Header Ads

Η αρθρογραφία του «Κορίνθιου» (Φ.1911)

 















 



Απάντηση σε ερωτήσεις φίλων

Έχουν εκφράσει, ευτυχώς ελάχιστοι στον αριθμό φίλοι, το ερώτημα γατί δημοσιεύω τακτικά στρατιωτικού περιεχομένου ειδήσεις, που προκαλούν εύλογα ερωτηματικά. Ειλικρινά, το ίδιο ερώτημα το έχω θέσει και προσωπικά στον εαυτόν μου. Η απάντηση που έδωσα ήταν ότι, η ΦΩΝΗ μας, όπως αναφέρεται στο υποσέλιδο του τίτλου στην πρώτη σελίδα, είναι «ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΟΡΓΑΝΟΤΩΝ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΩΝ ΤΩΝ ΚΟΡΙΝΘΙΩΝ».

Σταθμίζοντας τα συμφέροντα δεν επέλεξα την πεπατημένη του χαβαλέ και της πρόσκαιρης ευχαρίστησης, αλλά πρωτεύοντα ρόλο στα «συμφέροντα», έδωσα την «γνώση και την ασφάλεια» των αναγνωστών μας. Στον πρόσκαιρο τόπο του πλανήτη γη που ζούμε όλα συμβαίνουν καλά, κακά ,ωραία και άσχημα, ασφαλή, αλλά και επικίνδυνα. Τίποτα δεν είναι μόνιμο και σίγουρο. Η ζωή όλων μας είναι σε ένα περιβάλλον με τις ωραίες αμμώδεις παραλίες, αλλά και με τις περιοχές ό,που ελλοχεύει η θανάσιμη «κινούμενη άμμος»,

Οι ειδήσεις μας, αν μελετήσετε τις σελίδες της εφημερίδας δεν είναι μονότονα στρατιωτικού περιεχομένου. Υπάρχουν τέτοιες ενδιαφέρουσες αναφορές, αλλά συνυπάρχουν τοπικά νέα, όπως Αυτοδιοίκησης, πολιτικής, πολιτιστικά, οικονομικά, εθνικά, διεθνή, αθλητικά, θρησκευτικά, επίκαιρα, αστυνομικά, κοινωνικά, εργατικά, συνδικαλιστικά και άλλα πολλά. Ο πλουραλισμός είναι εδώ, ακόμα και στις ιδεολογίες . Όταν γύρο μας συμβαίνουν γεγονότα, που βοούν και μας λένε ότι έρχονται τα χειρότερα, δεν μπορούμε να στρουθοκαμηλίζουμε. Δεν είναι η παιδεία μου βατή στον χαβαλέ και ούτε η ψυχοσύνθεση όλης της δημοσιογραφικής ομάδας μας άνθρωποι του καναπέ.

Σας έχουμε πει ευθέως ή και με μισόλογα ότι οι λαθρομετανάστες δεν μας αποστέλλονται από φιλικές χώρες. Δεν είναι τυχαίο ότι μας έρχονται όλοι από την απέναντι Τουρκία, ορκισμένη εχθρική χώρα και όλοι μουσουλμάνοι στο θρήσκευμα. Εφαρμόζεται το «Μανιφέστο Καλλέργη», αποεθνοποίησης των κρατών της Ευρώπης. Διαλεγμένοι με οικογένειες επταμελείς, που σήμερα, τρώγοντας, πίνοντας με παχυλά επιδόματα έχουν γίνει παραγωγοί τεκνοποιίας. Ανάμεσά τους οι μυστικοί Μουφτήδες και πράκτορες.

Δεν μπορείτε να φανταστείτε τι χάος μπορούν να δημιουργήσουν στην χώρα μας όλοι αυτοί στα κέντρα κράτησης – αυτό κι αν είναι μεγάλο ψέμα- αν θα επεκταθούν σε Γενικό Πόλεμο οι δύο Περιφερειακοί που βιώνουμε την ακρίβεια και την ανασφάλεια, γιατί έτσι το θέλουν οι «Συστημικοί». «Σήμερα οι ρωσικές δολιοφθορές και τα ρωσικά σαμποτάζ εντός της Γερμανίας αυξάνονται, τόσο σε συχνότητα όσο και ένταση» προειδοποίησε ένας Αξιωματούχος των Μυστικών Υπηρεσιών της Γερμανίας. Οι συλλήψεις Αλλοδαπών με οπλισμό και εκρηκτικά στην Αθήνα δεν αποτελούν τυχαία γεγονότα. Φαντάζεστε τι έρχεται; Είναι ή δεν είναι σωστή η επιλογή μας;

 

Ο «ΚΟΡΙΝΘΙΟΣ» 

 

 





Η γενική κατάσταση δεν γυρίζει πίσω…

Απαντώντας σε ερωτήσεις αναγνωστών, αν βλέπουμε να είναι ο πόλεμος στη Μέση Ανατολή η αρχή για κάτι μεγάλο, έχουμε πει ότι «τα γεγονότα είναι ανεξέλεγκτα, όλα δείχνουν μία άνευ προηγουμένου Προπαρασκευή προς έναν μεγάλο Πόλεμο.

Μεταφέρουν οι Αμερικανοί ήδη δυνάμεις στην Βόρεια Συρία και στην Κύπρο κατά δεκάδες χιλιάδες με προειδοποίηση προς το Ιράν ότι, αν επιτεθεί στο Ισραήλ θα υποστηρίξουν με στρατεύματα και άλλα μέσα το αμυνόμενο κράτος. Η μεγάλη προπαρασκευή για πόλεμο έχει ήδη αρχίσει προ πολλού. Αντίθετα το Ιράν τηρεί επιφυλακτική θέση, αλλά δηλώνει πως είναι έτοιμο να αντιμετωπίσει αυτό το ενδεχόμενο.

Η Περσία υποστηρίζεται και εφοδιάζεται με αμυντικό εξοπλισμό και πυραυλικά συστήματα από τη Ρωσία, ενώ οι δυνάμεις Χεζμπολάχ και Φρουροί της Επανάστασης, που εδρεύουν στη Συρία υποδαυλίζουν με επιθέσεις την κατάσταση. Οι πρόσφατες εξελίξεις στη βορειοανατολική Συρία δείχνουν σημαντική αύξηση στις στρατιωτικές δραστηριότητες κατά των ΗΠΑ από ομάδες υποστηριζόμενες από το Ιράν, ενώ βρίσκεται επί ποδός Πολέμου και ο Ρωσικός παράγοντας της περιοχής.

Οι δυνάμεις του ΝΑΤΟ, αλλά και οι απέναντι δυνάμεις Ρωσίας - Κίνας σε μια κίνηση με στρατιωτικό αποτύπωμα, ενισχύουν την παρουσία τους στην μέση Ανατολή. Οι Αμερικανικές βάσεις που επλήγησαν ενισχύονται τόσον με ανθρώπινο δυναμικό όσο και με εξοπλιστικά. Έγιναν το επίκεντρο αυτών των δραστηριοτήτων καθώς παρέλαβαν σημαντικές αμερικανικές ενισχύσεις.

Πληροφορίες λένε ότι εκτός από αυτές τις ενισχύσεις, δυνάμεις των ΗΠΑ και ΝΑΤΟ, συμμετείχαν σε εντατικές στρατιωτικές ασκήσεις Αμυντικού, επιθετικού, αλλά και πυρηνικού πολέμου, ανά την Ευρώπη. Την ίδια ώρα η κατάσταση στην Άπω Ανατολή οξύνεται με υπαιτιότητα της Κίνας, η οποία παραβιάζει τη θαλάσσια περιοχή της Ταιβάν, που υποστηρίζεται από τις ΗΠΑ.

Αυτές οι ασκήσεις περιελάμβαναν βολές με βαρύ οπλισμό, σύμφωνα με τα εκπαιδευτικά σενάρια προσομοίωσης στο πεδίο των ασκήσεων. Οι ασκήσεις, με πραγματικά πυρά και προσομοιώσεις στόχευσης από Ειδικές Ομάδες. Στοχεύουν στην ετοιμότητας για εμπλοκή κατά των ομάδων που κατευθύνονται από την Περσία. Θεωρείται βέβαιη τυχόν επιθετική ενέργεια από την Πολεμική Αεροπορία των ΗΠΑ κατά στόχων της Συρίας και του Ιράκ.

Σύμφωνα με άλλες πληροφορίες αυτή η ενίσχυση της στρατιωτικής παρουσίας και των εκπαιδευτικών δραστηριοτήτων έρχεται να επιβεβαιώσει ότι όλοι ομιλούν για κατάπαυση του πυρός και Ειρήνη, αλλά παράλληλα συμμετέχουν επί του πεδίου Θεάτρου Επιχειρήσεων. Δεν νομίζετε ότι αυτή η κατάσταση δείχνει πως δεν γυρίζει πίσω;;;

Ο «ΚΟΡΙΝΘΙΟΣ»

 

 

 

 

‘Ώρα να τα πούμε χωρίς περιστροφές…

Η συγκυρία των καθημερινών γεγονότων σε διεθνές, αλλά και εγχώριων περιοχών μας επιβάλλει να πούμε μερικές αλήθειες πραγματικά  ΕΞΩ από τα δόντια. Κι΄ αυτό χωρίς να σκεπτόμαστε την αποφυγή προξένησης  πανικού στους μη έχοντας γνώσεις εμπολέμων καταστάσεων. Σήμερα, την ώρα που εμείς απολαμβάνουμε την ησυχία της Ειρήνη επί επτά και πλέον δεκαετίες, γύρο μας υπάρχουν ανεξέλεγκτοι περιφερειακοί πόλεμοι, που όλα δείχνουν επιδείνωση της κατάστασης. Ας δούμε, λοιπόν, κατάματα με λίγα λόγια κάποιες ενδεικτικές καταστάσεις.

*Αυτή την εβδομάδα συνελήφθησαν από Αστυνομικούς στην Αθήνα, σε τυχαίο έλεγχο αυτοκινήτου, δύο Αλβανοί υπήκοοι για παράνομη οπλοφορία και κατοχή επικίνδυνου υλικού. Συγκεκριμένα βρέθηκαν στο πορτ. μπαγκάζ του αυτοκινήτου αυτόματα όπλα και ποσότητα εκρηκτικής ύλης. Οδηγήθηκαν στην ΓΑΔΑ της ΕΛΑΣ, η οποία ενεργεί την έρευνα γιατί η υπόθεση βρωμάει μπαρούτι. Εκτός από τον οπλισμό, η ύπαρξη της εκρηκτικής ύλης  οδηγεί συνειρμικά στο συμπέρασμα ότι πρόκειται για υλικό δολιοφθοράς και αποσταθεροποίησης της χώρας…

*Συνελήφθη και άλλος ένας αλλοδαπός με οπλισμό στην Αθήνα. Το μεσημέρι της 12-10-2024 στην Ομόνοια, αστυνομικοί της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ. της Διεύθυνσης Άμεσης Δράσης Αττικής, 36χρονος αλλοδαπός συνελήφθη για παράβαση της νομοθεσίας περί όπλων. Περιπολούντες  αστυνομικοί έκριναν ύποπτο τον 36χρονο που κινούνταν πεζός και τον κάλεσαν σε έλεγχο. Στη θέα των αστυνομικών ο 36χρονος απομακρύνθηκε και λίγο πριν ακινητοποιηθεί, απέρριψε τσάντα πλάτης εντός εγκαταλελειμμένου κτιρίου. Εντός της τσάντας βρέθηκε και κατασχέθηκε ρέπλικα πολεμικού τυφεκίου μαζί με γεμιστήρα σφαιρών και ασύρματος, ενώ στην κατοχή του βρέθηκε μαχαίρι. Ο συλληφθείς, με τη σε βάρος του σχηματισθείσα δικογραφία από το Α.Τ. Ομονοίας, οδηγήθηκε στον αρμόδιο Εισαγγελέα.

Παρόμοια γεγονότα θα τα βλέπουμε να πληθαίνουν,  γιατί η Ελλάδα έχει γίνει άντρο ειδικών πρακτόρων που τελούν σε κατάσταση αναμονής εντολής κινητοποίησης. Μας έχουν στείλει πληθώρα πρακτόρων ανάμεσα στους λαθρομετανάστες, που έχουν ζώσει την Ελλάδα απ΄ άκρου εις άκρον. Για τις λεπτομέρειες Ανορθοδόξου Πολέμου ή Ανταρτοπολέμου θα τα πούμε στην παράπλευρη στήλη ΕΤΣΙ τα βλέπω.

Οφείλουμε να είμαστε έτοιμοι, ως άμαχος πληθυσμός, γιατί τα μέλη των Ενόπλων Δυνάμεων και Σωμάτων Ασφαλείας έχουν τους ηγέτες τους και γνωρίζουν τους κινδύνους για να  αντιμετωπίσουν τις  απανωτές δολιοφθορες και αποσταθεροποίηση της χώρας. Ο,τι σημαίνει καθένας όρος από αυτά στη διπλανή στήλη ΕΤΣΙ τα βλέπω. Διαβάστε δεξιά τις λεπτομέρειες.

Ο «ΚΟΡΙΝΘΙΟΣ»




Έχουν γνώση οι φύλακες…

Το ενδιαφέρον μου και αγάπη όλων μας προς τους αναγνώστες αποτελεί την μοναδική αιτία, που σ΄αυτή την μεγάλη ηλικία κάθομαι και συντηρώ την ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ, χωρίς την σκοπιμότητα του κέρδους, όπως θα έκανε κάθε λογικός Επιχειρηματίας. Κάποιοι το λένε φιλότιμο αυτό. Προσωπικά το θεωρώ. τουλάχιστον για την ώρα, αναγκαίο γιατί διαβλέπω κακές στιγμές και επιθυμία μου είναι να είστε έτοιμοι, κατά δύναμη, να τις αντιμετωπίσετε. Ζούμε σε καιρούς Αποστασίας από τον Θείο Λόγο και η Θεία Δικαιοσύνη θα δώσει την παρουσία της.’Οποιος δεν το βλέπει γύρο του κακό του κεφαλιού του.

Και τώρα να συνεχίσουμε όπως είπαμε στο παράπλευρο άρθρο μας στην εξήγηση κάποιων Στρατιωτικών όρων:

Ο ανταρτοπόλεμος (ή και Ανορθόδοξος πόλεμος) είναι ένα είδος ένοπλης αντιπαράθεσης που υιοθετείται συνήθως από επαναστάτες ή από πολίτες που αντιστέκονται σε μια κακή κυβέρνηση ή μια δύναμη κατοχής ή δρουν συμπληρωματικά, ως προς τον τακτικό στρατό σε ένα γενικευμένο πόλεμο.

Στις Ένοπλες Δυνάμεις της χώρας μας οι Μονάδες του Ειδικού Πολέμου, όπως οι Καταδρομείς, Αλεξιπτωτιστές, Πεζοναύτες. Υποβρυχίων Καταστροφών αποτελούν την επίλεκτη δύναμη για Επικίνδυνες Αποστολές. Αξιωματικοί και Οπλίτες εκπαιδεύονται σκληρά και είναι σε θέση να εκτελέσουν παρόμοιες αποστολές τόσο σε πολεμική περίοδο όσο και σε Ειρηνική τοιαύτη.

Προσπάθειες αποσταθεροποίησης χωρών και δολιοφθορών γίνεται κυρίως από μυστικές Υπηρεσίες, αλλά και από ειδικά εκπαιδευμένους καταδρομείς σε περιόδους κατοχής της χώρας. Υπόδειγμα αποσταθεροποίησης αποτελεί ο «Ροζ Επανάσταση» της Ουκρανίας, του Κοσσυφοπεδίου, οι Εμπρησμοί της Πελοποννήσου και του Ματίου, που μένει να αποδειχθούν. Κύριος στόχος είναι η κυβέρνηση μιας χώρας και το ίδιο το κράτος, το οποίο έχει μπει στο στόχαστρο.

Στόχοι επίσης είναι οι Σταθμοί μεταφορών, πολεμικά εργοστάσια, αποθήκες εφοδιασμού και πυρομαχικών, γέφυρες στρατηγικής σημασίας κ.α. Στην Αποσταθεροποίηση μπορούν να συμπεριληφθούν τα συμφέροντα της Συμμαχίας του ΝΑΤΟ όταν επηρεαστούν από άλλους κινδύνους ευρύτερης φύσης, όπως πράξεις τρομοκρατίας, δολιοφθορές και το οργανωμένο έγκλημα, επιθέσεις στον Κυβερνοχώρο και άλλες προσπάθειες αποσταθεροποίησης, που είναι δύσκολο να επαληθευθούν. Γενικά δεν είναι εύκολο να αποδειχθούν τα πραγματικά γεγονότα που είναι αποτέλεσμα άριστου συνήθως σχεδιασμού από τα επιτελεία των εντολέων. Πρέπι να είναι ειδικά εκπαιδευμένος για να καταλήξει κάποιος στο καλύτερο συμπέρασμα ενός σεναρίου που οργανώθηκε, εκτελέστηκε και αποσιωπήθηκε ή προβλήθηκε αναληθώς από τα κατεστημένα Μέσα Μαζικής Επικοινωνίας…

Ο «ΚΟΡΙΝΘΙΟΣ»

Δεν υπάρχουν σχόλια