Header Ads

ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΕΣ ΣΚΕΨΕΙΣ (Φ. 1910)

 Ο Απόστολος Παύλος έκανε τον «Αγνωστο θεό» γνωστό στους Αθηναίους

 

 

"Σταθείς δε ο Παύλος εν μέσω του Αρεϊου Πάγου είπεν:.. ΅Εκείνον λοιπόν τον οποίον αγνοούντες λατρεύετε, τούτον εγώ κηρύττω προς εσάς"

 (Πράξ. 17- 22- 23)

 

 Όπως όλοι σχεδόν οι σημερινοί Έλληνες γνωρίζουμε οι Αρχαίοι μας πρόγονοι λάτρευαν τους δώδεκα Θεούς του Ολύμπου με τα ονόματά τους. Μεταξύ αυτών είχαν αφιερώσει και την λατρεία προς τον άγνωστο Θεό. Γι΄ αυτόν Τον Θεό μίλησε ο Απόστολος Παύλος στον Δήμο Αθηναίων της εποχής εκείνης.

Κάτω από την Ακρόπολη των Αθηνών στον λόφο της Πνύκας ήταν ο Άρειος Πάγος, το Ανώτατο Δικαστήριο των Αθηναίων. Έχοντας υπόψη μου το έργο του Πολιούχου της Πόλεώς μας Αποστόλου των Εθνών Παύλου, ενθυμούμαι το σκηνικό. Εκεί  για πρώτη φορά στάθηκε ο Απόστολος Παύλος και αντήχησε το μήνυμα του Ευαγγελίου, το μήνυμα της σωτηρίας δια της πίστεως στον αναστημένο Ιησού Χριστό.

Αυτό το μήνυμα ακούγεται ζωντανά από τότε στα πέρατα της Οικουμένης. Ο Αναστάς Ιησούς Χριστός εξακολουθεί και καλεί για να σώζει αμαρτωλές ψυχές. Τίποτα δεν μπορεί να σταθεί εμπόδιο μπροστά στη Θεία Δύναμη. Εξακολουθεί να διακηρύσσεται με τη δύναμη του Αγίου Πνεύματος και να ελευθερώνει ψυχές από τα δεσμά της αμαρτίας. Με αυτό το μήνυμα ο Απόστολος Παύλος έκανε στους Αθηναίους τον «΄Άγνωστο   Θεό» γνωστό.

Πέρασαν από τότε πολλά χρόνια, αιώνες ολόκληροι και οι άνθρωποι, οι περισσότεροι, που βαπτίστηκαν ως Χριστιανοί αποστάτησαν από τον Θείο Λόγο. Το ζήσαμε, το ζούμε χειροπιαστά επί των ημερών μας όπου το ανθρώπινο γένος είναι δέσμιο του άρχοντα του κακού. Όλα δείχνουν πως βιώνουμε έσχατους καιρούς. Μας το υπενθυμίζουν Οι «Ψευδοπροφήτες της Αποκάλυψης του Ιωάννου», που βρίσκονται ολημερίς στα Συστημικά ΜΜΕ. Το νοιώθετε κι εσείς, κι εμείς μαζί σας.

Ο Πανάγαθος Θεός, αν δεν αγαπούσε τον άνθρωπο βλέποντάς τον να υποκύπτει στις προθέσεις του άρχοντα του σκότους να τον οδηγήσει στην αμαρτωλή του πορεία, θα τον άφηνε να χαθεί στο βασίλειο της σκιάς και του σκότους.

Το αέναο Μήνυμα, όμως του Ιησού Χριστού, που απευθύνεται σε όλους μας και μας καλεί με πίστη και μετάνοια να ζητάμε την αιώνια Βασιλεία Του Πανάγαθου Θεού, είναι υπαρκτό. Ας προσευχηθούμε στο Όνομά  Του!               

  ΒΔΚ

Δεν υπάρχουν σχόλια