Header Ads

ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΗΜΩΝ ΤΗΣ ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ (Φ. 1910)

 

Παιδικός Σταθμός Βραχατίου: Ανανεωμένος, Ασφαλής και Έτοιμος για Παιχνίδι!

 

+Στον Παιδικό Σταθμό Βραχατίου ολοκληρώθηκε μια σημαντική ανακαίνιση, η οποία αναβαθμίζει ουσιαστικά τις εγκαταστάσεις του, προσφέροντας ένα ασφαλές και άνετο περιβάλλον για τα παιδιά μας.

Στο πλαίσιο των εργασιών που πραγματοποιήθηκαν, τοποθετήθηκαν νέα πλακάκια σε όλους τους εσωτερικούς χώρους, προσδίδοντας μια σύγχρονη αισθητική και διευκολύνοντας τη συντήρησή τους. Ακόμη, βάφτηκαν οι τοίχοι με ζεστά, φιλικά χρώματα που δημιουργούν μια ευχάριστη ατμόσφαιρα για τους μικρούς μας φίλους.

Επιπλέον, μία από τις πιο σημαντικές παρεμβάσεις είναι η εγκατάσταση δαπέδων ασφαλείας στους εσωτερικούς χώρους, έτσι ώστε να αυξηθεί στο μέγιστο η παρεχόμενη ασφάλεια για βρέφη και νήπια και να απολαμβάνουν το παιχνίδι τους χωρίς κινδύνους.

Η ανακαίνιση του Παιδικού Σταθμού Βραχατίου, εντάσσεται στο γενικότερο πλαίσιο ανακαινίσεων και συντηρήσεων στους χώρους που φιλοξενούν τα παιδιά μας, αποτελεί μια σημαντική επένδυση για την τοπική κοινωνία και υπογραμμίζει τη δέσμευση του Δήμου Βέλου-Βόχας, αλλά και του Δημάρχου Θανάση Μανάβη για τη βελτίωση και αναβάθμιση των εκπαιδευτικών υποδομών.

 

 

Ο Δήμος Κορινθίων συζητά με δασκάλους και μαθητές και ακούει τις ιδέες τους

 


«Πώς να κρυφτείς απ τα παιδιά, έτσι κι αλλιώς τα ξέρουν όλα…». Και πάνω απ όλα ξέρουν πώς θέλουν να είναι το σχολείο τους, για να μην βαριούνται εκεί, για να γίνει το σχολείο τους ένας τόπος που μαθαίνουν τον κόσμο, όχι απλώς ένας τόπος που μαθαίνουν γράμματα. Που κοινωνικοποιούνται, συμβιώνοντας το ένα με το άλλο.

Γι αυτό και στον Δήμο Κορινθίων -στο πλαίσιο του προγράμματος αναβάθμισης των αύλειων χωρών των σχολείων, που θα υλοποιήσουμε σε συνεργασία με τον Αναπτυξιακό Οργανισμό Τοπικής Αυτοδιοίκηση «Δημόπρακτο ΑΕ»- αποφασίσαμε να τα ρωτήσουμε. 

Η αντιδήμαρχος Παιδείας, Δήμητρα Τσουλουχά, μαζί με κλιμάκιο ειδικών επιστημόνων που αποτελούσαν πολιτικοί μηχανικοί και αρχιτέκτονες, επισκέφθηκαν την περασμένη εβδομάδα τρία δημοτικά σχολεία του δήμου μας. Και στα τρία σχολεία συζήτησαν με τους δασκάλους για τα προβλήματα υποδομών που υπάρχουν στα προαύλια των σχολείων και πως μπορεί να αντιμετωπιστούν. Μετά συζήτησαν και με τους ίδιους τους μαθητές, για τις βελτιώσεις που θέλουν να δουν στο σχολείο τους.

Στόχος αυτής της επικοινωνίας με την εκπαιδευτική κοινότητα είναι να συλλέξουμε όλες τις προτάσεις και τις ιδέες που θα μας καταθέσουν και στην συνέχεια να εφαρμόσουμε όσες περισσότερες γίνεται, μέσα από ένα συνολικό σχέδιο αναπλάσεων, που θα αναβαθμίσει και θα κάνει λειτουργικές τις σχολικές αυλές.

Στον Δήμο Κορινθίων θέλουμε τα παιδιά μας να περνάνε σε ένα ασφαλές και ευχάριστο περιβάλλον τον χρόνο που βρίσκονται στο σχολείο τους. Έναν χώρο κατάλληλο για παιχνίδι, άθληση και ψυχαγωγία, που θα αναπτύσσει τις κοινωνικές τους δεξιότητες.

Είναι προφανές πως στο πρόγραμμα θα ενταχθούν σταδιακά όλα τα σχολεία του δήμου μας.

Λεπτομέρειες θα ακολουθήσουν όταν ολοκληρωθεί ο κύκλος των συναντήσεων και καταλήξουμε στο οριστικό σχέδιο των αναπλάσεων.

 

 

Έναρξη λειτουργίας Κοινωνικού Ιατρείου Ψυχικής Υγείας σε Ξυλόκαστρο & Δερβένι

 


Ανακοινώνεται η έναρξη λειτουργίας Κοινωνικού Ιατρείου Ψυχικής Υγείας στο Ξυλόκαστρο και, για πρώτη χρονιά, στο Δερβένι. Πρόκειται για μια πρωτοβουλία που γίνεται σε συνεργασία του Δήμου Ξυλοκάστρου – Ευρωστίνης με το εθελοντικό σωματείο «ΚΕ.ΚΟΙ.ΨΥ.» της Πάτρας (Κέντρο Κοινοτικής Ψυχιατρικής).

Το σωματείο αυτό αποτελείται από ειδικούς Ψυχικής Υγείας (Ψυχίατρο, Ψυχολόγο, Λογοθεραπευτή, Κοινωνική Λειτουργό) και λειτουργεί στην Πάτρα από το 1994. Το Κοινωνικό Ιατρείο Ψυχικής Υγείας θα λειτουργεί κάθε δεύτερο Σάββατο του μήνα.

Υπηρεσίες του ιατρείου και το κοινό που θα υποστηρίζεται

Η πλήρης δραστηριοποίηση του Ιατρείου θα παρέχει τη δυνατότητα για έγκαιρη διάγνωση, θεραπευτικές παρεμβάσεις, συμβουλευτικές παρεμβάσεις και τέλος, ενημέρωση του κοινού μέσω ημερίδων σε ζητήματα Ψυχικής Υγείας.

Πιο συγκεκριμένα, θα ωφελούνται δημότες με χρόνια ή πρόσφατα ψυχολογικά προβλήματα, με χρόνια προβλήματα σωματικής υγείας (ψυχοκοινωνική υποστήριξη), με ζητήματα σχετιζόμενα με την ηλικία (ηλικιωμένοι, έφηβοι), με ψυχολογικά ζητήματα λόγω οικονομικής κρίσης, με ζητήματα διαπροσωπικών σχέσεων. Οι συνεδρίες παρέχονται δωρεάν.

Καλέστε μας για να προγραμματίσετε το ραντεβού σας

Για να προγραμματίσετε το ραντεβού σας καλείτε στα τηλέφωνα:

  • Ξυλόκαστρο & Δερβένι : 27433 60263

Κατηγορία


Επικοινωνία

  • Τηλεφωνικό κέντρο: 2743360200
  • Γραμματεία: 2743360201
  • e-mail: Αυτή η διεύθυνση Email προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

 

Ενημέρωση για τους ιδιοκτήτες ακινήτων που επλήγησαν από την πυρκαγιά

 

Ο Δήμος Ξυλοκάστρου - Ευρωστίνης καλεί τους ιδιοκτήτες ακινήτων που υπέστησαν ζημιές από την πρόσφατη πυρκαγιά, να υποβάλουν αίτημα για την καταγραφή των ζημιών.

Για την υποβολή αιτήματος, οι ενδιαφερόμενοι πρέπει να αποστείλουν email στο Αυτή η διεύθυνση Email προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. ή να καλέσουν στο 27433 60200 για περισσότερες πληροφορίες.

Στο αίτημα θα πρέπει να αναγράφονται:

  • Ονοματεπώνυμο
  • Τηλέφωνο επικοινωνίας
  • Διεύθυνση του ακινήτου

Τα στοιχεία θα προωθηθούν στη Γενική Διεύθυνση Αποκατάστασης Επιπτώσεων Φυσικών Καταστροφών (Γ.Δ.Α.Ε.Φ.Κ.) για τις απαραίτητες ενέργειες.

Παρακαλούμε όπως υποβάλετε το αίτημά σας το συντομότερο δυνατόν.

 

 Ξεκίνησαν οι εγγραφές στα τμήματα της Φιλαρμονικής Λουτρακίου για το σχολικό έτος 2024-2025!

 


 

Ο φορέας που στεγάζει τον υπέροχο κόσμο της μουσικής, της τέχνης και του πολιτισμού, ανοίγει και φέτος τις πύλες του για να υποδεχθεί νέους μαθητές!

Στη Φιλαρμονική του Δήμου Λουτρακίου Περαχώρας Αγίων Θεοδώρων διδάσκονται όλα τα πνευστά και κρουστά μουσικά όργανα από κορυφαίους μουσικούς των μεγαλύτερων συμφωνικών ορχηστρών της χώρας.

Λειτουργούν Τμήματα: • Μουσικής Προθεωρίας • Μουσικής Προπαιδείας • Θεωρίας και Σολφέζ • Ξύλινων Πνευστών Οργάνων (φλάουτο, κλαρινέτο, σαξόφωνο) • Χάλκινων Πνευστών Οργάνων (τρομπέτα, κόρνο, τρομπόνι, βαρύτονα, τούμπα) • Κλασσικών Κρουστών (τυμπάνια, μεταλόφωνο, ξυλόφωνο) • Ντραμς • Ταχύρρυθμα μαθήματα για παιδιά Γυμνασίου – Λυκείου

Το εκπαιδευτικό προσωπικό αποτελείται από μουσικούς – μέλη των μεγαλύτερων συμφωνικών ορχηστρών της χώρας με πλούσια καλλιτεχνική σταδιοδρομία και παιδαγωγική επάρκεια.

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να απευθύνεστε καθημερινά από 18.00 – 20.00 στη Φιλαρμονική (Κολοκοτρώνη 17) και στo τηλέφωνo 2744065619

Γίνονται δεκτά αγόρια και κορίτσια από την Τρίτη Δημοτικού. Στα τμήματα Μουσικής Προπαιδείας γίνονται δεκτά παιδιά από 2.5 ετών και πάνω. Το όργανο επιλογής των μαθητών παρέχεται ΔΩΡΕΑΝ.

Ελάτε να μάθουμε μαζί την υπέροχη τέχνη της Μουσικής!

 

ΔΗΜΟΣ ΣΙΚΥΩΝΙΩΝ

Σχολικά Γεύματα: Εντάχθηκαν στο Πρόγραμμα Υγιεινής Διατροφής έξι σχολεία του Κιάτου

 


 Ο Δήμος Σικυωνίων από τη φετινή σχολική χρονιά συμμετέχει στο πρόγραμμα «Σχολικά γεύματα», που προβλέπει την δωρεάν παροχή γευμάτων στα 1ο, 2ο, 3ο, 4ο, 6ο και 7ο Δημοτικά Σχολεία του Κιάτου. Το πρόγραμμα αυτό υλοποιείται υπό την εποπτεία του Υπουργείου Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας, ενώ τη διαχείρισή του έχει αναλάβει ο ΟΠΕΚΑ.

Σε δηλώσεις του, ο Δήμαρχος Σικυωνίων, Σπύρος Σταματόπουλος, επισήμανε ότι ο θεσμός των «Σχολικών Γευμάτων» αποτελεί μια σημαντική κοινωνική παρέμβαση, στην οποία ο Δήμος κατάφερε να εξασφαλίσει την ένταξη έξι Δημοτικών Σχολείων του.

Σημείωσε πως τα οφέλη είναι πολλαπλά, αφού προωθούνται τα αγαθά της υγιεινής μεσογειακής διατροφής, ενώ παράλληλα καλλιεργείται η αλληλεγγύη και η συντροφικότητα στην μαθητική κοινότητα. Έτσι ενισχύεται η κοινωνική συνοχή και για το λόγο αυτό κάλεσε γονείς και εκπαιδευτικούς να στηρίξουν το πρόγραμμα.

Παράλληλα, τα «Σχολικά Γεύματα» αποτελούν μια έμμεση στήριξη του πρωτογενούς τομέα της χώρας μας, δεδομένου ότι τα υλικά που χρησιμοποιούνται για την παρασκευή των γευμάτων είναι ελληνικής προέλευσης.

Τέλος, όπως ανέφερε, ο Δήμος Σικυωνίων παραμένει σταθερά προσανατολισμένος στην υλοποίηση δράσεων και πρωτοβουλιών που στηρίζουν την εκπαιδευτική κοινότητα με κάθε τρόπο.

 


 

 

  

 

 


 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Δεν υπάρχουν σχόλια