Header Ads

Η αρθρογραφία του «Κορίνθιου» (Φ.1910)

 















 


Η ώρα της Μετάνοιας για την Αποστασία μας

Όλο και περισσότερο ευαισθητοποιείται η διεθνής κοινή γνώμη στα θέματα της ασφάλειας προσωπικού και εγκαταστάσεων σε δύσκολους καιρούς. Οι ειδήσεις που διακινούνται στο διαδίκτυο και αποτελούν πηγή πιο ελεύθερης έκφρασης συγκριτικά με τα συστημικά Μέσα Μαζικής Επικοινωνίας, ενημερώνουν σωστά, αρκεί να έχεις υπόψη σου να επιλέγεις τα πιο έγκυρα. Τα «Συστημικά» αποκοιμίζουν τους ανθρώπους και τους κάνουν ανέμελους, ανθρώπους χωρίς ενδιαφέρον, πολίτες του «καναπέ». Έτσι δικαιολογείται το γεγονός ότι συμβαίνουν τρομερά γεγονότα στον πλανήτη μας και τα συνηθίσαμε γιατί έτσι μας γαλουχεί από μικρά παιδιά το Συστημικό παραπέτασμα του σκότους.

Αυτή τη στιγμή υπάρχουν σχέδια επί σχεδίων, προγράμματα και αποφάσεις, αιματοβαμμένοι περιφερειακοί πόλεμοι, που αφορούν το ανθρώπινο γένος και η πλειοψηφία των ανθρώπων αισθάνεται πως δεν έχει καμία ευθύνη. Κανένα ενδιαφέρον γιατί αφορά άλλους. Δεν έχουν ιδέα τι τους περιμένει, αφού δεν γνωρίζουν αυτό που είχαν υπόψη τους οι παλαιότεροι: «Αυτό πού συμβαίνει στον γείτονα, περίμενέ το και στην πόρτα σου».  Δεν βλέπει πέραν από τη μύτη του

Δεν είναι μόνον ο τυχόν Μεγάλος Πόλεμος, που είναι επί θύρες, αλλά πολύ άλλα χειρότερα που έχουν κατά νου να μας επιβάλλουν για το καλό μας βεβαίως βεβαίως. Θα προσπαθήσουν να μας κάνουν τον βίο αβίωτο σε πνευματικό και οικονομικό επίπεδο, όπως αναφέρεται και στην Αποκάλυψη του Ιωάννη, που επιβεβαιώνεται κάθε ημέρα που περνάει. Μόνο ένας μωρός και τυφλός δεν βλέπει πέραν από τη μύτη του

τι συμβαίνει. Θα μου πείτε, εντάξει, έτσι έχουν τα πράγματα κι εμείς τι μπορούμε να κάνουμε;

     Εδώ η απάντηση δεν είναι εύκολη. Από ό,τι αποκαλύφθηκε στην τελευταία Απόφαση του ΟΗΕ Περί παγκόσμιας Διακυβέρνησης, «για το καλό της ανθρωπότητας» προς αποφυγή των προβλημάτων που οι ίδιοι δημιούργησαν, το θέμα βαδίζει σύμφωνα με το σχέδιο του Θεού. Οι άνθρωποι θα ζήσουν τα επίχειρα της Απιστίας τους προς τον Τριαδικό Θεό. Δεν απομένει παρά να μετανοήσουν και να ζητήσουν από τον Θεό το Μέγα Έλεός Του. Μαζί μ΄ αυτή την ευχή να ζητήσουν και την Ουράνια Βασιλεία, όταν θα έλθει η ώρα…

     Ο άνθρωπος δοκιμάζεται από τη θεία Δικαιοσύνη και οι πόρτες της Ουράνιας Βασιλείας είναι ανοικτές, αρκεί με πίστη να ζητήσουμε το έλεος του Θεού, ο οποίος απέστειλε τον Ιησού  Χριστό να θυσιασθεί για να άρει τις αμαρτίες των ανθρώπων, από μεγάλη αγάπη προς αυτούς…

 

Ο «ΚΟΡΙΝΘΙΟΣ» 

 

 



Τέρμα οι Διερευνητικές συζητήσεις με Τουρκία…

 

Επιτέλους το πήραν απόφαση στο Κυβερνητικό κλιμάκιο Εξωτερικών της Ελλάδα; ότι δεν βγαίνει άκρη με τις ατέρμονες συζητήσεις για τα Ελληνοτουρκικά θέματα. Το τέλος των διερευνητικών επαφών μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας ανακοίνωσε ο ΥΠΕΞ, Γιώργος Γεραπετρίτης, με συνέντευξή του στην εφημερίδα Καθημερινή της ¨Κ¨. Απαντώντας σε ερώτηση για το αν οι επικείμενες συναντήσεις με τον Τούρκο ΥΠΕΞ, Χακάν Φιντάν, σύμφωνα με πληροφορίες από το bomb.gr, εντάσσονται στο πλαίσιο των διερευνητικών επαφών, απάντησε χαρακτηριστικά:

«Σε σχέση με τις διερευνητικές επαφές, θα σας το πω απλά. Δεν σκοπεύουμε να πάμε στον 65ο γύρο. Επί 21 χρόνια και μετά από 64 γύρους διερευνητικών επαφών δεν μπορέσαμε να φθάσουμε σε ένα επίπεδο συζήτησης με την Τουρκία, όχι για την ουσία, αλλά ούτε καν για τη διαδικασία. Και αυτό που, δυστυχώς, έχει προκύψει είναι ότι συνήθως το τέλος κάθε γύρου μας έβρισκε ενίοτε σε χειρότερη θέση σε σχέση με την αρχή του».

Το τέλος των διερευνητικών επαφών Ελλάδας-Τουρκίας σημαίνει και το τέλος μίας ολόκληρης διαδικασίας, που συμφωνήθηκε τον Μάρτιο του 2002, στο πλαίσιο της ελληνο-τουρκικής προσέγγισης που εγκαινιάσθηκε το 1999.  Σύμφωνα με όσα είχαν συμφωνηθεί, οι διερευνητικές επαφές είχαν τον χαρακτήρα άτυπων συνομιλιών χωρίς να τηρούνται πρακτικά και καμία πλευρά να μην αναλαμβάνει υποχρεώσεις και δεσμεύσεις.

Ο αρχικός στόχος των διερευνητικών επαφών που κράτησαν για 64 γύρους, μέχρι το 2022, ήταν να διερευνηθεί εάν και κατά πόσον υπάρχει κοινός τόπος και αν συντρέχουν οι προϋποθέσεις για την έναρξη διαπραγματεύσεων που θα μπορούσαν ενδεχομένως να καταλήξουν σε συμφωνία αναφορικά με την υφαλοκρηπίδα και την Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη (ΑΟΖ), στη βάση του Διεθνούς Δικαίου.

Όπως έχουμε κατ΄ επανάληψη αναφέρει από τις στήλες της Φωνής μας, οι Τούρκοι εφαρμόζουν τις δικές  τους «Κόκκινες γραμμές», που έρχονται σε αντίθεση με αυτές της Ελλάδας. Δεν κάνουν ούτε ένα βήμα πίσω και μάλιστα, όπως αναφέρει και ο ΥΠΕΞ κ. Γεραπετρίτης, αντίθετα κάτι πετυχαίνουν σε βάρος μας.

Τελεία και παύλα λοιπόν. Η Κυβέρνηση Κυριάκου Μητσοτάκη, δεν έχει δικαίωμα να παραχωρήσει ούτε πιθαμή Ελληνικής κυριαρχίας σε στεριά, αέρα και θάλασσα. Αν παρ΄ ελπίδα παραδώσει το παραμικρό θα έχει την τύχη κομματικών Κυβερνήσεων, που υποχώρησαν από τις «Κόκκινες γραμμές» της χώρας μας. Θα αντέξουν σε τυχόν πιέσεις στις αλλαγές συνόρων, που δέχονται σε κάθε Μεγάλο Πόλεμο οι μικρές χώρες; Θα αντέξουν;

Ο «ΚΟΡΙΝΘΙΟΣ»

 

 

 

 

Οι «Κόκκινες γραμμές» στα Εθνικά μας θέματα…

Από το προηγούμενο έτος η Ελλάδα μπήκε πραγματικά και όχι φραστικά στην προεκλογική και στη συνέχεια στην εκλογική βουλευτική περίοδο. Όλα τα πολιτικά κόμματα βρέθηκαν από τη μία στιγμή στην άλλη «Πανέτοιμα να διασώσουν την Ελλάδα από την καταστροφή». Τουλάχιστον αυτή ήταν η ειδοποιός διαφορά μεταξύ των κομμάτων της Αντιπολίτευσης και της Ν.Δ., που κυβέρνησε τον τόπο τα τελευταία τέσσερα χρόνια. Η Ν.Δ. κυβέρνησε αποδοτικά και εποικοδομητικά, ενδυνάμωσε τις ΄Ένοπλες Δυνάμεις και έκανε τη σύναψη σημαντικών διακρατικών συμφωνιών.

Μέχρι σήμερα η Κυβέρνηση τα πήγε καλύτερα από κάθε άλλη προηγούμενη. Λάθη έγιναν, υποσχέσεις ακόμη δεν υλοποιήθηκαν όλες, αλλά έγιναν σοβαρά βήματα. Κάποιοι, ακόμη και μέσα στο κόμμα προσπαθούν να αναδείξουν μια αλήθεια. Το γεγονός ότι το κόμμα, που έκλεισε ήδη τα 50 χρόνια από την ίδρυσή του, δεν είναι αυτό που γνώριζαν, που ήταν ο θεματοφύλακας Ηθικών και Ελληνοχριστιανικών Αξιών. Έχει αλλάξει και ακολουθεί άλλη ρότα.

 Η χώρα μας, όμως, η Πατρίδα μας, σήμερα είναι σε καλύτερη μοίρα από αυτήν που παρέλαβε η Ν.Δ. την εξουσία. Όλα αυτά ανάμεσα στις πρωτοφανείς δυσκολίες, που ελλοχεύουν από χίλιες δυο κατευθύνσεις. Αναρωτιέμαι ποιο κόμμα θα τα κατάφερνε καλύτερα, δεδομένου ότι εκτός από την προδοσία των Πρεσπών, παρέλαβε κυριολεκτικά καμένη γη από τα μνημόνια της ΤΡΟΪΚΑ.

Μέχρι σήμερα ο Πρωθυπουργός της χώρας, Κυριάκος Μητσοτάκης, θεωρείται και είναι ο καλύτερος όλων στις προτιμήσεις των δημοσκοπήσεων. Δεν μπορεί όμως να πιστέψει κανείς ότι δεν είμαστε πανέτοιμοι να αντιμετωπίσουμε τα εναλλασσόμενα διεθνή γεγονότα με δύο πολέμους που έχουν φέρει τα πάνω κάτω..

Εδώ θα κάνουμε μία παρένθεση και θα μπούμε σε κάποια άλλη συλλογιστική. Θα πούμε τις απόψεις μας ΕΞΩ από τα δόντια. Δεν έχουν περάσει πολλές ημέρες από την ημέρα της εκδήλωσης για τα 50 χρόνια από την ίδρυση της Νέας Δημοκρατίας. Ήταν γιορταστική Επέτειος, που άξιζε να τιμηθεί από όλα τα μέλη και οπαδούς του κόμματος. Μ΄ απασχολεί το μήνυμα που επιδίωξαν να δώσουν με την απουσία τους οι πρώην Πρωθυπουργοί Καραμανλής και Σαμαράς. Η μοναδική αιτία που θα μπορούσε να τους δικαιολογήσει είναι, αν γνωρίζουν κάτι. που προτίθεται να έχει σχέση με την απεμπόληση της «Κόκκινης γραμμής» από τον κ. Μητσοτάκη στα Εθνικά μας θέματα. Μόνον αυτό…

Ο «ΚΟΡΙΝΘΙΟΣ»



  

Ιδεολογικοί μετανάστες στη Ρωσία…

Με ένα διάταγμα, που δείχνει τη βαθιά πίστη της Ρωσίας στις αρχές της πατροπαράδοτης θρησκείας και Έθνους ,κάνει πράξη λόγου και έργων. Διαβάστε γιατί η Ρωσία καταψήφισε την απόφαση για την παγκοσμιοποίηση του ΟΗΕ προ ολίγων ημερών:

«Αξιοποιούν το πρόσφατο διάταγμα Πούτιν γιατί αντίκεινται στην ιδεολογία που προωθείται στις χώρες τους. Περίπου δώδεκα Δανοί πολίτες υπέβαλαν πρόσφατα αίτηση για ρωσική κατοικία, λέει η πρεσβεία της Ρωσίας στην Κοπεγχάγη.

Το κύμα των Ευρωπαίων που επιδιώκουν να μετακομίσουν στη Ρωσία ενισχύθηκε μετά το διάταγμα του Αυγούστου του Προέδρου Βλαντιμίρ Πούτιν, το οποίο εξουσιοδοτεί τους αλλοδαπούς, που δεν αποδέχονται τις ηθικές πολιτικές των χωρών καταγωγής τους, να υποβάλλουν αίτηση για προσωρινή διαμονή στην Ρωσία.

Όπως γράφουν ρωσικά ΜΜΕ, η Δύση δεν δείχνει σημάδια επιβράδυνσης της προώθησης της WOKE κουλτούρας και των αμφισβητούμενων, κατά τους Ρώσους, νεοφιλελεύθερων ηθών, εξακολουθούν να υπάρχουν εκείνοι που επιδιώκουν να ακολουθήσουν μια ζωή σύμφωνα με τα παραδοσιακά ιδεώδη αιώνων (παλαιά παραδοσιακή τάξη πραγμάτων). Εκεί είναι η Ρωσία για να αγκαλιάσει όποιον ενδιαφέρεται.

Η διαδικασία απλοποιεί την μετεγκατάσταση στη Ρωσία, καθώς η άδεια διαμονής δεν απαιτεί να περάσουν οι υποψήφιοι τεστ ρωσικής γλώσσας, ιστορίας ή νομοθεσίας.

Μέχρι στιγμής:

Σύμφωνα με τη Ρωσική Πρεσβεία στο Λονδίνο, περισσότεροι από 30 Βρετανοί πολίτες έχουν εκδηλώσει ενδιαφέρον να μετακομίσουν στη Ρωσία από τον Αύγουστο. Προς ώρας, ο αριθμός των αιτήσεων στη Ρωσική Πρεσβεία στο Ηνωμένο Βασίλειο έχει αυξηθεί κατά 226%.

Σύμφωνα με βρετανικά μέσα ενημέρωσης, 17 Σκωτσέζοι υπέβαλαν αίτηση για διαμονή στην Ρωσία, χωρίς να θέλουν να έχουν καμία σχέση με την WOKE κουλτούρα.

Σύμφωνα με το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών, «χιλιάδες άνθρωποι» σε χώρες του ΝΑΤΟ προσέρχονται στις ρωσικές πρεσβείες για να λάβουν σχετικά έγγραφα», όπως είπε η Μαρία Ζαχάροβα, προσθέτοντας ότι οι άνθρωποι θέλουν να προστατεύσουν τα παιδιά τους από όλα αυτά που προωθούνται στην Δύση.

Το ρωσικό Υπουργείο Εσωτερικών δήλωσε ότι οι περισσότερες αιτήσεις προέρχονται από την Γερμανία, τις ΗΠΑ, την Αυστραλία, την Ρουμανία, την Λετονία και την Λιθουανία.

Ρωσικά μέσα ενημέρωσης με την σειρά τους ανέφεραν ότι 30 Ιταλοί ζήτησαν μετεγκατάσταση στην Ρωσία λόγω της δυσαρέσκειας τους για την WOKE ατζέντα.»

Με πληροφορίες από Sputnik, photo ΑΠΕ-ΜΠΕ/EPA-EPA, ΕΤΣΙ τα βλέπουν οι Ρώσοι του Πούτιν

Ο «ΚΟΡΙΝΘΙΟΣ»

Δεν υπάρχουν σχόλια