Header Ads

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΜΕ ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ - Διεθνή και Ελλαδικά γεγονότα (Φ. 1909)

 

 

*14.000 Βρετανοί μήνυσαν την κυβέρνηση για μόνιμες βλάβες από τα εμβόλια κατά του Covid-19…! Τα νέα στοιχεία δείχνουν ότι έχουν ήδη καταβληθεί πληρωμές για παθήσεις όπως εγκεφαλικό επεισόδιο, καρδιακή προσβολή, επικίνδυνοι θρόμβοι αίματος, φλεγμονή του νωτιαίου μυελού, υπερβολικό οίδημα του εμβολιασμένου άκρου και παράλυση προσώπου. Οι Βρετανοί έχουν υποβάλει αίτηση για πληρωμές και αποζημιώσεις από την κυβέρνηση για βλάβες και προβλήματα που τους προκάλεσαν τα εμβόλια εναντίον του Covid-19. Στην Ελλάδα έγιναν περί τα 2 εκατ. δόσεις του εμβολίου της ΑstraZeneca

*Ειδική αναφορά έκανε ο Μπέντζαμιν Νετανιάχου για το Ιράν στον ΟΗΕ: «Δεν υπάρχει μέρος στο Ιράν που το «μακρύ χέρι» του Ισραήλ δεν μπορεί να φτάσει», είπε και πρόσθεσε ότι από τότε που η Χαμάς εισέβαλε στο Ισραήλ, η χώρα του πολεμά σε έξι ακόμη πολεμικά μέτωπα «οργανωμένα από το Ιράν». Αυτές περιλαμβάνουν τη Χεζμπολάχ που επιτίθεται στο Ισραήλ από τον Λίβανο, τους Χούθι που επιτίθενται από την Υεμένη, τις σιιτικές πολιτοφυλακές του Ιράν που τους στοχεύουν από τη Συρία και το Ιράκ, καθώς και τους «παλαιστίνιους τρομοκράτες» στη Δυτική Όχθη και το Ιράν που επιτίθεται στο Ισραήλ.

*Βασικό κομμάτι του αντι drone θόλου που δημιουργεί η Ελλάδα θα είναι το σύστημα «Κένταυρος» που κατασκευάστηκε από την ΕΑΒ και χρησιμοποιήθηκε με ιδιαίτερη επιτυχία από τις φρεγάτες «Ύδρα» κα «Ψαρά» στην πλέον επικίνδυνη θάλασσα του κόσμου, την Ερυθρά, συμβάλλοντας καταλυτικά στην κατάρριψη Μη Επανδρωμένων Αεροσκαφών των ανταρτών Χούθι. Αυτό τόνισε ο ΥΠΕΘΑ Νίκος Δένδιας κατά την διάρκεια του χαιρετισμού που απηύθυνε στο πλήρωμα της φρεγάτας «Σπέτσες» πριν αποπλεύσει για να συμμετάσχει στην επιχείρηση της ΕΕ «Ασπίδες» στην Ερυθρά θάλασσα.

*Νέα Υόρκη, ΗΠΑ – Αναγνώριση του ψευδοκράτους στην Κύπρο ζήτησε για ακόμα μία φορά ο πρόεδρος της Τουρκίας, Ταγίπ Ερντογάν, από το βήμα του ΟΗΕ. Μίλωντας στην 79η συνεδρίαση της Γενικής Συνέλευσης του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών. Λίγο πριν τη συνάντησή του με τον Πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη, ο Ερντογάν αναφέρθηκε στο Κυπριακό και ζήτησε επίσης οριοθέτηση ΑΟΖ με την Ελλάδα και συνεργασία στον ενεργειακό, της Τουρκίας.

*Η πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας Κριστίν Λαγκάρντ προειδοποιεί με δήλωση ότι με τον ομόλογο της στην αμερικανική Federal Reserve Τζερόμ Πάουελ ανταλλάσσουν απόψεις, αλλά δεν συντονίζονται σε θέματα νομισματικής πολιτικής. "Μιλάμε, αλλά δεν συντονιζόμαστε, δεν το κάνουμε αυτό".  Προειδοποιεί για κινδύνους Οικονομικού κραχ, που μοιάζουν με αυτούς της δεκαετίας του 1920.


*Στη Σύνοδο κουφής του ΟΗΕ στην Νέα Υόρκη ο Κυρ. Μητσοτάκης και Ρ. Ερντογάν αφού συζήτησαν ΜΟΕ, έτσι τα βάπτισαν, δήλωσαν από κοινού ότι συναποφάσισαν να διερευνήσουν κοινό έδαφος για τον καθορισμό ΑΟΖ στο Αιγαίο, ενώ μίλησαν και για θετικό κλίμα στο μεταναστευτικό, χωρίς κουβέντα για τις παραβιάσεις στο Αιγαίο και τον Ελληνικό εναέριο χώρο. Είναι να αναρωτιέται κανείς πού το βρήκαν το θετικό κλίμα όταν οι ¨λαγοί» του Ερντογάν μιλάνε για «Γαλάζια Πατρίδα» και οι μεταναστευτικές ροές και άλλες παραβιάσεις έχουν αυξηθεί φέτος;

*Η Επιτροπή Εθνικής Ασφαλείας της Ρωσικής Δούμας, αφού συνεδρίασε την τρέχουσα εβδομάδα, εξουσιοδότησε τον Πρόεδρος Πούτιν να κάνει Αποτρεπτική Χρήση Πυρηνικών ¨Οπλων σε περίπτωση, που θα επιχειρήσει αντεπίθεση σε Ρωσικό έδαφος η Ουκρανία με χρήση Νατοϊκού Εξοπλισμού και βοήθειας., Επισημαίνεται πως δεν διευκρινίζεται΄, αν αυτή η απόφαση αναφέρεται στην χρήση  Τακτικών ή Στρατηγικών Πυρηνικών Όπλων. Υπάρχει μεγάλη διαφορά μεταξύ των ΄δύο.

* Επιθυμία παραγωγής έως 60.000 βλημάτων ανά μήνα στην Ελλάδα, με φιξαρισμένο κόστος 2.500 ανά μονάδα, Το περιθώριο από τη Σύνοδο Κορυφής του ΟΗΕ στη Νέα Υόρκη έκρυβε μία ευχάριστη έκπληξη για την Ελληνική Κυβέρνηση για την άμεση ανάταση της ελληνικής βαριάς βιομηχανίας. Σύμφωνα με πληροφορίες του enikos.gr, υψηλόβαθμοι κυβερνητικοί αξιωματούχοι συναντήθηκαν με μέλη της ελληνικής κυβέρνησης καταθέτοντάς τους πρόταση – μαμούθ, ύψους έως 9 δισ. για τα επόμενα 5 χρόνια.

Για τις ανάγκες των ενόπλων δυνάμεων των ΗΠΑ. Η παραγωγή ξεκινά άμεσα, μόλις συμφωνήσει η ελληνική κυβέρνηση, χωρίς να υπάρχει η παραμικρή δέσμευση ή υποχρέωση από πλευράς ελληνικού δημοσίου.

*Αποβιβάστηκαν στην Κύπρο 40.000 Πεζοναύτες των ΗΠΑ και αντίστοιχοι της Βρετανίας, ενώ περιπλέουν στα νερά της Ανατολικής Μεσογείου ένα Αεροπλανοφόρο με 6.500 προσωπικό και στολίσκος πολεμικών πλοίων. Η αιτία αυτής της συμφόρησης Ενόπλων Δυνάμεων είναι η προετοιμασία τυχόν ανάγκης υποστήριξης του Ισραήλ, αν οι συνθήκες που συνεχώς μεταβάλλονται απαιτήσουν παρεμβολή του ΝΑΤΟ. Η ετοιμότητα και προπαρασκευή για Πόλεμο αποτελεί ουσιώδη παράγοντα στις Αρχές του Πολέμου…

* «Ζούμ, είπε Ο ΥΠΕΘΑ Νίκος Δένδιας, σε μια περίοδο ραγδαίων γεωπολιτικών εξελίξεων». Παρά την οργή που προκάλεσε τις προηγούμενες ημέρες σε Τούρκους αξιωματούχους η επίσκεψη του ΥΠΕΘΑ στο Καστελόριζο,  ο Νίκος Δένδιας επισκέφτηκε την Λέρο από όπου έστειλε ένα ακόμα μήνυμα στην Τουρκία λέγοντας μεταξύ άλλων: «ότι η Λέρος και όλα - επαναλαμβάνω όλα - τα νησιά της Δωδεκανήσου έχουν δικαίωμα σε υφαλοκρηπίδα, έχουν δικαίωμα σε Αποκλειστική Οικονομική  Ζώνη και έχουν δικαίωμα σε χωρικά ύδατα έως 12 μίλια, όπως ακριβώς προβλέπει η Διεθνής Σύμβαση για το Δίκαιο της Θάλασσας, η οποία αποτελεί και εθιμικό Δίκαιο και δεσμεύει τους πάντες, δηλαδή και όσους και όσες χώρες δεν την έχουν υπογράψει».

44 νεκροί από τον φονικό τυφώνα «Helene» στις ΗΠΑ-Πολλά σπίτια χωρίς ρεύμα. Ο Τυφώνας προκάλεσε καταστροφικές πλημμύρες στις νοτιοανατολικές αμερικανικές πολιτείες, προτού αρχίσει να εξασθενεί σταδιακά Τουλάχιστον 44 άνθρωποι σκοτώθηκαν και εκατομμύρια νοικοκυριά έμειναν χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα λόγω του τυφώνα «Helene». Παράλληλα, περισσότερα από 4 εκατομμύρια νοικοκυριά είχαν μείνει χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα το βράδυ της Παρασκευής.

 

Αποκάλυψη Ισραηλινού δημοσιογράφου που επικαλείταιδίκτυο της Σαουδικής Αραβίας

 

Περισσότερες πληροφορίες για τη δολοφονία του ηγέτη της Χεζμπολάχ Χασάν Νασράλα βλέπουν τις τελευταίες ώρες το φως της δημοσιότητας. Τα ξένα δίκτυα εστιάζουν στον τρόπο με τον οποίο εξουδετερώθηκε ο αρχηγός της οργάνωσης, στις βόμβες που χρησιμοποιήθηκαν τη στιγμή εκείνη, στην τεράστια έκρηξη που προκλήθηκε στη Βηρυτό μετά τα ισραηλινά χτυπήματα. 

Μετά τις πληροφορίες περί αποκάλυψης του Ισραήλ ότι συγκέντρωνε πληροφορίες για τον Νασράλα εδώ και χρόνια, δημοσιογράφος του Ισραήλ επικαλούμενος δίκτυο της Σαουδικής Αραβίας, το AlHadath, προβάλλει μία άλλη είδηση για τον τρόπο με τον οποίο έφτασαν οι Ισραηλινοί στο καταφύγιο του αρχηγού της Χεζμπολάχ.

Ειδικότερα στο Twitter Ισραηλινός δημοσιογράφος γράφει το εξής: Άνδρας που συναντήθηκε με τον Νασράλα είχε λερωμένο χέρι με μια ουσία που το Ισραήλ μπορούσε να εντοπίσει, κι έτσι εξακρίβωσε ότι ο Νασράλα βρισκόταν στο καταφύγιο.

Υπενθυμίζεται ότι νωρίτερα ο εκπρόσωπος των ισραηλινών ενόπλων δυνάμεων, αντισμήναρχος Ναντάβ Σοσάνι είχε πει ότι η επιχείρηση, την οποία ο στρατός αποκαλεί «Νέα Τάξη», έγινε την Παρασκευή, ενώ ο Νασράλα συναντούσε ανώτερα στελέχη της οργάνωσής του για να σχεδιάσουν νέες επιθέσεις εναντίον του Ισραήλ.

 

 

Δεν υπάρχουν σχόλια