Header Ads

ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΝΕΑ (Φ. 1910)

 

Γ΄  ΕΘΝΙΚΗ  3ος Όμιλος

ΠΑΣ ΚΟΡΙΝΘΟΣ – ΠΑΝΓΥΘΕΙΑΚΟΣ  6-1






Με χατ τρικ ο Μίσχου, 2 ο Δερμιτζάκης και 1 ο Αλμπάνης


Μεγάλη νίκη πέτυχε ο ΠΑΣ ΚΟΡΙΝΘΟΣ την Κυριακή με το ευρύ σκορ 6-1 εναντίον της μικρής απόδοσης ομάδας του Πανγυθειακού Λακωνίας. Άσχετα με την μεγάλη διαφορά κλάσεως των δύο ομάδων, οι παίκτες της Κορίνθου μπήκαν στο γήπεδο αποφασισμένοι να τιμήσουν τους εαυτούς τους και τα χρώματα της μπάρτσας.

Έχουν ατομικές δυνατότητες και το απέδειξαν στον αγωνιστικό χώρο από τα πρώτα λεπτά του αγώνα. Πρόκειται για την Τρίτη αγωνιστική ημέρα του Πρωταθλήματος της Γ΄ Εθνικής Κατηγορίας του 3ου Ομίλου. Έπρεπε να φάνε στη μούρη μια ισοπαλία εκτός από τον Μιλτιάδη Μεσσηνίας και μια σφαλιάρα ακόμα με την ντροπιαστική ήττα στην έδρα τους οι παίκτες μας για να ξυπνήσουν .

Ακόμη υπάρχει χρόνος να διορθώσουν το παίξιμό τους και να αναδείξουν τις ποδοσφαιρικές αρετές που έχουν. Το οφείλουν στον εαυτό τους, στη διοίκηση και στους φιλάθλους, που έχουν – μερικώς προσωρινά ελπίζουμε – αποστασιοποιηθεί από την ομάδα.

Μερικές φάσεις του αγώνα

Οι παίκτες του ΠΑΣΚ  από τα πρώτα λεπτά μπήκαν με το δεξί μπροστά στο σκορ, αφού μόλις το πέμπτο λεπτό τους βρήκε να προηγούνται με σκορ 2-0 όταν. Στο 3΄κτυπήθηκε κόρνερ από δεξιά ο Δερμιτζάκης έστειλε την μπάλα στον Αλμπάνη, ο οποίος άνοιξε το σκορ σε 1-0. Χωρίς να πάρουν αναπνοή οι παίκτες της Κορίνθου, αμέσως μετά την σέντρα διεκδίκησαν την μπάλα και στο 5΄ η επίθεση με τον Μίσκου αύξησε το σκορ μέσα σε χειροκροτήματα ενθουσιασμού για την μεταμόρφωση της ομάδας, που προηγήθηκε με 2-0.

Στο 34΄οι φιλοξενούμενοι στην προσπάθεια τους να ισορροπήσουν   τον αγώνα μείωσαν το σκορ σε 2-1 με τον Γεωργάκη. Ο ΠΑΣ ΚΟΡΙΝΘΟΣ όμως επανήλθε και μετά τρίλεπτο στο 37΄ με προσωπική προσπάθεια ο Μίσκου διπλασίασε τα δικά του γκολ και 3-1, με σκορ που έκλεισε το Α΄ημίχρονο.

Στην επανάληψη ο αγώνας ήταν καρμπόν με δυνατό ρυθμό, διεκδίκηση της μπάλας και συνέχιση της ομοβροντίας των γκολ που έπεφταν σαν βροχή στα δίκτυα του Γυθείου.

Επάνω στο τρίλεπτο του β΄ μέρους μετά από συμφόρηση στη μικρή περιοχή η μπάλα έφτασε στα πόδια του δαιμόνιου Μίσκου, ο οποίος με εντυπωσιακό τακουνάκι έστειλε την μπάλα στα διάτρητα δίκτυα του Γυθείου κάνοντας το προσωπικό του Χατ τρικ.

Οι Κορίνθιοι δεν αρκέστηκαν στο 4-1 εκτόξευαν επιθέσεις τη μία επάνω στην άλλη οπότε στο 55΄ο διαιτητής σφύριξε  πένταλτι σε βάρος των φιλοξενούμενων και συγκεκριμένα του Παπουλή. Ο Δερμιτζάκης με το κτύπημα του πέναλτι διαμόρφωσε το σκορ σε 5-1. Ο ίδιος παίκτης, ο Δερμιτζάκης, στο 72΄του αγώνα ανέβασε το σκορ  ΠΑΣ Κόρινθος _ Πανγυθειακός 6-1, που ήταν και το τελικό σκορ.

Φυσικό ήταν οι φίλαθλοι της Κορίνθου, που παρακολούθησαν τον αγώνα να πανηγυρίσουν την μεταμόρφωση της ομάδας στην Τρίτη αγωνιστική ημέρα, Οφείλουν και οι υπόλοιποι που δεν προσήλθαν στο στάδιο να σταθούν στο πλευρό της διοίκησης και των παικτών, Το τρέχον πρωτάθλημα διαφαίνεται πως θα είναι το τελευταίο για την πολυπόθητη άνοδο στην  κατηγορία. Βάλτε πλάτη…

Μερικές αναγκαίες παρατηρήσεις

Ο Νέος προπονητής της ομάδας, οφείλει να μεταδώσει στους παίκτες την αλληλοϋποστήριξη στον αγώνα, την αγάπη μεταξύ των παικτών, να τους εμφυσήσει το ομαδικό πνεύμα, το προφίλ των νικητών και την επιθετική τακτική, γιατί η καλύτερη άμυνα είναι η επίθεση.

Οι παίκτες να διεκδικούν στις φάσεις την μπάλα, να μην περιμένουν στατικοί τις πάσες, να μην χάνουν τα στοπαρίσματα, να εναλλάσσουν την πάλα σε αμαρκάριστους συμπαίκτες, να μη προσπαθούν να περάσουν μόνοι τους όλη την αντίπαλη άμυνα και να μη γυρίζουν πίσω την μπάλα σταματώντας τον ρυθμό της επίθεσης. Τα γκολ δεν τα βάζει ο τελικός εκτελεστής, αλλά είναι προσπάθεια ομαδικού συνδυασμού. Οι συρτές μπαλιές – πάσες προτιμώνται από ψηλοκρεμαστές και πολλά άλλα, όπως το ξεπούλημα της μπάλας σε αντίπαλο. Ο καλός παίκτης παίζει με τα πόδια που τα κατευθύνει το μυαλό…

Στην 4η αγωνιστική ημέρα ο ΠΑΣ ΚΟΡΙΝΘΟΣ δοκιμάζεται στη Μύκονο, σε έναν εκτός έδρας αγώνα βατό, αρκεί οι παίκτες της Κορίνθου να τα δώσουν όλα για όλα και να μη χάσουν ούτε ένα βαθμό. ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ με τον τσαμπουκά του νικητή και προσοχή στην τήρηση των κανόνων Παιδιάς…

ΔΙΑΙΤΗΣΙΑ :  ΛΙΑΝ ΚΑΛΗ

ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ:  ΑΛΑΤΣΑΚΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΕΣΒΟΥ

Α’ ΒΟΗΘΟΣ: ΚΑΡΑΚΕΛΕΣ ΙΟΡΔΑΝΗΣ ΠΕΙΡΑΙΩΣ

Β΄ΒΟΗΘΟΣ:  ΠΟΥΛΟΠΟΥΛΟΣ ΑΧΙΛΛΕΑΣ ΠΕΙΡΑΙΩΣ

 


 

Δεν υπάρχουν σχόλια