Header Ads

ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΑ ΜΑΡΙΛΕΝΑΣ ΣΟΥΚΟΥΛΗ ΒΙΛΙΑΛΗ (Φ.1911)

 

Έντονη κοινωνική και πολιτική δραστηριότητα παρουσίασε η βουλευτής του νομού μας, και Αναπληρώτρια Γραμματέας Κ.Ο. της Νέας Δημοκρατίας σε θέματα Παραγωγής και Εμπορίου, κ. Μαριλένα Σούκουλη-Βιλιάλη, την προηγούμενη εβδομάδα.


 

Την Τετάρτη 10 Οκτωβρίου 2024 η βουλευτής κ. Μαριλένα Σούκουλη-Βιλιάλη, συναντήθηκε με τον Διοικητή της 6ης Υγειονομικής Περιφέρειας Πελοποννήσου, Ιονίων Νήσων, Ηπείρου και Δυτικής Ελλάδας, κ. Ηλία Θεοδωρόπουλο, στα γραφεία της 6ης ΥΠΕ στην Πάτρα. Βασικό σημείο της συζήτησης ήταν η ενίσχυση και η αναβάθμιση των υπηρεσιών του Νοσοκομείου Κορίνθου προς τους πολίτες. Ο Διοικητής δεσμεύτηκε στην βουλευτή για την άμεση προκήρυξη 8 νέων θέσεων ιατρών στο Νοσοκομείο Κορίνθου και την αναβάθμιση των υποδομών του ΤΕΠ μέσω του Ταμείου Ανάκαμψης.


 Την Πέμπτη 11 Οκτωβρίου 2024 η βουλευτής κ. Μαριλένα Σούκουλη-Βιλιάλη παρευρέθηκε στο Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών παρουσία του Υπουργού κ. Κων/νου Σταϊκούρα και του Υφυπουργού κ. Νικ. Ταχιαού, κατά την υπογραφή της  σύμβασης για την δεύτερη φάση έργων αντιπλημμυρικής προστασίας στον Δήμο Λουτρακίου - Περαχώρας, Αγίων Θεοδώρων. Ένα έργο σημαντικό για την θωράκιση της περιοχής από τα φαινόμενα που προκαλεί η κλιματική αλλαγή.

Εν συνεχεία επισκέφθηκε τα γραφεία του Αστυνομικού Τμήματος Σικυωνίων, όπου συνομίλησε με τον Διοικητή Α.Τ. Συκιωνίων, Αστυνόμο Α΄, κ. Ευάγγελο Δημητρίου, για το πρόβλημα της παραβατικότητας  που μαστίζει την περιοχή,  τα μέσα αντιμετώπισης της, και για την δέσμευση του Υπουργού Προστασίας του Πολίτη, κ. Μιχ. Χρυσοχοίδη, για επιπλέον στελέχωση στην Κορινθία. Ο Διοικητής ευχαρίστησε την βουλευτή για τα αποτελέσματα της συνάντησης με τον υπουργό.

 

Την ίδια ημέρα, η βουλευτής μας, επισκέφθηκε το χωριό Πιτσά Κορινθίας, όπου συναντήθηκε σε τοπικό καφενείο με φορείς και πολίτες, συνομίλησε μαζί τους για τα προβλήματα που προκάλεσε η φονική πυρκαγιά που έπληξε τον Δήμο Ξυλοκάστρου Ευρωστίνης σε καλλιέργειες και περιουσίες, αλλά και την ανάγκη αντιπλημμυρικών και αντιδιαβρωτικών έργων στην περιοχή.

Ακολούθησε σύσκεψη στο Δημαρχείο Ξυλοκάστρου, παρουσία του Προέδρου του ΕΛΓΑ κ. Ανδ. Λυκουρέντζου,  του Περιφερειάρχη Πελ/νήσου κ. Δημ. Πτωχού, τουΔημάρχου Ξυλοκάστρου κ. Βλάσση Τσιώτου, των δυο συναδέλφων βουλευτών κ. Δήμα και κ. Ταγαρά καθώς και όλων των αρμόδιων φορέων του Δήμου, όπου και συζητήθηκαν τα τραγικά αποτελέσματα της πυρκαγιάς, η επομένη μέρα, τα μέτρα στήριξης των πληγέντων και τα επόμενα βήματα για την αποκατάσταση των ζημιών.

    

 

 

 

Δεν υπάρχουν σχόλια