Header Ads

Ξαναζωντάνεψε ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του ιστορικού 1ου Γυμνασίου Κορίνθου! (Φ. 1912)

 

Ύστερα από παύση λειτουργίας 8 ετών

οι Γονείς αποκτούν και πάλι συλλογική Φωνή…

Να εμπλακεί ο γονιός στον Σύλλογο Γονέων ή χαμένος κόπος;

  

 


Η φωτογραφία από τον Αγιασμό, 1o Γυμνάσιο Κορίνθου, Σεπτ. 2024

(Βασίλης Ψωμάς/Valerie Gache)



 Γράφει-Επιμελείται: Εύη Κοκκίνου - Κελλάρη*

Σίγουρα το δίλημμα να εμπλακεί ο γονιός στον Σύλλογο Γονέων του σχολείου του παιδιού του ή όχι έχει απασχολήσει πολλούς από μάς.

Σε μία εποχή όπου όλοι οι γονείς «τρέχουμε» στις δουλειές μας, για να πληρώσουμε τις υποχρεώσεις του σπιτιού, του γραφείου, της οικογένειας, η ενασχόληση με τα του σχολείου φαντάζει πολλές φορές ουτοπία.

Ιδίως, όταν τα παιδιά αποφοιτούν από το Δημοτικό και εισέρχονται στη δευτεροβάθμια εκπαίδευση, αντιμετωπίζοντας τις δυσκολίες και τις προκλήσεις τόσο του όγκου των εργασιών, όσο και κυρίως της εφηβείας, οι γονείς αναρωτιούνται εάν «αξίζει» να ασχοληθούν με τον Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων.

Θα έχω χρόνο; Θα μπορέσω να κάνω κάτι σημαντικό; Αξίζει να «χάσω χρόνο»; Τι θα καταφέρουμε; Τίποτα. Αφού ό,τι θέλει ο Δήμαρχος, οι αρμόδιοι αντιδήμαρχοι και ο Διευθυντής θα γίνει… Αφού κανείς δεν ενδιαφέρεται; Άσε, δεν θα ασχοληθώ…. Να έχω λίγη ηρεμία και να βρω χρόνο να ξεκουράζομαι… Γιατί να εμπλακώ; Για να εργάζομαι εγώ και να φαίνονται άλλοι; Άσε, αφού και το παιδί μου μεγάλωσε, τι μπορώ να κάνω;;;

Αυτές είναι κάποιες από τις σκέψεις που περνούν από το μυαλό μας, όταν καλούμαστε να αποφασίσουμε εάν τελικά θα γίνουμε μέρος της λύσης προβλημάτων, όταν καλούμαστε να συνεργαστούμε με τα παιδιά μας, τους καθηγητές τους και τη δημοτική αρχή για να επιτύχουμε καλύτερες συνθήκες στο σχολείο και ομορφότερο σχολικό περιβάλλον και όχι μόνον να ασκούμε κριτική για ό,τι οι άλλοι ΔΕΝ επιτυγχάνουν…

Μη ρωτάτε εμένα! Έχω πάρει προ πολλού την απόφασή μου να ασχολούμαι και να προσφέρω στην κοινωνία όσο μπορώ και έχω δυνατότητα. Εφόσον μού το επιτρέπουν οι συνθήκες της ζωής μου και της υγείας μου θα εμπλέκομαι … και γιατί όχι και στον Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων. Ποτέ δεν ξεχνώ το όμορφο ταξίδι που ξεκινήσαμε στον 1ο Δημοτικό Σχολείο Κορίνθου πέντε (5) κυρίες, άγνωστες μεταξύ μας -οι περισσότερες-, με θέληση, όμως, αγάπη, στοχοπροσήλωση και με έντονο αίσθημα της ευθύνης που αναλαμβάναμε τότε, στα χρόνια της βαθιάς οικονομικής κρίσης της χώρας το 2011-2013! Γιατί όχι και τώρα;

  Το έχουμε εξάλλου γράψει και ξαναγράψει στη σελίδα αυτή, πρέπει να αγωνιζόμαστε ενάντια στην ΑΔΙΑΦΟΡΙΑ και στην ΑΣΧΗΜΙΑ. Εργαζόμαστε για το ωραίο, το όμορφο, το ευγενές, εκπαιδευόμαστε στην καλοσύνη, στην αλληλεγγύη, στον αλτρουισμό, στη φροντίδα προς τον συνάνθρωπο, εάν θέλουμε να γίνουμε πρώτα εμείς ΄Ανθρωποι και ύστερα να διδάξουμε ανθρωπιά και στα παιδιά μας. Το παράδειγμά μας αποτελεί το καλύτερο μάθημα για τα παιδιά…

Άλλωστε, όπως το τόνισε πολύ εύστοχα στην εμπνευσμένη ομιλία του σήμερα και ο Διευθυντής του 1ου Γυμνασίου Κορίνθου, Γιώργος Παπαφίλης, στην ενημέρωση που προηγήθηκε της 1ης μετά από 8 χρόνια Γενικής Συνέλευσης του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων, η προσφορά μας γυρίζει σε μάς πρώτα από όλα. Αγάπη δίνεις, αγάπη θα πάρεις και η χαρά διπλασιάζεται.

Μεγάλη η χαρά να βλέπει κανείς πάνω από πενήντα (50) γονείς παιδιών Γυμνασίου να συμμετέχουν σε Συνέλευση Γονέων με έντονο ενδιαφέρον για την προσδοκώμενη ενεργή δράση τους.

Ακόμη μεγαλύτερη η ικανοποίηση να βλέπει κανείς γονείς και καθηγητές να εκφράζουν διάθεση αγαστής συνεργασίας μεταξύ τους με κοινό σκοπό, να βελτιώσουν το σχολικό περιβάλλον με καλαισθησία, ακόμη μεγαλύτερη ασφάλεια, με τεχνολογικό εξοπλισμό, σύγχρονες εγκαταστάσεις, εξωστρέφεια και θετική αλληλεπίδραση με άλλα σχολεία εντός και εκτός Ελλάδος μέσω δράσεων και εμπειριών που ενισχύουν τις δεξιότητές τους.

Με αισιοδοξία, λοιπόν, ξεκινά τη θητεία του το νεοεκλεγέν Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του 1ου Γυμνασίου Κορίνθου και είθε αυτή η πρωτοβουλία να στεφθεί με επιτυχία, ώστε όλο και περισσότεροι γονείς να ενώνουν τη φωνή, τη δύναμη, το ταλέντο, την έμπνευση, τις γνώσεις τους, εργαζόμενοι για τον κοινό σκοπό…!

 

 

Σημαντικούς επισκέπτες από 15 χώρες

δέχθηκε ο Δήμαρχος Κορινθίων χθες, 23 Οκτωβρίου!

 

 Στο πλαίσιο ιδιωτικής ξενάγησης στην περιοχή μας 21 άτομα, επτά (7) πρέσβεις, σύζυγοι πρέσβεων και άλλοι εκπρόσωποι πρεσβειών από το Βέλγιο, το Ηνωμένο Βασίλειο, τη Γερμανία, τον Καναδά, το Λουξεμβούργο, την Ινδονησία, τις Φιλιππίνες, το Μεξικό, τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, το Κουβέιτ, τη Χιλή, την Αίγυπτο, το Πακιστάν και την Παλαιστίνη, ζήτησαν να επισκεφθούν την Κόρινθο και τον πρώτο πολίτη της, Δήμαρχο Κορινθίων Νίκο Σταυρέλη, λόγω της Ιστορίας της και του πολιτισμού της.

Στο δελτίο τύπου του Δήμου αναφέρεται: «Ο πολυπολιτισμικός χαρακτήρας της Κορίνθου αναδείχτηκε σήμερα το πρωί, κατά τη διάρκεια της ιδιωτικής επίσκεψης που πραγματοποίησαν στο δημαρχείο επισκέπτες από 15 διαφορετικές χώρες, από κάθε γωνιά του πλανήτη.».

 


 Τους υψηλούς επισκέπτες υποδέχτηκε με χαρά και συγκίνηση ο Δήμαρχος, Νίκος Σταυρέλης, ο οποίος στη σύντομη προσφώνησή του έκανε αναφορά στη μεγάλη ιστορία της Κορίνθου, που ξεκινά από την αρχαιότητα και συνεχίζεται μέχρι σήμερα. Οι ίδιοι οι επισκέπτες ήταν ενήμεροι για την ιστορία της πόλης, ενώ εξέφρασαν στον Δήμαρχο τον θαυμασμό τους για τη σύγχρονη Κόρινθο, την οποία διέσχισαν περπατώντας στους πεζοδρόμους, από το λιμάνι μέχρι το Δημαρχείο.

Το κλίμα ήταν ιδιαίτερα θερμό με τους επισκέπτες να δίνουν στον Δήμαρχο ως δώρο ένα καλάθι με παραδοσιακά προϊόντα από τους τόπους που προέρχονταν και να λαμβάνουν από τον κ.Σταυρέλη ως αντίδωρο αντίγραφα του Ναού του Απόλλωνα στην Αρχαία Κόρινθο και τοπικά προϊόντα.

Οι 21 επισκέπτες μετά το δημαρχείο επισκέφτηκαν τον αρχαιολογικό χώρο της Αρχαίας Κορίνθου και τον Ακροκόρινθο, ενώ το απόγευμα επρόκειτο να διαπλεύσουν τη Διώρυγα.

 

 * Εύη Κοκκίνου - Κελλάρη
Δικηγόρος - Διαμεσολαβήτρια
Msc Διοίκηση Τουρ/κών
Επιχειρήσεων
Απ. Παύλου 40, Κόρινθος
τηλ. 27410 84568
6944964225
email: ekokklaw@otenet.gr,
https:/evikokkinoulaw.gr

 


 

Δεν υπάρχουν σχόλια