Header Ads

ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ (Φ. 1910)

 

Η Περιφέρεια Πελοποννήσου ενισχύει την τουριστική της προβολή με νέα ψηφιακή καμπάνια


 Η Περιφέρεια Πελοποννήσου προχωράει δυναμικά στη διεθνή τουριστική σκηνή, υπογράφοντας σύμβαση για την υλοποίηση ψηφιακής καμπάνιας, με στόχο την ενίσχυση της τουριστικής της αναγνωρισιμότητας. Στο πλαίσιο της καμπάνιας «Peloponnese: Greece Beyond the Obvious», η Περιφέρεια επιδιώκει να προσελκύσει ταξιδιώτες από επιλεγμένες αγορές-στόχους, προβάλλοντας τις μοναδικές της ομορφιές και την πλούσια πολιτιστική της κληρονομιά.

Η σύμβαση, αξίας 272.316 ευρώ, υπεγράφη από τον Θεματικό Αντιπεριφερειάρχη Τουρισμού, Θάνο Μιχελόγγονα, και περιλαμβάνει μια σειρά στρατηγικών ενεργειών για την προβολή της Πελοποννήσου μέσω των ψηφιακών της καναλιών, όπως τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης VisitPeloponnese και η τουριστική πλατφόρμα visitpeloponnese.com.

Η καμπάνια στοχεύει στη δημιουργία μιας ισχυρής τουριστικής ταυτότητας για την Πελοπόννησο, ενσωματώνοντας το νέο place brand της Περιφέρειας και αξιοποιώντας σύγχρονα ψηφιακά εργαλεία, όπως το TikTok, τις συνεργασίες με travel bloggers και influencers, και στοχευμένες διαφημίσεις σε διεθνείς αγορές. Μέσω αυτών των δράσεων, η Περιφέρεια στοχεύει όχι μόνο στην αύξηση των επισκεπτών αλλά και στην προώθηση ενός βιώσιμου μοντέλου τουριστικής ανάπτυξης.

Με την καμπάνια αυτή, η Περιφέρεια Πελοποννήσου συνεχίζει να επενδύει στο μέλλον, ικανοποιώντας τις ανάγκες της σύγχρονης ταξιδιωτικής αγοράς.

 

 

Εμφάνιση 3ης εστίας Πανώλους μικρών μηρυκαστικών στην Π.Ε. Κορινθίας

 



Η Διεύθυνση Κτηνιατρικής, ενημερώνει όλους τους κτηνοτρόφους της Περιφέρειας Πελοποννήσου για τα κάτωθι:

Στις 02/10/2024 επιβεβαιώθηκε εστία Πανώλους Αιγοπροβάτων σε εκτροφή της Π.Ε. Κορινθίας, στην Κοινότητα  Καλλιανών του Δήμου Σικυωνίων.

 Τα μέτρα που λήφθηκαν άμεσα για την αντιμετώπιση της νόσου από τις Κτηνιατρικές Υπηρεσίες της Περιφέρειάς μας είναι τα κάτωθι:

Ορίστηκαν οι Ζώνες Προστασίας και Επιτήρησης (ΑΔΑ: Ψ7Θ57Λ1-ΟΔ0)

 i.   Η Ζώνη Προστασίας ακτίνας 3 χλμ γύρω από τη μολυσμένη εκτροφή περιλαμβάνει τις εξής Κοινότητες και οικισμούς:

Π.Ε. Κορινθίας, Δήμος Σικυωνίων >   Καλλιάνοι, Ψάρι

Στη Ζώνη Προστασίας

1.     Απογραφή όλων των εκμεταλλεύσεων που έχουν ζώα των ευαίσθητων ειδών οι οποίες υποβάλλονται, περιοδικά, σε κτηνιατρική επιθεώρηση

2.     Απαγόρευση της κυκλοφορίας και της μεταφοράς των ζώων των ευαίσθητων ειδών στους δημόσιους ή ιδιωτικούς δρόμους, εξαιρουμένων των οδών εξυπηρέτησης των εκμεταλλεύσεων

3.     Περιορισμός των ζώων  των ευαίσθητων ειδών στην εκμετάλλευση που βρίσκονται, εκτός αν πρόκειται να μεταφερθούν, υπό επίσημο κτηνιατρικό έλεγχο, απευθείας σε σφαγείο για επείγουσα σφαγή , που βρίσκεται στην ίδια ζώνη ή ελλείψει αυτού σε σφαγείο στη ζώνη επιτήρησης

4.     Τα μέτρα στη Ζώνη Προστασίας θα διατηρηθούν για είκοσι μία ημέρες μετά τη θανάτωση όλων των ζώων των μολυσμένων εκμεταλλεύσεων και την ολοκλήρωση των εργασιών καθαρισμού και απολύμανσης σε αυτές.

5.     Μετά τη λήξη της ανωτέρω αναφερόμενης περιόδου θα εφαρμοστούν τα μέτρα της Ζώνης Επιτήρησης

 ii. Ζώνη Επιτήρησης ακτίνας 10 χλμ γύρω από τη μολυσμένη εκτροφή περιλαμβάνει τις εξής Κοινότητες και Οικισμούς:

Π.Ε. Κορινθίας, Δήμος Σικυωνίων > Καρτέρι, Στυμφαλία, Κυλλήνη, Δροσοπηγή, Κεφαλάρι, Κλημέντι, Καίσαρι, Μποζικάς, Ασπρόκαμπος

Π.Ε. Κορινθίας, Δήμος Νεμέας   > Καστράκι, Πετρί, Αηδόνια, Γαλατάς

Π.Ε. Αργολίδας, Δήμος Άργους – Μυκηνών > Πλατάνι

 Στη Ζώνη Επιτήρησης

1.     Απογραφή όλων των εκμεταλλεύσεων που έχουν ζώα των ευαίσθητων ειδών

2.     Απαγόρευση της κυκλοφορίας ζώων των ευαίσθητων ειδών στους δημόσιους δρόμους, εκτός εάν αυτά οδηγούνται σε βοσκοτόπους ή σε κτίρια ενσταβλισμού τους.

3.     Επιτρέπεται η μεταφορά ζώων των ευαίσθητων ειδών εντός της Ζώνης Επιτήρησης, μόνο μετά από άδεια της Διεύθυνσης Κτηνιατρικής

4.     Απαγόρευση  της εξόδου ζώων των ευαίσθητων ειδών από τη Ζώνη Επιτήρησης για τριάντα ημέρες

5.     Τα μέτρα στη Ζώνη Επιτήρησης θα διατηρηθούν για τριάντα ημέρες

 Στις Ζώνες Προστασίας και  Επιτήρησης οι έλεγχοι αφορούν σε 66 εκτροφές με 12.820 ζώα και βρίσκονται σε εξέλιξη.

 

 

Δωρεάν προληπτικές εξετάσεις για γυναίκες στον Δήμο Κορινθίων από το Ελληνικό Ίδρυμα Ογκολογίας, υπό την Αιγίδα της Περιφέρειας Πελοποννήσου


Στο πλαίσιο του προγράμματος πληθυσμιακού ελέγχου «Η ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΚΑΡΚΙΝΟΥ», που πραγματοποιεί το Ελληνικό Ίδρυμα Ογκολογίας σε συνεργασία με την Περιφέρεια Πελοποννήσου για την πρόληψη και την έγκαιρη διάγνωση του καρκίνου του μαστού και του τραχήλου της μήτρας, ξεκινά πρόγραμμα πληθυσμιακού ελέγχου για τις γυναίκες που κατοικούν μόνιμα στον Δήμο Κορινθίων με εξέταση Μαστογραφίας και Τεστ Παπανικολάου, υπό την αιγίδα της Περιφέρειας Πελοποννήσου και το συντονισμό της Γενικής Διεύθυνσης Δημόσιας Υγείας & Κοινωνικής Μέριμνας, σε αγαστή συνεργασία με το Δήμο Κορινθίων.

Οι εξετάσεις παρέχονται, όπως πάντα, εντελώς δωρεάν χωρίς οικονομικά, ασφαλιστικά ή φορολογικά κριτήρια.

Στόχος του προγράμματος αυτού είναι η εξέταση όλων των γυναικών ηλικίας από 25 έως 70 ετών με Τεστ Παπανικολάου, και των γυναικών ηλικίας από 40 ετών και άνω επιπροσθέτως με Μαστογραφία. Επίσης, σκοπό έχει και τον επανέλεγχο όλων των γυναικών, που συμμετείχαν στο συγκεκριμένο πρόγραμμα κατά την προηγούμενη φάση εξετάσεων.

Στις γυναίκες ηλικίας από 30 έως 50 ετών θα διενεργείται Τεστ Παπ με την νέα μέθοδο υγρής φάσης thin prep και θα γίνεται μοριακή ταυτοποίηση του ιού HPV.

Οι εξετάσεις θα πραγματοποιούνται, από την Δευτέρα 07 Οκτωβρίου 2024 στην ειδική αυτοκίνητη μονάδα που διαθέτει το Ελληνικό Ίδρυμα Ογκολογίας, η οποία θα βρίσκεται σταθμευμένη στη Πλατεία Φλοίσβου (πλησίον του αγάλματος Πηγάσου).

Οι ενδιαφερόμενες μπορούν να επικοινωνούν στα τηλέφωνα 2741.362113, 2741.362115, 2741.362119, 2741.362123 και 2713.610244 για να προγραμματίσουν το ραντεβού τους.

Έχει ληφθεί η απαραίτητη έγκριση σχετικά με όλα τα μέτρα που τηρούνται στην σταθερή μονάδα για την προστασία των προσερχομένων προς εξέταση γυναικών, του προσωπικού, καθώς και της σωστής απολύμανσης των χώρων της μονάδας.

Οι διαγνώσεις των μαστογραφιών και των λαμβανομένων επιχρισμάτων γίνονται από έμπειρους ιατρούς ακτινολόγους και κυτταρολόγους, βάσει των ευρωπαϊκών κατευθυντηρίων οδηγιών των προγραμμάτων πληθυσμιακού ελέγχου.

Η ενημέρωση των αποτελεσμάτων των εξετάσεων γίνεται ταχυδρομικώς με προσωπική επιστολή. Στην περίπτωση που κριθεί απαραίτητος περαιτέρω έλεγχος, οι εξετασθείσες καλούνται και πάλι για συμπληρωματικές εξετάσεις οι οποίες πραγματοποιούνται, επίσης δωρεάν, είτε στην κινητή είτε στην σταθερή μονάδα του Ιδρύματος. Εάν χρειαστεί ιατρική παρέμβαση προτείνεται η παραπομπή των γυναικών στο νοσοκομείο «Ο Άγιος Σάββας», το οποίο είναι το νοσοκομείο αναφοράς.

Η Περιφέρεια Πελοποννήσου έχει ως προτεραιότητά την ενημέρωση των πολιτών, την προστασία της Υγείας τους και την επένδυση σε προγράμματα πρόληψης και προαγωγής της Δημόσιας Υγείας.

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΔΗΛΩΣΗΣ ΖΗΜΙΩΝ στην ΚΡΑΤΙΚΗ ΑΡΩΓΗ

 

Καλούνται όλοι οι θιγόμενοι ιδιοκτήτες αγροτικών εκμεταλλεύσεων και επιχειρήσεων που επλήγησαν από την πυρκαγιά που εκδηλώθηκε στις 29/09/2024 στην ευρύτερη περιοχή της Κοινότητας Ευρωστίνης Ροζενών Δ.Ε. Ευρωστίνης και επεκτάθηκε σε περιοχές του Δήμου Ξυλοκάστρου – Ευρωστίνης Π.Ε. Κορινθίας της Περιφέρειας Πελοποννήσου να προσέλθουν στο Τμήμα Πολιτικής Προστασίας Π.Ε. Κορινθίας (Κροκιδά 2, Κόρινθος, Τ.Κ.: 20131), προκειμένου να δηλώσουν τη ζημιά που υπέστησαν, είτε στο πάγιο κεφάλαιο του εκάστοτε αγροτεμαχίου τους, είτε στην επιχείρησή τους.

Καταληκτική Προθεσμία της Αίτησης δήλωσης ζημίας είναι η 15η Νοεμβρίου 2024

Πληροφορίες στο τηλέφωνο: 2741360  -725  -702  -704  -727 (Τμήμα Πολιτικής Προστασίας Π.Ε. Κορινθίας)

 

Ο ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ

 

ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ ΓΚΙΟΛΗΣ

 

Δεν υπάρχουν σχόλια