Header Ads

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΜΕ ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ - Διεθνή και Ελλαδικά γεγονότα (Φ. 1910)

 

 

«Οι μελλοντικοί πόλεμοι θα είναι πόλεμοι των drones». Αυτό ισχυρίζεται Ο Αμερικανός μεγιστάνας της τεχνολογίας, Έλον Μασκ, Μιλώντας στη Σύνοδο Κορυφής του Συμβουλίου Διευθύνων Σύμβουλος της Wall Street Journal στο Λονδίνο πέρυσι, ο Μασκ είπε ότι «οποιοιδήποτε μελλοντικοί πόλεμοι μεταξύ προηγμένων χωρών, ή τουλάχιστον χωρών με ικανότητα παραγωγής drone, θα είναι σε μεγάλο βαθμό οι πόλεμοι των drones».. Πρόκειται για μία κατάσταση που εν μέρει την βλέπουμε ήδη να εκτυλίσσεται στα πολεμικά μέτωπα της Ουκρανίας.

 

Στη θέση του Προέδρου του Συμβουλίου του CERN που εδρεύει στη Γενεύη εξελέγη ο Έλληνας καθηγητής Κωνσταντίνος Φουντάς, με θητεία από το 2025 έως το 2027, σε ανταγωνιστική διαδικασία, έναντι άλλων δύο υποψηφίων, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση του Υπουργείου Εξωτερικών.  Όπως αναφέρει το Υπουργείο, «η εκλογή του αποτελεί ιδιαίτερα σημαντική εξέλιξη, καθώς ο κ. Φουντάς, διακεκριμένος καθηγητής Φυσικής του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων και επιστημονικός εκπρόσωπος της Ελλάδας στο CERN, είναι ο πρώτος Έλληνας που αναλαμβάνει τα ηνία του CERN, του μεγαλύτερου ευρωπαϊκού ερευνητικού εργαστηρίου πυρηνικής και σωματιδιακής φυσικής.

 

Πυρπολούνται ή καταστρέφονται από αγνώστους (;) οι Εκκλησίες στον Καναδά, αναφέρει το el.gr, χωρίς να δίδονται στοιχεία δραστών. Η ιστορική εκκλησία Notre Dame des Sept Allégresses στο Trois-Rivières του Καναδά πυρπολήθηκε. Από το 2021, πάνω από 100 εκκλησίες στον Καναδά έχουν καεί ή βανδαλιστεί. Οι αρμόδιες αρχές αναρωτιόνται τι άραγε να συμβαίνει τη στιγμή που το θέμα κάνει νιάου νιάου στα κεραμίδια… Ούτε ένας δράστης δεν βρέθηκε την ώρα που σήμερα οι κάμερες και οι δορυφόροι βρίσκουν ψύλλους  στα άχυρα;…

 

ο Τραμπ: Ζητά να χτυπηθούν οι πυρηνικές εγκαταστάσεις του Ιράν. Την οργισμένη του αντίδραση σε ότι αφορά την απόρριψη της ιδέας περί χτυπήματος των πυρηνικών εγκαταστάσεων του Ιράν από τον Λευκό Οίκο εξέφρασε ο Ντόναλντ Τραμπ. «Η απόκριση του Μπάιντεν δεν ήταν η σωστή. Είναι η πιο τρελή απάντηση. Σύντομα, αυτοί (οι Ιρανοί) θα έχουν πυρηνικά όπλα. Και τότε σίγουρα θα έχουμε προβλήματα. Όταν του έκαναν αυτή την ερώτηση, η απάντηση θα έπρεπε να είναι ‘πλήξτε τα πυρηνικά πρώτα και ανησυχήστε για τα υπόλοιπα αργότερα’», συνέχισε ο Τραμπ.

 

Ο Λίβανος έχει ήδη εκατομμύρια πρόσφυγες από τη Συρία εγκατεστημένους σε ειδικά campm που σήμερα αναγκάζονται να επαναπροωθηθούν. Το «καμπανάκι» για νέα μεταναστευτικά κύματα προς τη χώρα μας και κατ’ επέκταση προς την Ευρώπη έκρουσε ο Υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου. Ο Νίκος Παναγιωτόπουλος, μετά τη συνεδρίαση του ΚΥΣΕΑ για τη Μ. Ανατολή, δήλωσε  «Η Ελλάδα έχει μια χωρητικότητα στις δομές. Αυτή τη στιγμή με 50%- 51% περίπου, δεδομένου ότι έχουμε κάποια αύξηση στις ροές στο τελευταίο διάστημα, φιλοξενεί γύρω στους 21.000 με 22.000. Αυτό το νούμερο με απλά μαθηματικά θα διπλασιαστεί»… 

 


Την Κυριακή μαίνονταν οι πολεμικές επιχειρήσεις στη ζώνη των συνόρων Λιβάνου και Ισραήλ μεταξύ Μονάδων του Ισραήλ και Τμημάτων Λιβανικου Στρατού και ΧΕΖΜΠΟΛΑΧ.  Σύμφωνα με την υπηρεσία διαχείρισης καταστροφών του  Λιβάνου, έχουν σκοτωθεί πάνω από 2.000 άνθρωποι στη χώρα από τον Οκτώβριο του 2023, οι χίλιοι και πλέον από την 23η Σεπτεμβρίου 2024, όταν εντατικοποιήθηκαν οι αεροπορικοί βομβαρδισμοί του Ισραήλ. Η κυβέρνηση του Λιβάνου υπολογίζει πως έχουν εκτοπιστεί τουλάχιστον 1,2 εκατ. πολίτες.

 

«Γυμνή» από καταφύγια πολιτικής προστασίας η Ελλάδα, στην Αθήνα επαρκούν με το ζόρι για το 10% του πληθυσμού, ενώ στην Κύπρο για το 30% του συνόλου, αναφέρει το 5Apostagma.gr. Στην Κύπρο εργάζονται για να αυξήσουν το ποσοστό στο 70%. Με τις πολεμικές συρράξεις να αυξάνουν δραματικά στην περιοχή γύρω από την Ελλάδα, πολλά θα πρέπει να γίνουν ώστε η χώρα να είναι έτοιμη, αν χρειαστεί. αν μη τι άλλο να προστατέψει όσο γίνεται τουλάχιστον τον άμαχο πληθυσμό της. Το θέμα το έχουμε κι εμείς επισημάνει πολλές φορές, αλλά βλέπουν τον άμαχο πληθυσμό, ως αναλώσιμους. Κρίμα…

 

Φωτιά στην Ευρώπη: Μυστικός εθνικιστικός στρατός της Βρετανίας ενώ στην Γερμανία έχουμε “Aφγανικό στρατό” κατά των εχθρών του Ισλάμ. Επερχόμενη σύγκρουση κοινωνιών στην πολυπολιτισμική Ευρώπη που αντιμετωπίζει επίσης ανεργία και ανασφάλεια; Η πρώτη οργάνωση AC δημιουργήθηκε στις Ηνωμένες Πολιτείες στα τέλη του 2020 και τώρα πιστεύεται ότι υπάρχουν περισσότερες από 100 τέτοιες ομάδες σε όλη τη Βόρεια Αμερική και την Ευρώπη. Δεν είναι καθόλου καλά τα πράγματα ούτε στην Βρετανία, ούτε στην Γερμανία. Σε συνδυασμό της δημιουργίας ισλαμικών καταβολών ανάλογων μηχανισμών, μόνο μεγάλο κακό προμηνύουν.    

 

Η κλιμάκωση του πολέμου στη Μέση Ανατολή οδηγεί τις Αρχές ασφαλείας της χώρας στην κατάστρωση ενός σχεδίου εκτάκτου ανάγκης σε πολλά πεδία. Σε σύσκεψη που έγινε στο αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ., με αφορμή τις ανησυχητικές εξελίξεις, αποφασίστηκε ενίσχυση των μέτρων ασφαλείας σε πιθανούς στόχους που θα μπορούσαν να αποτελέσουν αντικείμενο τρομοκρατικής επίθεσης, αλλά και επιτήρηση προσώπων που σχετίζονται με τις χώρες που εμπλέκονται στον πόλεμο.

 

Ο Ισραηλινός Στρατός σφράγισε μεγάλο τούνελ της Χεζμπολάχ περίπου 300 μέτρα από τα σύνορα του Ισραήλ στο νότιο  Λίβανο, ανέφερε ο στρατός το βράδυ του Σαββάτου (5/10/24). Δυνάμεις της Ταξιαρχίας Αλεξιπτωτιστών, κατέστρεψαν 250 μέτρα υπόγειων τούνελ και εγκαταστάσεων που χρησιμοποιούσαν οι ειδικές δυνάμεις Radwan της Χεζμπολάχ (γνωστή ως «Δύναμη Ταχείας Επέμβασης»). Οι υπόγειες σήραγγες περιείχαν χώρους διαβίωσης με ντους, κουζίνα και αποθέματα τροφίμων. πυρομαχικών και οπλισμού.

 

Ανησυχίες προκαλούνται στο Ιράν και στη Μέση Ανατολή σχετικά με την τύχη του επικεφαλής της Δύναμης Κουντς του Ιρανικού Σώματος Φρουρών της Ισλαμικής Επανάστασης , Εσμαήλ Κανί. Σύμφωνα με δημοσίευμα των New York Times, Ιρανοί αξιωματούχοι δήλωσαν ότι ο Κανί εθεάθη τελευταία φορά στη Βηρυτό, όπου είχε μεταβεί για να στηρίξει τη Χεζμπολάχ, η οποία αντιμετωπίζει σημαντικές απώλειες από τις ισραηλινές αεροπορικές επιδρομές. Από τότε, όμως, κυκλοφορούν φήμες ότι μπορεί να σκοτώθηκε κατά τη διάρκεια μιας από τις επιθέσεις αυτών των ημερών…

 

 

Δεν υπάρχουν σχόλια