Header Ads

ΜΕ ΤΟ ΘΑΡΡΟΣ ΤΗΣ ΓΝΩΜΗΣ (Φ. 1909)

 

 

 

 

Φόβος για «Ολοκληρωτικό Πόλεμο»

 Τα Διεθνή γεγονότα δεν πάνε καλά. Οι ενδείξεις τόσο από το βόρειο μέτωπο μεταξύ Ρωσίας και Ουγγαρίας, όσο και ειδικά αυτό της Μέσης Ανατολής βρωμάει μπαρούτι για την ανθρωπότητα. Όλα δείχνουν μετά και από την απόφαση του Νεοταξικού ΟΗΕ για αναμόρφωση Γεωπολιτικών ανακατατάξεων αποδοχής της παγκοσμιοποίησης τα πράγματα τρέχουν σύμφωνα με την ¨Αποκάλυψη του Ιωάννη¨. Υπάρχουν τα σχέδια του άρχοντα του σκότους, αλλά παντοδύναμα είναι τα σχέδια του Παντοκράτορα Θεού.

Οι επιθετικές ενέργειες των Οργανώσεων ΧΑΜΑΣ της Παλαιστίνης, ΧΕΖΜΠΟΛΑΧ του Λιβάνου άσχετα με το δίκαιο ή όχι του αγώνα τους, άνοιξαν τους ασκούς του Αιόλου. Οι ανάγκες για επιβίωση ενός Λαού, του Ισραήλ, έδωσαν στις δικές τους διαστάσεις την απάντηση – αντίδραση, που είναι καταλυτική. Ειδικά η απάντηση από την Κυριακή του Ισραήλ κατά της Λιβανικής Οργάνωσης, συμπαρασύρει σε πολεμικό ντόμινο τα κράτη της Μέσης Ανατολής, αλλά και των συνασπισμών Δύσης και Ανατολής.

Μετά την απάντηση του Ισραήλ, ο χώρα της Περσίας, που πατρονάρει την ΧΕΖΜΠΟΛΑΧ και όχι μόνο στην περιοχή, εξαπόλυσε ήδη από προχθές το πρώτο μπαράζ πυραύλων κατά Στρατιωτικών στόχων, μηδέ της πρωτεύουσας Τελ Αβίβ, εξαιρουμένης. Το Ισραήλ, εφαρμόζοντας παραδειγματικές Αρχές του Πολέμου εξαπόλυσε επί διήμερο αναγνωριστικές και εκκαθαριστικές επιχειρήσεις κατά του Λιβάνου, Σε Πρώτη Φάση τη δημιουργία ζώνης ασφαλείας σε μικρό βάθος στα μεταξύ των δύο κρατών σύνορα. Το δίκτυο των υπόγειων τούνελ, θέσεις στρατηγικής σημασίας και εκκαθάριση του πεδίου από εμπόλεμα τμήματα, ήταν αυτοσκοπός.

Οι φίλοι και σύμμαχοι του Λιβάνου έχουν προηγηθεί με δηλώσεις ότι θα του συμπαρασταθούν στην περίπτωση αυτή και το έπραξαν ήδη. Το Ισραήλ δέχθηκε από την Τρίτη ΄και μέχρι την Τετάρτη το μεσημέρι, που γράφονται αυτές οι γραμμές μπαράζ εκατοντάδων πυραύλων και ρουκετών σε στρατιωτικούς και πολιτικούς στόχους. Όπως δήλωσε η αρμόδια Ισραηλινή Αρχή το 90% των βλημάτων καταστράφηκαν πριν επιτύχουν στόχο, από την αεράμυνα της χώρας, ενισχυμένης προφανώς από τις Μονάδες του ΝΑΤΟ που βρίσκονται ήδη στην περιοχή γι΄αυτό τον σκοπό.

Η εκτίμηση της κατάστασης είναι πως δεν την παίρνει άλλο την Περσία. Θα επιτεθεί στο Ισραήλ, το οποίο θα ανταποδώσει με πολλαπλάσια τακτική και δύναμη, η Ρωσία είναι βέβαιο πως θα συμπαρασταθεί στην Περσία, η Τουρκία – παρά τα μεγάλα λόγια - θα καιροφυλακτεί πιθανώς, ως επιτήδεια ουδέτερη χώρα, τι θα κάνει η Κίνα και ούτω καθ΄ εξής.  Θα εμπλακούν εκατέρωθεν δυνάμεις και τότε «ο Ολοκληρωτικός Πόλεμος είναι εδώ». 

 

Ο « ΚΟΡΙΝΘΙΟΣ 

 

Δεν υπάρχουν σχόλια