Header Ads

ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΕΣ ΣΚΕΨΕΙΣ (Φ. 1909)

 

Ας τιμήσουμε τον Ιησού Χριστό με Πίστη και Εμπιστοσύνη

 

«Πάντα όσα αν ζητήσετε εν τη προσευχή, έχοντες πίστιν, θέλετε λάβει»

Μου ήλθαν στο νου και την σκέψη τα λόγια του Ευαγγελιστή της Κυριακής Μάρκου, που περιγράφει τον τρόπο που ο πατέρας έφερε ενώπιον του Ιησού Χριστού τον γιό του να τον θεραπεύσει από τα δαιμόνια που τον τάραζαν κάθε τόσο με τις παρεμβολές τους.

«Αν μπορείς, κάνε κάτι και βοήθησέ μας», είπε, απευθυνόμενος προς τον Ιησού Χριστό.

Η όλη στάση και τα λόγια του πατέρα έδειξε πως έχει μικρή πίστη και αυτό το αναγνωρίζει. Στην ερώτηση του Ιησού Χριστού, αν πιστεύει ότι μπορεί να τον βοηθήσει απαντά ειλικρινά « Πιστεύω Κύριε, βοήθησέ με στην απιστία μου ».

Ο πατέρας δεν αμφιβάλλει για την θέλησή του να τον βοηθήσει, αλλά για την δύναμή του «Αν μπορείς» και ο Ιησούς Χριστός δεν απάντησε με έλεγχο της ολιγοπιστίας, αλλά με την θεραπεία του δαιμονισμένου.

Κοντά σ΄αυτό το γεγονός που μας περιέγραψε ο Ευαγγελιστής Μάρκος μας ήλθε στην σκέψη ένα άλλο περιστατικό,  ενός λεπρού που παρακάλεσε τον Ιησού Χριστό λέγοντας: «Αν θέλεις, μπορείς να με καθαρίσεις».

Ο Ιησούς όμως δεν παρακινήθηκε από ταπεινά κίνητρα εγωϊσμού, αλλά από την αγάπη του προς τον πάσχοντα. Δεν τον παρατήρησε ούτε τον μάλωσε, αλλά από αγάπη κι΄ αυτόν τον θεράπευσε.

Με τις πράξεις του ο Ιησούς Χριστός απέδειξε πως ήλθε στη γη, για να σώσει αμαρτωλούς, να θεραπεύσει πάσχοντες και αναστήσει νεκρούς.

Η αμαρτία αποτελεί για το ανθρώπινο γένος  συνακόλουθο το κληρονoμικό DNA, που μας κληροδότησε ο γεννήτορας Αδάμ. Ο παρασυρμός του Αδάμ από την Εύα και της Εύας από τον δαίμονα επέφερε τη στέρηση της θείας Χάριτος, της Αθανασίας.

Το ερώτημα είναι, πως θα επανέλθει ο άνθρωπος στο πρωτόκτιστο κάλλος; Μόνο διά της μετανοίας. Η μετάνοια η αληθινή είναι δυνατή να θεραπεύσει, να καθαρίσει, να επαναφέρει στην προπτωτική κατάσταση.

Αν λάβουμε υπόψη μας ότι ισχύει το «ουδείς αναμάρτητος επί της γης», είναι ο μόνος που θέλει και μπορεί να μας σώσει. Αρκεί να μετανοήσουμε ειλικρινά ..Ας τιμήσουμε τον Ιησού Χριστό με την Πίστη μας, την ευγνωμοσύνη και την εμπιστοσύνη μας στον Θείο Λόγο Του…  

 Ε.Δ.Κ.

Δεν υπάρχουν σχόλια