδι της Τουρκίας;

Η Τουρκία αγνοώντας τους πάντες, ( Ελλάδα, Κύπρο, ΕΕ, ΗΠΑ) έχει ξεκινήσει ένα πολεμικό σχέδιο διχοτόμησης του Αιγαίου, μαζί με την υφαρπαγή και κάποιου ακατοίκητου ελληνικού μικρού νησιού, για να ικανοποιήσει την αδηφάγα τουρκική πολιτική σκηνή, και τα σχέδια της ελίτ της χώρας. Αυτή την τακτική ενισχύουν οι δηλώσεις του Ροζάκη…

 

 

Οι ελίτ σε ΕΕ και ΗΠΑ σπρώχνουν την δύση σε πόλεμο-

Ζητούν πολεμικές προετοιμασίες διότι έρχεται πόλεμος με την Ρωσία


Newsroom24.09.2024

Η Ευρώπη πληρώνει το μάρμαρο σε χρήμα αλλά και στρατιωτικό υλικό του πολέμου την Ουκρανία διακινδυνεύοντας μια νέα οικονομική κρίση στην ήπειρο. Στα ίσα χωρίς προτάσεις περιγραφικού τύπου, ο Επίτροπός Άμυνας της ΕΕ, έδωσε εντολή πολεμικών προετοιμασιών, διότι περί αυτού πρόκειται σε χώρες της Ένωσης και την Ελλάδα κατά της Ρωσίας.       

Ο Άντριους Κουμπίλιους, επίτροπος Άμυνας της ΕΕ θέλει να αναγκάσει τις χώρες να αποθηκεύουν το ελάχιστο επίπεδο πυρομαχικών και….άλλων προμηθειών, λέγοντας ότι είναι ο καλύτερος τρόπος να προετοιμαστεί η μικρού μεγέθους βιομηχανία όπλων της ΕΕ για κανονικό πόλεμο, σύμφωνα με ΜΜΕ.  Ο ίδιος, ο οποίος θα αναλάβει τα καθήκοντα του σύντομα, είπε ότι η ΕΕ πρέπει να προετοιμαστεί για τη ρωσική επίθεση μέσα σε λίγα χρόνια.

Συνέκρινε το σχέδιό του με παρόμοιες ρυθμίσεις για το φυσικό αέριο, βάσει των οποίων οι χώρες πρέπει να διατηρούν αποθέματα και να τα μοιράζονται με τους γείτονες που έχουν ανάγκη.

«Οι δημοκρατικοί Ευρωπαίοι πρέπει να είναι όσο το δυνατόν πιο ενωμένοι», είπε ο Κουμπίλιους, προσθέτοντας ότι η "Βρετανία θεωρείται «μέρος της Ευρώπης».

“Η ΕΕ έχει έτοιμο το σχέδιο να ενισχύσει την παραγωγή όπλων αφού η Ουκρανία έχει μεγάλες ανάγκες σε βλήματα πυροβολικού και πυραύλους στην προσπάθειά της να απωθήσει τις ρωσικές επιθέσεις.

Η Φινλανδία, ο γείτονας της Ρωσίας, είναι ένα από τα λίγα κράτη μέλη με μεγάλα αποθέματα όπλων, ενώ δημοσιεύματα των μέσων ενημέρωσης στη Γερμανία, ανέφεραν ότι ο στρατός της θα ξεμείνει από πυρομαχικά μετά από δύο ημέρες μάχης”, αναφέρει ειδική έκθεση.

 

Λίβανος: Στους 558 αυξήθηκαν οι νεκροί από τα πλήγματα


Newsroom

Ο αριθμός των νεκρών από τα ισραηλινά πλήγματα στον Λίβανο από χθες, Δευτέρα, αυξήθηκε στους 558, δήλωσε σήμερα ο υπουργός Υγείας Φιράς Αμπιάντ σε συνέντευξη Τύπου. Ο νεότερος απολογισμός από τα πλήγματα αυτά «έφθασε τους 558 νεκρούς, μεταξύ των οποίων 50 παιδιά και 94 γυναίκες», δήλωσε ο υπουργός, ενώ σύμφωνα με τον ίδιο 1.835 άνθρωποι τραυματίστηκαν.

Ο απολογισμός «διαψεύδει όλους τους ισραηλινούς ισχυρισμούς ότι στοχοποιούνται μαχητές», πρόσθεσε ο υπουργός. «Η πραγματικότητα, δυστυχώς, είναι ότι η μεγάλη πλειονότητα, εάν όχι το σύνολο, είναι άνθρωποι χωρίς οπλισμό που βρίσκονταν στα σπίτια τους», δήλωσε ο ίδιος.

Πρόκειται για τον βαρύτερο απολογισμό από τον τελευταίο πόλεμο μεταξύ της Χεζμπολάχ και του Ισραήλ το 2006. Ο προηγούμενος απολογισμός που είχε ανακοινώσει χθες βράδυ το υπουργείο Υγείας του Λιβάνου ήταν 492 νεκροί.

Ο υπουργός δήλωσε επίσης ότι 16 διασώστες και πυροσβέστες τραυματίστηκαν και ένα νοσοκομείο στην Μπιντ Τζμπέιλ, στον νότιο Λίβανο, αποτέλεσε στόχο πλήγματος.

 

 

Σάλος με αστυνομικούς στη Γερμανία να κυνηγούν ένα 11χρονο αγόρι που κρατά σημαία της Παλαιστίνης

 

Σάλο έχει προκαλέσει ένα βίντεο που έχει κυκλοφορήσει στο διαδίκτυο από συγκέντρωση διαμαρτυρίας υπέρ της Παλαιστίνης στο Βερολίνο, όπου διακρίνονται αστυνομικοί να έχουν πάρει στο κυνήγι ένα 11χρονο αγοράκι.
Το αγόρι, που κρατά σημαία της Παλαιστίνης, προσπαθεί να ξεφύγει - και τα καταφέρνει για μερικά μέτρα - ωστόσο τελικά οι αστυνομικοί το ακινητοποιούν και το οδηγούν σε λούβα, κάτω από τις έντονες διαμαρτυρίες των υπόλοιπων συμμετεχόντων στη συγκέντρωση.

Λι εμείς εδώ στην Ελλάδα έχουμε αφήσει τους μετανάστες να μας κάνουν ό,τι θέλουν. Ακόμη και να αφαιρέσουμε τον σταυρό και να μην κτυπάμε τις καμπάνες των εκκλησιών ζητάνε.

 

Τέτοιους συμβούλους έχει ο Ερντογάν: Η Τουρκία να αποκτήσει πυρηνικά ώστε να εξαφανίσει το Ισραήλ!


Ο Χαϊρετίν Καραμάν, ο 90χρονος ισλαμιστής νομικός και επικεφαλής φετβά (θρησκευτικό διάταγμα) για τον Τούρκο πρόεδρο ...

Ο Χαϊρετίν Καραμάν, ο 90χρονος ισλαμιστής νομικός και επικεφαλής φετβά (θρησκευτικό διάταγμα) για τον Τούρκο πρόεδρο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν και εξέχων ιδεολόγος της Τουρκικής Μουσουλμανικής Αδελφότητας, δήλωσε ότι "η Τουρκία πρέπει να επιδιώξει πυρηνικές δυνατότητες για να αντιμετωπίσει και να αποτρέψει το Ισραήλ".

Προέτρεψε ότι «είτε, ο ισλαμικός κόσμος πρέπει να ενωθεί και να συνεργαστεί με την Κίνα και τη Ρωσία, είτε η Τουρκία πρέπει να προχωρήσει αποκτώντας πυρηνικές κεφαλές και όπλα».

Αναπολώντας το ταξίδι του στο Ισραήλ και την Παλαιστίνη το 1995, ο Καραμάν είπε "ότι παρατήρησε προσωπικά πώς οι Εβραίοι οραματίζονται ένα «Μεγάλο Ισραήλ», γνωστό ως «γη της επαγγελίας» (Arz-ı Mev'ud)". Υποστήριξε ότι οι Εβραίοι προχωρούν προς αυτόν τον στόχο με την υποστήριξη της Δύσης.

 

“Η Κύπρος δεν είναι μακράν»

Η πτήση των Ελληνικών F-16 στην Κύπρο που δεν είδαν οι Τούρκοι ….

 

Μ. Γκασιάμης 5Apostagma 25.9.2024

Η κυρίως περιοχή που είχε δεσμευτεί για την άσκηση «Ευνομία» ήταν στα ανατολικά όρια του στο FIR Αθηνών. Την εβδομάδα που μας πέρασε μια ακόμα κίνηση που θύμιζε παλαιότερες εποχές υλοποιήθηκε από το ελληνικό επιτελείο, το οποίο μετά από τέσσερα χρόνια αποφάσισε να στείλει μαχητικά του μέχρι την Κύπρο.

Μπορεί στην συγκεκριμένη περίπτωση τα ελληνικά μαχητικά να μην προσγειώθηκαν στην αεροπορική βάση της Πάφου «Ανδρέας Παπανδρέου» όπως το 2020, αλλά για μια ακόμη φορά έφτασαν στην Κύπρο, δίνοντας στην συγκεκριμένη περίπτωση την δυνατότητα στην Κυπριακή αεράμυνα να εξασκηθεί στον εντοπισμό μαχητικών.

Η μετάβαση των ελληνικών μαχητικών στην Κύπρο θεωρήθηκε πως ήταν επιβεβλημένη καθώς το χρονικό διάστημα που έγινε, οι κατοχικές δυνάμεις και ελικόπτερα από την Τουρκία ασκούνταν στο κατεχόμενο τμήμα το χρονικό διάστημα 16 με 19 Σεπτεμβρίου.

Η κυρίως περιοχή που είχε δεσμευτεί για την άσκηση «Ευνομία» ήταν στα ανατολικά όρια του στο FIR Αθηνών. Τα ελληνικά μαχητικά είχαν πετάξει και τις προηγούμενες ημέρες της άσκησης μέχρι την συγκεκριμένη περιοχή, βάση του προγραμματισμού και των σχεδίων πτήσης που είχαν κατατεθεί, κάνοντας τους χειριστές των τουρκικών ραντάρ να συνηθίσουν την παρουσία τους μέχρι εκεί.

Στις 17 Σεπτεμβρίου, μία ημέρα πριν ολοκληρωθεί η άσκηση στην οποία συμμετείχαν εκτός της Ελλάδας και της Κύπρου, η Γαλλία και η Ιταλία, ο στολίσκος των 4 πλοίων είχε μετατοπιστεί για τα τελικά σενάριά της στις δυτικές ακτές της Κύπρου.

Το σενάριο προέβλεπε χαμηλή πτήση και προσβολή των πλοίων από μαχητικά και στην συνέχεια εξίσου χαμηλή πτήση πάνω από την ακτή της Κύπρου προκειμένου τα συστήματα αεράμυνας της Εθνικής Φρουράς να εξασκηθούν στον εντοπισμό «εχθρικών» στόχων. Σε αυτό το πλαίσιο, 4 μαχητικά F-16 αφού απογειώθηκαν από την Κρήτη νωρίς το πρωί, πέταξαν κανονικά μέχρι την κυρίως περιοχή της άσκησης στα ανατολικά όρια του FIR Αθηνών.

Αξίζει να επισημανθεί πως οι σχεδιαστές της αποστολής αυτής, φρόντισαν πριν γίνει η πτήση, να έχει ολοκληρώσει την περιπολία του το τουρκικό αεροσκάφος ναυτικής συνεργασίας και συλλογής πληροφοριών που σχεδόν σε καθημερινή βάση μπαίνει στο FIR Αθηνών και Λευκωσίας χωρίς να καταθέτει σχέδιο πτήσης, στο πλαίσιο της αναθεωρητικής πρακτικής της Τουρκίας.

Φτάνοντας εκεί τα ελληνικά μαχητικά «βούτηξαν» και πετώντας σε χαμηλό ύψος κάτω από τα ραντάρ Τουρκίας και Κύπρου, έφτασαν πάνω από τον στολίσκο αλλά και σημεία στην ακτή της Μεγαλονήσου όπου είχαν τοποθετηθεί μετακινούμενα ραντάρ αλλά και στοιχεία αντιαεροπορικών πυραύλων Mistral.

Είναι χαρακτηριστικό πως όταν κυκλοφόρησε η πληροφορία για την πτήση των ελληνικών μαχητικών στην Κύπρο, όλες οι πηγές ούτε επιβεβαίωναν αλλά ούτε και διέψευδαν το γεγονός. Ορισμένες από αυτές μάλιστα τόνιζαν πως τα ελληνικά μαχητικά που συμμετείχαν στην άσκηση πέταξαν μόνο μέχρι τα όρια του FIR Αθηνών.

Το βίντεο που έδωσε στην δημοσιότητα η Εθνική Φρουρά σχετικά με την άσκηση «Ευνομία» μετά την ολοκλήρωσή της, «πρόδωσε» και επιβεβαίωσε την παρουσία των ελληνικών F-16 στην Κύπρο και την συνεκπαίδευσή τους με την Κυπριακή αεράμυνα, δίνοντας στην συνέχεια την δυνατότητα να υπάρξουν και πληροφορίες σχετικά με το πώς έφτασαν μέχρι την Μεγαλόνησο.

Ο μη εντοπισμός ελληνικών μαχητικών από τα τουρκικά ραντάρ, όταν αυτά πετούν χαμηλά προς την Κύπρο έγινε για μια ακόμα φορά γεγονός και σε συνδυασμό και με τις χαμηλές διαθεσιμότητες της τουρκικής αεροπορίας αλλά και προφανώς και την πολιτική «γραμμή» που υπάρχει από την Άγκυρα συνετέλεσε στο να μην υπάρξει αντίδραση από την πλευρά της Τουρκίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια