Header Ads

ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΗΜΩΝ ΤΗΣ ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ (Φ. 1911)

 


Οι προτάσεις Σταματόπουλου για την Παιδεία και τον Αθλητισμό στον Προσυνεδριακό Διάλογο της ΚΕΔΕ

 

Στο Ηράκλειο της Κρήτης βρέθηκε την Πέμπτη 10 Οκτωβρίου 2024 ο πρόεδρος της Επιτροπής Παιδείας και Αθλητισμού και δήμαρχος Σικυωνίων, Σπύρος Σταματόπουλος, στο πλαίσιο του Προσυνεδριακού Διαλόγου της ΚΕΔΕ, με θέμα την Παιδεία και τον Αθλητισμό.

Ο δήμαρχος Σικυωνίων αναφέρθηκε σε ζητήματα που αφορούν στη χρηματοδότηση και στη βιωσιμότητα των υποδομών και των προγραμμάτων που παρέχονται σε τοπικό επίπεδο στους τομείς Παιδείας και Αθλητισμού καθώς και στις προτάσεις της αντίστοιχης Επιτροπής της ΚΕΔΕ.

Σε ό,τι αφορά στον τομέα της Παιδείας, ο κ. Σταματόπουλος κατέθεσε συγκεκριμένες προτάσεις για διάφορα ζητήματα. Για τις σχολικές καθαρίστριες, τόνισε την ανάγκη μονιμοποίησής τους, καθώς και τη χρηματοδότηση του μισθολογικού κόστους τους από τον κρατικό προϋπολογισμό ή μέσω αύξησης των ΚΑΠ. Επιπλέον, υπογράμμισε ότι η χρηματοδότηση για τις λειτουργικές ανάγκες των σχολείων είναι ανεπαρκής, ιδίως λόγω της αύξησης του ενεργειακού κόστους, γεγονός που απειλεί τη λειτουργία των δήμων. Ζήτησε, επίσης, επιπρόσθετους πόρους για τη συντήρηση και επισκευή των παλαιών σχολικών κτιρίων, προτείνοντας τη συνεργασία του υπουργείου Παιδείας με την ΚΕΔΕ για την εφαρμογή του Προγράμματος «Μαριέττα Γιαννάκου».

Επιπλέον, ο δήμαρχος Σικυωνίων αναφέρθηκε σε προτάσεις που αφορούν στην επαναφορά χρηματοδοτικών προγραμμάτων για την ανάπλαση σχολικών αύλειων χώρων, αλλά και την εφαρμογή νέων προγραμμάτων χρηματοδότησης για την κάλυψη των δαπανών για τους σχολικούς τροχονόμους. Μίλησε ακόμη για την ανάγκη επανασύστασης των Σχολικών Επιτροπών για την καλύτερη διαχείριση των σχολείων.

Επίσης, τόνισε την ανάγκη υλοποίησης προγραμμάτων για την αναβάθμιση του ηλεκτρονικού εξοπλισμού και την προώθηση της ψηφιακής εκπαίδευσης, καθώς και τον αποχαρακτηρισμό ανενεργών σχολικών κτιρίων ώστε να αξιοποιηθούν για άλλους σκοπούς. Τέλος, πρότεινε την ενίσχυση της συνεργασίας της Αυτοδιοίκησης με τις φοιτητικές κοινότητες, μέσα από δράσεις που θα προάγουν τη βιώσιμη διαχείριση των δημόσιων χώρων.

Στον τομέα του Αθλητισμού, ο πρόεδρος της Επιτροπής Παιδείας και Αθλητισμού της ΚΕΔΕ πρότεινε χρηματοδοτικά προγράμματα για την ενεργειακή αναβάθμιση των σχολείων και των κλειστών γυμναστηρίων, νέες επενδύσεις για την κατασκευή και συντήρηση αθλητικών χώρων, καθώς και την αναβάθμιση του προγράμματος «Άθληση για Όλους». Επίσης, ζήτησε να υποστηριχθούν προγράμματα για τη βελτίωση της ποιότητας ζωής των ηλικιωμένων και την ανάπτυξη αθλητικών προγραμμάτων σε συνεργασία με τα σχολεία, ενώ τέλος, ειδική μνεία έκανε στην χρηματοδότηση έργων διευκόλυνσης πρόσβασης των ΑμεΑ στους αθλητικούς χώρους, αλλά και στην ανάγκη υλοποίησης αθλητικών προγραμμάτων για Άτομα με Αναπηρία.

Ο Προσυνεδριακός Διάλογος εντάσσεται στις προετοιμασίες της ΚΕΔΕ για το Συνέδριό της, που θα λάβει χώρα στη Ρόδο στις αρχές Νοεμβρίου.


Ξεκάθαρο «ΟΧΙ» από το Δημοτικό Συμβούλιο στην ένταξη της ΔΕΥΑΚ στην ΕΥΔΑΠ


Παρόντες στη συνεδρίαση όλοι οι δήμαρχοι της Κορινθίας

Με τον πιο κατηγορηματικό και απόλυτο τρόπο το Δημοτικό Συμβούλιο της Κορίνθου διατύπωσε την αντίθεσή του στην επιχειρούμενη απορρόφηση των ΔΕΥΑ της Κορινθίας και φυσικά και της Κορίνθου από την ΕΥΔΑΠ. Ειδικότερα, κατά την χτεσινή συνεδρίαση του σώματος ψηφίστηκε ομόφωνα η πρόταση που κατέθεσε ο δήμαρχος Νίκος Σταυρέλης και η οποία έλεγε:

· ΟΧΙ στην ένταξη των ΔΕΥΑ της Κορινθίας στην ΕΥΔΑΠ

· ΟΧΙ στις αναγκαστικές συνενώσεις των ΔΕΥΑ, είτε σε επίπεδο περιφέρειας, είτε περιφερειακών ενοτήτων

· ΝΑΙ στις εθελοντικές συνενώσεις των ΔΕΥΑ για όσους δήμους το επιθυμούν.

Στην συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου έδωσαν το «παρών» στην συνεδρίαση έδωσαν όλοι οι δήμαρχοι της Κορινθίας (Λουτρακίου – Περαχώρας και Αγίων Θεοδώρων, Γιώργος Γκιώνης, Βέλου – Βόχας, Θανάσης Μανάβης, Σικυωνίων Σπύρος Σταματόπουλος, Ξυλοκάστρου & Ευρωστίνης, Βλάσσης Τσιώτος, και Νεμέας Κώστας Φρούσιος), στέλνοντας μήνυμα ενότητας όλων των τοπικών κοινωνιών του νομού μας.

Ο Δήμαρχος Κορινθίων, Νίκος Σταυρέλης, υπογράμμισε πως η σχεδιαζόμενη απορρόφηση των ΔΕΥΑ της Κορινθίας αφορά τα νερά της Στυμφαλίας. Και πως αυτό είναι ένα σχέδιο από τα τέλη του 19ου αιώνα, όταν το 1889, βασιλικό διάταγμα προέβλεπε την υδροδότηση της Αθήνας από την κορινθιακή λίμνη. «Δεν έχουν σταματήσει να εποφθαλμιούν τα νερά της περιοχής, για να υδροδοτήσουν την Αττική, καθώς οι σημερινές πηγές του υδροδότησης λεκανοπεδίου, παρουσιάζουν σημαντική υστέρηση το τελευταίο διάστημα» είπε ο κ. Σταυρέλης.





Δελτίο τύπου Συμμαχίας πολιτών
10.10 .2024

Προτεραιότητα στον ΠΑΣ Κόρινθος ΝΑΙ -Αποκλειστικότητα ΟΧΙ

ΠΑΣ Κόρινθος - δήμος Κορινθίων , τους όρους υπαγορεύει ο ισχυρός: Ποιος είναι?


 

Στην πρόσφατη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου συζητήθηκε το θέμα της παραχώρησης των γηπέδων και των όρων της σύμβασης μεταξύ του δήμου και της ομάδας ΠΑΣ Κόρινθος . Ο δήμαρχος Κορινθίων κ Σταυρέλης βρίσκεται στη μεγάλη ανάγκη να τον κολακεύουν και αυτό εκμεταλλεύτηκε ευφυώς ο πρόεδρος της ΠΑΣ Κόρινθος για να πετύχει όρους που δεν μπορούσε να φανταστεί ούτε στα καλύτερά του όνειρα .

Η απόφαση του δημοτικού συμβουλίου που ελήφθη πρόχειρα- χωρίς εισήγηση νομιμότητας από την υπηρεσία - με τις ψήφους της πλειοψηφίας και καθολική αντίδραση της μειοψηφίας , δεν είχε την στήριξη των 2/3 των μελών του δημοτικού συμβουλίου που ήταν απαραίτητη και πιθανότατα είναι άκυρη .

Οι δημοτικοί σύμβουλοι της ΣΥΜΜΑΧΙΑΣ ΠΟΛΙΤΩΝ

1. Είπαμε ΝΑΙ στην παραχώρηση του γηπέδου του συνοικισμού στο δήμο παρά το ότι θα πληρώνει ο δήμος 50.000 € ετησίως αντί των 18.000 € ενοίκιο που είχε συμφωνήσει η δική μας δημοτική αρχή και την τελευταία στιγμή υπαναχώρησε ο τότε πρόεδρος

2. Είπαμε ΝΑΙ στην πληρωμή των 50.000 € ετησίως στην ΠΑΣ Κόρινθος ως αντάλλαγμα για το γήπεδο συνοικισμού εφόσον η ομάδα φέρει τα νόμιμα παραστατικά

3. Είπαμε ΟΧΙ στον αποκλεισμό όλων των άλλων ομάδων από τα γήπεδα του δημοτικού σταδίου ενώ η ΠΑΣ Κόρινθος θα παίζει στο συνοικισμό όποτε θέλει !!!!

4. Προτείναμε αγορά του γηπέδου του συνοικισμού στην αντικειμενική του αξία είτε ενοικίαση που ο κ Σταυρέλης δεν συζήτησε καν

5. Είπαμε ΟΧΙ στο να χαριστούν τα χρέη της ομάδας για νερό και πιθανόν ΔΕΗ αλλά να γίνει η ίδια ρύθμιση που γίνεται στους φτωχούς Κορίνθιους

6. Είπαμε ΝΑΙ στην παραχώρηση στην ΠΑΣ Κόρινθος κατά προτεραιότητα του γηπέδου του δημοτικού σταδίου και του βοηθητικού γηπέδου καθώς και βοηθητικών χώρων όπως γινόταν μέχρι σήμερα από όλες τις δημοτικές αρχές .

7. Είπαμε ΝΑΙ ΣΕ ΟΛΑ στην παραχώρηση ΕΚΤΟΣ της αποκλειστικότητας στην παραχώρηση

Ο Δήμος Κορινθίων μπορούσε να πετύχει πολύ καλύτερη συμφωνία , να έχει η ομάδα πλήρη στήριξη αλλά να μην αποκλείονται οι άλλες ομάδες . Δεν τα κατάφερε και είναι κρίμα . H ΠΑΣ Κόρινθος :

1. Πήρε για αποκλειστική χρήση τους χώρους γηπέδου του δημοτικού αθλητικού κέντρου και το βοηθητικό γήπεδο και βοηθητικούς χώρους για 15 χρόνια χωρίς ουσιαστικό αντάλλαγμα

2. Απέκλεισε οποιαδήποτε άλλη ομάδα να παίξει στο γήπεδο αυτό ή να προπονηθεί στο βοηθητικό

3. Πήρε ετήσια επιχορήγηση 50.000 € ,συν 10.000 € ,συν πριμ για 15 χρόνια απαλοιφή του χρέους των 22.000 €για οφειλές νερού πιθανότατα τα χρέη του δήμο του ρεύματος που δεν έχει πληρωθεί

4. τη συντήρηση τον καθαρισμό τις επισκευές και τις βελτιώσεις των γηπέδων να τις κάνει με έξοδα του ο δήμος Κορινθίων

5. Nα εισπράττει χρήματα από τους αγώνες ποδοσφαίρου χωρίς να αποδίδει το 15% που ο νόμος προβλέπει

6. Nα παίρνει την επιχορήγηση των 50.000 συν 10.000 € συν πριμ , έστω και αν γίνει ανώνυμη εταιρία το οποίο απαγορεύεται από το νόμο περί αποδοτικής διαχείρισης της περιουσίας του δήμου .

Στη συμφωνία επίσης προβλέπεται η παραχώρηση του γηπέδου του συνοικισμού το οποίο θα συντηρήσει η περιφέρεια με 360.000€ και ο δήμος θα έχει την υποχρέωση όλων των επισκευών και εξόδων λειτουργίας στο εξής .

Επειδή όλη η προσπάθεια έγινε με προχειρότητα δεν είναι εξασφαλισμένο ότι δεν θα υπάρχουν προβλήματα στην αδειοδότηση του γηπέδου ελπίζουμε όχι’

Στο εξής εφόσον ισχύσει η συμφωνία

1. Για να παίξει άλλη ομάδα στο γήπεδο πρέπει να παίρνει άδεια από την ΠΑΣ Κόρινθος,

2. Για να κάνει ο δήμος εκδήλωση πρέπει να παίρνει άδεια από την ΠΑΣ Κόρινθος

3. Ακόμα και η Εθνική ομάδα ποδοσφαίρου να θέλει να παίξει εκεί θα πρέπει να πάρει άδεια από την ΠΑΣ Κόρινθος.



Σύσκεψη στο Ξυλόκαστρο Κορινθίας για τις Ζημιές από τις Πυρκαγιές

 

Στο Ξυλόκαστρο Κορινθίας βρέθηκε την Τετάρτη 10/10 ο Πρόεδρος του ΕΛΓΑ, κ. Ανδρέας Λυκουρέντζος, προκειμένου να ενημερωθεί από τις τοπικές αρχές για τις ζημιές που προκάλεσαν οι πρόσφατες πυρκαγιές. Στη σύσκεψη παρευρέθηκαν μεταξύ άλλων οι Κορίνθιοι Υφυπουργοί Νίκος Ταγαράς και Χρίστος Δήμας, η Βουλευτής Κορινθίας Μαριλένα Σούκουλη και ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου Δημήτρης Πτωχός.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, τέθηκαν επί τάπητος τα άμεσα μέτρα στήριξης των πληγέντων, καθώς και τα επόμενα βήματα για την αποκατάσταση των ζημιών.

Συγκεκριμένα, προτάθηκαν τα παρακάτω μέτρα:

Πρώτη Αρωγή για Στεγαστική Συνδρομή: Οι πληγέντες πολίτες και επιχειρήσεις καλούνται να υποβάλουν αίτηση για την Πρώτη Αρωγή, προκειμένου να λάβουν προκαταβολή 10.000€ για τα «κόκκινα» κτίρια και 5.000€ για τα «κίτρινα».

Στεγαστική Συνδρομή για Επισκευές/Ανακατασκευές: Οι πολίτες των οποίων οι κατοικίες υπέστησαν ζημιές, δικαιούνται δωρεάν κρατική αρωγή (80%) και άτοκο δάνειο (20%) για την αποκατάσταση των κτιρίων.
Επιδότηση Ενοικίου/Συγκατοίκησης: Προσωρινή στέγαση για όσους έχουν ανάγκη, με επιδότηση από 300€ έως 500€, ανάλογα με την οικογενειακή κατάσταση.

Πρώτη Αρωγή για Επιχειρήσεις: Οι πληγείσες επιχειρήσεις θα λάβουν προκαταβολή από 2.000€ έως 4.000€.

Ολοκληρωμένη Επιχορήγηση προς Επιχειρήσεις: Για την αποκατάσταση των ζημιών σε κτιριακές υποδομές, εξοπλισμό, πρώτες ύλες και εμπορεύματα.

Κρατική Αρωγή για Αγροτικές Εκμεταλλεύσεις:

● Ζητήσαμε και έγινε δεκτή παράταση έως 25/10/2024 για τις δηλώσεις φυσικών καταστροφών αγροτικών εκμεταλλεύσεων προς τον ΕΛΓΑ.

Αιτηθήκαμε:

● Άμεση εκτίμηση καταστροφών της παραγωγής, καθώς και του φυτικού και ζωικού κεφαλαίου

● Επιτάχυνση της διαδικασίας αποζημιώσεων με προκαταβολές

● Άμεση λύση στο ζήτημα που έχει προκύψει με τον ΟΠΕΚΕΠΕ για την επιστροφή αποζημιώσεων

● Αποζημίωση μπορούν να πάρουν και όσοι δεν είναι κατά κύριο επάγγελμα αγρότες αρκεί να έχουν δηλώσει αγροτικό εισόδημα το προηγούμενο έτος (2023).

● Όσον αφορά τα βοσκοτόπια είμαστε ήδη σε επαφή με την επιτροπή Κρατικής Αρωγής για να προωθήσουμε τις εκτάσεις και των αριθμό κοπαδιών.

Αποζημιώσεις για Νοικοκυριά: Χορήγηση 600€ για κάλυψη άμεσων βιοτικών αναγκών και έως 6.000€ για την αντικατάσταση οικοσκευής.

Αναστολή Φορολογικών Υποχρεώσεων: Εξάμηνη αναστολή πληρωμής φόρων για επιχειρήσεις και φυσικά πρόσωπα στις πυρόπληκτες περιοχές.

Ειδικές Διευκολύνσεις για τους Δικαιούχους του Ελάχιστου Εγγυημένου Εισοδήματος (ΕΕΕ) και του Επιδόματος Στέγασης.

Αναστολή Αναγκαστικών Εκτελέσεων: Προσωρινή αναστολή κάθε αναγκαστικής εκτέλεσης στους πληγέντες.

Απαλλαγή από ΕΝΦΙΑ για τρία χρόνια: Για τα ακίνητα που επλήγησαν.

Ρύθμιση Ασφαλιστικών Εισφορών: Παράταση προθεσμιών και ευνοϊκή ρύθμιση για την καταβολή ασφαλιστικών εισφορών.

Αναστολή Συμβάσεων Εργασίας με Επίδομα Ειδικού Σκοπού: Για τους εργαζόμενους των πληγέντων επιχειρήσεων.

Στήριξη Μαθητών και Αποφοίτων: Δικαίωμα ειδικής εισαγωγής για τους μαθητές που θα συμμετάσχουν στις Πανελλαδικές Εξετάσεις του 2025.

XylokastroPass: Ενίσχυση του τουρισμού της περιοχής με την παροχή κουπονιών για διακοπές σε τουριστικά καταλύματα.

16. Έκτακτη χρηματοδότηση προς το Δήμο Ξυλοκάστρου και την Περιφέρεια Πελοποννήσου για την κάλυψη των αναγκών αποκατάστασης υποδομών.

Οι ενισχύσεις αυτές προβλέπεται να είναι αφορολόγητες και ακατάσχετες, ώστε να υποστηρίξουν άμεσα τους πληγέντες και τις επιχειρήσεις χωρίς επιπλέον επιβαρύνσεις.

Κατηγορία Ανακοινώσεις - Δελτία τύπου

Επικοινωνία Τηλεφωνικό κέντρο: 2743360200
Γραμματεία: 2743360201
e-mail: Αυτή η διεύθυνση Email προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε




Ολοκλήρωση Σχεδίου Αστικής Προσβασιμότητας Δήμου Ξυλοκάστρου - Ευρωστίνης

Ο Δήμος Ξυλοκάστρου - Ευρωστίνης (Φορέας Εκπόνησης) ανακοινώνει την ολοκλήρωση του Σχεδίου Αστικής Προσβασιμότητας (Σ.Α.Π.) στο πλαίσιο του Ν. 4819/2021, με βάση τις προδιαγραφές, όρους και τεχνικές οδηγίες για την εκπόνηση «Σχεδίου Αστικής Προσβασιμότητας (Σ.Α.Π.)» που καθορίστηκαν με την ΥΠΕΝ/ΔΜΕΑΑΠ/110088/887/ 19.11.2021 Απόφαση Υφυπουργού Π.ΕΝ. (ΦΕΚ Β΄ 5553).

Το Σχέδιο Αστικής Προσβασιμότητας Δήμου Ξυλοκάστρου - Ευρωστίνης χρηματοδοτήθηκε εξ ολοκλήρου με το ποσό των 37.200,00 € από το Πράσινο Ταμείο του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας και συγκεκριμένα από τον ΑΞΟΝΑ ΠΡΟΤΕΡΑΙΟΤΗΤΑΣ 2 «ΑΣΤΙΚΗ ΑΝΑΖΩΟΓΟΝΗΣΗ ΚΑΙ ΛΟΙΠΕΣ ΔΡΑΣΕΙΣ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΟΥ ΙΣΟΖΥΓΙΟΥ» ΤΟΥ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΙΚΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ «ΔΡΑΣΕΙΣ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΟΥ ΙΣΟΖΥΓΙΟΥ 2022» ΤΗΣ ΠΡΟΣΚΛΗΣΗΣ ΤΗΣ ΔΡΑΣΗΣ «ΣΧΕΔΙΑ ΑΣΤΙΚΗΣ ΠΡΟΣΒΑΣΙΜΟΤΗΤΑΣ (Σ.Α.Π.)».

Στόχος του Σ.Α.Π. είναι να προσδιορίσει τα σημεία των απαιτούμενων διαμορφώσεων, επεμβάσεων και κατασκευών και τις προσβάσιμες γραμμικές διαδρομές μεταξύ αυτών, ώστε να δημιουργείται σε επίπεδο Δήμου ένα δίκτυο προσβάσιμων μετακινήσεων στην αρχή της «προσβάσιμης αλυσίδας» προς βασικές κοινόχρηστες και κοινωφελείς χρήσεις.







Ξεκινά την Τετάρτη το Δημοτικό Ελεύθερο Ανοικτό Πανεπιστήμιο του Δήμου Κορινθίων

Ποιο θα είναι το πρώτο μάθημα – Πως θα λειτουργεί το ΔΕΑΠ

Έτοιμα είναι όλα για να ξεκινήσουν την Τετάρτη, 16 Οκτωβρίου, στις 6.00 το απόγευμα, τα μαθήματα στο Δημοτικό Ελεύθερο Ανοιχτό Πανεπιστήμιο (ΔΕΑΠ), που δημιούργησε για πρώτη φορά από φέτος, ο Δήμος Κορινθίων. Οι αιτήσεις συμμετοχής ξεπέρασαν κάθε προσδοκία και το Δημοτικό Θέατρο, όπου θα διεξαχθούν τα μαθήματα και οι διαλέξεις, αναμένεται να είναι κατάμεστο, γεγονός που δείχνει πως οι Κορίνθιοι αγκάλιασαν την πρωτοβουλία του Δήμου.

Υπενθυμίζεται ότι μέσα στην σελίδα του Δήμου (www.korinthos.gr ), είναι αναρτημένη με μπάνερ (https://web.korinthos.gr/wordpress/index.php/university/ ), η σελίδα του ΔΕΑΠ, όπου κάθε ενδιαφερόμενος μπορεί να δει το πρόγραμμα σπουδών και τον κανονισμό λειτουργίας.

Στην πρώτη μέρα των μαθημάτων τούς συμμετέχοντες θα καλωσορίσουν ο Δήμαρχος Κορινθίων, Νίκος Σταυρέλης, ο Ομότιμος Καθηγητής ΕΚΠΑ και Πρόεδρος της Διοικούσας Επιτροπής του ΔΑΕΠ, Δημήτρης Τούσουλης και ο Πρύτανης ΕΚΠΑ, Γεράσιμος Σιάσος.

Αμέσως μετά θα ξεκινήσει ο κύκλος των μαθημάτων, με πρώτο θέμα: «ΚΑΡΔΙΑ ΚΑΙ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ - ΤΙ ΜΑΘΑΜΕ ΑΠΟ ΤΗΝ ΜΕΛΕΤΗ ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ», και με ομιλητές τους:

· Δημήτρη Τούσουλη, Ομότιμο Καθηγητή ΕΚΠΑ και Πρόεδρο της Διοικούσας Επιτροπής του ΔΑΕΠ

· Γεράσιμο Σιάσο, Πρύτανη ΕΚΠΑ

· Χρήστο Χασικίδη, Διευθυντή της Καρδιολογικής Κλινικής ΓΝ Κορίνθου

· Ευάγγελο Οικονόμου, Επίκουρος Καθηγητή Καρδιολογίας ΕΚΠΑ

ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΔΕΑΠ: Τα Δημοτικά Ελεύθερα Ανοικτά Πανεπιστήμια αποτελούν μια συμμετοχική και δυναμική μορφή δια βίου μάθησης, μία διαδικασία προσωπικής εξέλιξης και λειτουργούν ήδη σε περισσότερους από 30 δήμους. Σε ό,τι αφορά τον Δήμο Κορινθίων, η ιδέα προήλθε από τον αντιπρύτανη και ομότιμο καθηγητή του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών (ΕΚΠΑ), Δημήτριο Τούσουλη, και έγινε ασμένως αποδεκτή από τον Δήμαρχο, Νίκο Σταυρέλη.

ΠΩΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙ: Το ΔΕΑΠ δεν παρέχει τίτλους σπουδών, ωστόσο, όσοι παρακολουθήσουν ολοκληρωμένα τους κύκλους γνώσης λαμβάνουν βεβαιώσεις παρακολούθησης. Είναι προφανές πως δεν υπάρχουν δίδακτρα, ούτε υποχρεωτική αγορά βιβλίων ή σημειώσεων, ούτε φυσικά εξετάσεις ή εργασίες. Το πρόγραμμα θα είναι ευέλικτο, με συνεχώς διευρυμένα γνωστικά αντικείμενα τόσο των θεωρητικών, όσο και των θετικών επιστημών. Σε κάθε τετράμηνο θα είναι διαφορετικό και θα αγγίζει θέματα γύρω από την εκπαίδευση και την παιδεία, την ψυχολογία, την κοινωνιολογία, την οικονομία, τον τουρισμό, την ορθολογική διαχείριση του φυσικού περιβάλλοντος, την ιστορία, την λαογραφία, τις δημόσιες σχέσεις, τις διεθνείς σχέσεις, την φιλοσοφία, την λογοτεχνία, την ιατρική κ.λπ.

ΠΟΙΟΙ ΘΑ ΔΙΔΑΣΚΟΥΝ: Τα μαθήματα θα παραδίδουν κορυφαίοι καθηγητές των ελληνικών πανεπιστημίων. Ενδεικτικά, για το πρώτο τετράμηνο, ανάμεσα στους διδάσκοντες είναι ο ίδιος ο καθηγητής Δημήτρης Τούσουλης (Καρδιά και περιβάλλον), ο Ευθύμης Λέκκας (Συνέπειες της κλιματικής κρίσης), ο Σωτήρης Τσιόδρας (Λοιμώξεις του Χειμώνα και πρακτικές οδηγίες εμβολιασμού) κ.ά.

ΠΟΥ ΘΑ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΤΑ ΜΑΘΗΜΑΤΑ: Τα μαθήματα θα γίνονται στο Δημοτικό Θέατρο «Θωμάς Θωμαΐδης».

ΠΟΤΕ ΞΕΚΙΝΟΥΝ ΚΑΙ ΠΟΤΕ ΘΑ ΓΙΝΟΝΤΑΙ: Τα μαθήματα ξεκινούν την Τετάρτη 16 Οκτωβρίου και θα γίνονται δύο φορές τον μήνα (κάθε δεύτερη Τετάρτη απόγευμα, στις 6.00). Θα υπάρχουν δύο τετράμηνα: το χειμερινό (από Οκτώβριο ως και Ιανουάριο) και το εαρινό (από Φεβρουάριο ως και Μάιο). Το πρόγραμμα κάθε τετραμήνου θα αναρτάται πριν την έναρξη των μαθημάτων και αυτό του πρώτου τετραμήνου, όπως είπαμε, είναι ήδη αναρτημένο στην σελίδα του δήμου (σχετικό link).

Περισσότερες πληροφορίες παρέχονται στην σελίδα του ΔΕΑΠ (https://web.korinthos.gr/wordpress/index.php/university/ ), στο κεφάλαιο «Κανονισμός Λειτουργίας».








Με τη λάμψη Ολυμπιονικών, Παραολυμπιονικών και Υπουργών της Κυβέρνησης η Αναβίωση των 1ων Ισθμιακών αγώνων

Στεφάνια πεύκου, μετάλλια, πολίτες όλων των ηλικιών και παιδικά χαμόγελα, υπό τις μελωδίες του αυλού και της λύρας, γέμισαν τα Ίσθμια στη διήμερη Αναβίωση των «1ων Ισθμιακών Αγώνων» που πραγματοποιήθηκαν για πρώτη φορά από τον Δήμο Λουτρακίου – Περαχώρας – Αγίων Θεοδώρων, στον Αρχαιολογικό Χώρο Ισθμίας, το Σάββατο 12 και την Κυριακή 13 Οκτωβρίου 2024.

Ο «οικοδεσπότης» Δήμαρχος Λουτρακίου – Περαχώρας – Αγίων Θεοδώρων κ. Γεώργιος Γκιώνης, μαζί με τον Αναπληρωτή Υπουργό Παιδείας, Θρησκευμάτων & Αθλητισμού κ. Ιωάννη Βρούτση, τον Υφυπουργό Εθνικής Οικονομίας & Οικονομικών κ. Χρίστο Δήμα και τον Υφυπουργό Περιβάλλοντος & Ενέργειας κ. Νικόλαο Ταγαρά κήρυξαν την Έναρξη των Αγώνων, σε μια λαμπρή τελετή που πραγματοποιήθηκε το απόγευμα του Σαββάτου 12 Οκτωβρίου 2024, στον κατάμεστο από πολίτες χώρο του Αρχαιολογικού Μουσείου Ισθμίας. Την τελετή έναρξης τίμησαν με την παρουσία και τη συμμετοχή τους οι Ολυμπιονίκες κ.κ. Νίκη Μπακογιάννη, Κλέλια Πανταζή, Θεόδωρος Τσελίδης και ο Παραολυμπιονίκης Γιάννης Κωστάκης.

Με την ανάκρουση του εθνικού ύμνου από τη Φιλαρμονική ορχήστρα του Δήμου, η εκδήλωση ξεκίνησε με την ομιλία του Δημάρχου κ. Γκιώνη, ο οποίος εξέφρασε την ευγνωμοσύνη του προς τον Υπουργό κ. Βρούτση καθώς από την πρώτη στιγμή αγκάλιασε την ιδέα, πίστεψε στο όραμα της δημοτικής Αρχής, στάθηκε αρωγός και στήριξε έμπρακτα μαζί με τους έμπειρους συνεργάτες του, την αναβίωση των Ισθμιακών Αγώνων. Αναφέρθηκε στην τέλεση των Ισθμιακών Αγώνων κατά το πρότυπό τους στην Αρχαία Ελλάδα και στη σπουδαιότητα της αναβίωσης του σημαντικού αυτού θεσμού για την αθλητική και πολιτιστική κληρονομιά του τόπου και της χώρας μας εν γένει.

«Σήμερα, η ιστορία μας καλεί να σταθούμε και πάλι εδώ, στον πανάρχαιο Ιερό Χώρο της Ισθμίας, για να τιμήσουμε με υπερηφάνεια το παρελθόν μας και να εμπνευστούμε για το μέλλον. Να αναβιώσουμε το πνεύμα του αρχαίου ελληνικού πολιτισμού και να φέρουμε στην ιστορική μνήμη του τόπου μας τους Ισθμιακούς Αγώνες. Να αναδείξουμε τη σημασία και το μεγαλείο της πλούσιας ελληνικής κληρονομιάς και να δεσμευτούμε, ενώπιον όλων, ότι θα διατηρήσουμε ζωντανή την πολιτιστική μας ταυτότητα, τις αξίες και τα ιδανικά που ενέπνευσαν και τους αρχαίους προγόνους μας και θα την μεταδώσουμε στις επόμενες γενιές. Σήμερα, γινόμαστε μέρος αυτής της σπουδαίας κληρονομιάς, και γράφουμε όλοι μαζί μια νέα σελίδα στην ιστορία του τόπου μας και του αθλητισμού για ολόκληρη τη χώρα!».

O Αναπληρωτής Υπουργός Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού κ. Ιωάννης Βρούτσης, δήλωσε:

«Σήμερα είναι μια ιστορική στιγμή διότι μετά από χιλιάδες χρόνια αναβιώνει ο θεσμός των Ισθμίων Αγώνων και αυτό μας γεμίζει υπερηφάνεια. Σύντομα, θα θεσμοθετηθεί με ένα πλαίσιο συγκεκριμένο μέσα σε ένα ευρύτερο περιβάλλον αναβίωσης αρχαίων αγώνων όπως τα Ίσθμια, Τήνια κτλ.

Η θερμή συμμετοχή του κόσμου είναι το εισιτήριο για τη μόνιμη θεσμοθέτηση των Ισθμίων Αγώνων για πάντα και αξίζουν συγχαρητήρια στη Δημοτική Αρχή και σε όλους όσοι συνέβαλαν στη φετινή διοργάνωση».

Σε κλίμα τιμής και υπερηφάνειας, χαιρετισμούς απεύθυναν οι Υφυπουργοί κ. Ταγαράς και κ. Δήμας, οι οποίοι επεσήμαναν:

Νίκος Ταγαράς: «Απόψε ξανασυναντιέται η ιστορία με τον πολιτισμό. Οι τέσσερις Πανελλήνιοι Αγώνες είχαν ένα σταθερό μήνυμα προς τα κράτη και τους λαούς: την Ειρήνη. Μόνο μέσα από την ειρήνη μπορούν οι λαοί και ο κόσμος να δημιουργούν. Κι επειδή η εποχή μας είναι ταραγμένη, το μήνυμα είναι ευρύτερο για ολόκληρο τον κόσμο και η τιμή είναι πολύ μεγάλη, για τον τόπο μας, για την Κορινθία μας, για την Πελοπόννησο, την Ελλάδα μας, τις Ελληνίδες και τους Έλληνες!».

Χρίστος Δήμας: «Η ανάδειξη της πολιτιστικής μας κληρονομιάς είναι χρέος όλων μας. Θέλω να συγχαρώ τον Δήμο Λουτρακίου – Περαχώρας – Αγίων Θεοδώρων, το Υπουργείο Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού και όλους όσοι έχουν συμβάλει για την αναβίωση των Ισθμιακών Αγώνων. Δεν είναι απλώς ένα σπουδαίο γεγονός για τον Δήμο μας, την Κορινθία και ολόκληρη την Ελλάδα. Θέλουμε χρόνο με τον χρόνο να γίνει ένας διεθνής αγώνας με την αίγλη που του αρμόζει».

Ακολούθησαν οι εισηγήσεις της κ. Παναγιώτας Κασίμη (Προϊσταμένη Εφορείας Αρχαιοτήτων Κορινθίας), του κ. Ιωάννη Στέφα (Υποδιευθυντής, Εκπαιδευτικός Δημοτικού Σχολείου Ισθμίας) και της κ. Μαρίας Μαραγκού (Συγγραφέας) με αναφορές στους Ισθμιακούς Αγώνες, την παιδαγωγική τους αξία και τον μυστηριακό συμβολισμό τους. Στη συνέχεια, έλαβε χώρα τελετουργικό δρώμενο με τη συμμετοχή μαθητριών του Δημοτικού Σχολείου Ισθμίας και του Αριστοτέλειου Κορινθιακού Εκπαιδευτηρίου, ακολούθησαν μουσικοί αγώνες σαλπιγκτών, λύρας, τραγουδιού και αυλού, καθώς επίσης, ρητορικοί αγώνες με διαγωνισμό ποίησης. Με τις απονομές στεφάνων πεύκου και μεταλλίων, η πρώτη ημέρα ολοκληρώθηκε με τη συναυλία του μουσικού συνόλου Λύραυλος.

Τη ροή προγράμματος της τελετής έναρξης παρουσίασαν ο Παραολυμπιονίκης κ. Γιάννης Κωστάκης, η Ολυμπιονίκης κ. Κλέλια Πανταζή και ο ηθοποιός κ. Δημήτρης Μαζιώτης, τους οποίους ευχαριστούμε θερμά.

Με την παρουσία τους, μας τίμησαν ο Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Κορινθίας κ. Αναστάσιος Γκιολής, η Αντιπεριφερειάρχης Πολιτισμού κ. Αθηνά Κόρκα – Κώνστα, ο Αντιπεριφερειάρχης Ανάπτυξης και Επιχειρηματικότητας κ. Σωτήριος Μουρίκης, ο Δήμαρχος Κορινθίων κ. Νικόλαος Σταυρέλης, ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Κορινθίας κ. Παναγιώτης Λουζιώτης, ο Πρόεδρος και τα μέλη της Δημοτικής Κοινότητας Ισθμίας, εκπρόσωποι συλλόγων – φορέων, πλήθος κόσμου και οι Αντιδήμαρχοι του Δήμου Λουτρακίου – Περαχώρας – Αγίων Θεοδώρων οι οποίοι εργάστηκαν ασταμάτητα για το λαμπρό αυτό αποτέλεσμα μαζί με όλα τα μέλη του δημοτικού συμβουλίου.



Με τεράστια συμμετοχή των μαθητριών και των μαθητών των σχολείων του Δήμου μας, συνοδευόμενοι από τους καθηγητές και τους γονείς τους, και τη συμμετοχή αθλητικών σωματείων και πολιτιστικών συλλόγων, ξεκίνησε η δεύτερη ημέρα διεξαγωγής των 1ων Ισθμιακών Αγώνων. Τους αθλητικούς αγώνες πλαισίωσαν οι Ολυμπιονίκες κ.κ. Ολγα Βασδέκη (Άλμα εις Τριπλούν), Βούλα Ζυγούρη (Πάλλης), Εύα Χριστοδούλου (Ρυθμικής γυμναστικής) και ο Παραολυμπιονίκης κ. Γιάννης Κωστάκης (Κολύμβησης), οι οποίοι μαζί με τον Δήμαρχο Λουτρακίου – Περαχώρας – Αγίων Θεοδώρων κ. Γιώργο Γκιώνη κήρυξαν την έναρξη των Αθλητικών αγώνων.

Οι συμμετέχοντες αγωνίστηκαν στα αθλήματα: Στάδιον (αγώνας ταχύτητας 100 μέτρων, 1.000 μέτρων και 3.000 μέτρων), Άλμα εις μήκος, Ακοντισμός, Σφαιροβολία, ενώ έμπροσθεν του Αρχαιολογικού Μουσείου Ισθμίας παρακολούθησαν παρουσίαση του Παγκρατίου. Ακολούθησαν οι βραβεύσεις των νικητών από τον Δήμαρχο κ. Γκιώνη, τις Ολυμπιονίκες και τον Παραολυμπιονίκη, τους Αντιδημάρχους, τον Πρόεδρο της Δ.Κ. Ισθμίας και επισήμους.

Ευχαριστούμε ιδιαίτερα τους επίσημους χορηγούς: Σ.Π.Ο.Α.Κ. «Ο Αρίων», MOTOROIL, Α.Ε.Δ.Ι.Κ. Ανώνυμος Εταιρία Κορίνθου, ΜΟΥΡΙΚΗΣ Α.Ε., ΜΑΝΔΡΕΚΑΣ, ΔΗΜΗΤΡΙΑΚΗ Α.Ε. και την καθηγήτρια Elisabeth R. Gebhard. Επίσης, εκφράζουμε τις θερμές μας ευχαριστίες προς το Pepe Rosso, τον Σύλλογο Επισιτιστών «Ο Ξένιος Ζευς», το Medicenter Κορίνθου, την Sportcamp Α.Ε., το Rico Fun Place, το Digiorgio Loutraki, το εστιατόριο Μαϊστράλι και το ΚΤΕΛ Ν. Κορινθίας για την ευγενική χορηγία τους.

Θερμές ευχαριστίες στον Σύλλογο «ΟΡΑΜΑ ΕΛΠΙΔΑΣ» που συμμετείχε στους αγώνες με ειδικά διαμορφωμένο περίπτερο, ενημερώνοντας και κάνοντας εγγραφές νέων εθελοντών δοτών μυελού των οστών, στέλνοντας έτσι ένα δυνατό μήνυμα ελπίδας, ζωής και συμπαράστασης στους συνανθρώπους μας που αναζητούν έναν συμβατό δότη.

Ευχαριστούμε θερμά για την πολύτιμη συμβολή τους στην ασφάλεια των Αγώνων: τον Σύλλογο Εθελοντών Πυροπροστασίας Δασών Λουτρακίου – Περαχώρας, τον Σύλλογο Προστασίας του Δάσους «Οι Άγιοι Θεόδωροι», το Διασωστικό Σώμα Κορινθίων «Πήγασος» και όλους τους εθελοντές.

Φορείς, πολίτες, παιδιά και η δημοτική Αρχή του Δήμου Λουτρακίου – Περαχώρας – Αγίων Θεοδώρων ανανέωσαν το ραντεβού τους για τους «2ους Ισθμιακούς Αγώνες», την άνοιξη 2026.



Οι «1οι Ισθμιακοί Αγώνες 2024» είναι μια διοργάνωση του Δήμου Λουτρακίου – Περαχώρας – Αγίων Θεοδώρων που τελεί υπό την αιγίδα και την επιστημονική καθοδήγηση του Υπουργείου Παιδείας, Θρησκευμάτων & Αθλητισμού, υπό την αιγίδα του Υπουργείου Πολιτισμού και την υποστήριξη της Περιφέρειας Πελοποννήσου.




Εγκαίνια Κέντρου Κοινότητας Σικυωνίων: Μια κοινωνική δομή στο επίκεντρο της στήριξης για τον Άνθρωπο 


 
Πραγματοποιήθηκαν τη Δευτέρα 14 Οκτωβρίου 2024, τα εγκαίνια του Κέντρου Κοινότητας του Δήμου Σικυωνίων, μιας σημαντικής κοινωνικής δομής, που έχει ως στόχο τη στήριξη ευπαθών κοινωνικών ομάδων και την ενίσχυση της κοινωνικής συνοχής.

Στην τελετή των εγκαινίων παραβρέθηκαν σημαντικοί εκπρόσωποι της πολιτικής και τοπικής αυτοδιοίκησης. Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους οι βουλευτές του νομού Κορινθίας, Μαριλένα Σούκουλη και Γιώργος Ψυχογιός, ενώ χαιρετισμό απέστειλε ο Υφυπουργός Οικονομίας Χρίστος Δήμας.

Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν ακόμη ο Αντιπεριφερειάρχης Κορινθίας Αναστάσιος Γκιολής, η Αντιπεριφερειάρχης Κοινωνικής Αλληλεγγύης & Αρωγής Πελοποννήσου Μαρία Οικονομάκου, η Αντιπεριφερειάρχης Πολιτισμού Πελοποννήσου Αθηνά Κόρκα, ο Αντιπεριφερειάρχης Ανάπτυξης Πελοποννήσου Σωτήρης Μουρίκης και ο περιφερειακός σύμβουλος Μάρκος Λέγγας. Επίσης, από την πλευρά της αυτοδιοίκησης, την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους ο Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής Κορινθίων Γιάννης Τσάκωνας καθώς και ο Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής Ξυλοκάστρου-Ευρωστίνης Χρήστος Κολοκυθάς.

Ακόμα παρούσα στην εκδήλωση ήταν η Μαρία Γεωργακλή, Προϊσταμένη του Τμήματος Κοινωνικής Αλληλεγγύης της Δ/νσης Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας Π.Ε. Κορινθίας, καθώς και υπάλληλοι της Συντονιστικής Δομής της Περιφέρειας Πελοποννήσου, αλλά και υπάλληλοι της κοινωνικής υπηρεσίας του δήμου Κορινθίων και Ξυλοκάστρου-Ευρωστίνης.

Από πλευράς Δήμου Σικυωνίων το παρόν έδωσαν: ο δήμαρχος Σπύρος Σταματόπουλος, ο αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής Ευάγγελος Καρακούσης, ο πρόεδρος του Δημοτικού συμβουλίου Νίκος Σκαρμούτσος, οι αντιδήμαρχοι Γιώργος Τσολάκος, Κώστας Συριάνος και Δημήτρης Ζάρκος, η πρόεδρος της Κοινότητας Κιάτου Αλεξάνδρα Αβραμοπούλου, καθώς και άλλοι δημοτικοί και τοπικοί σύμβουλοι, αλλά και ο Διοικητής του Αστυνομικού Τμήματος Κιάτου.

Ο δήμαρχος στον σύντομο χαιρετισμό του αναφέρθηκε στην σπουδαιότητα του Κέντρου Κοινότητας, που ως κοινωνική δομή ενισχύει και υποστηρίζει όλους τους συνανθρώπους που έχουν ανάγκη στήριξης είτε οικονομικής, είτε ψυχολογικής, είτε κοινωνικής. Εξήρε το ρόλο των εργαζόμενων σ’ αυτό το νευραλγικό κομμάτι των υπηρεσιών του Δήμου και σημείωσε ότι στο κέντρο της πολιτικής του Δήμου Σικυωνίων, βρισκόταν, βρίσκεται και θα βρίσκεται, πάντα, ο Άνθρωπος. 
 

19ο Διεθνές Φεστιβάλ Υπερμαραθωνίων δρόμων | Καμπάνια υπέρ της ανοσοθεραπείας του καρκίνου


Καλωσορίζουμε στον Δήμο Λουτρακίου – Περαχώρας – Αγίων Θεοδώρων το 19ο Διεθνές Φεστιβάλ Υπερμαραθωνίων δρόμων 2024 που θα λάβει χώρα από το απόγευμα της Παρασκευής 18 Οκτωβρίου έως το απόγευμα του Σάββατο 19 Οκτωβρίου 2024, στο Δημοτικό Στάδιο Λουτρακίου «Χρήστος Θώδης». Πρόκειται για μία διοργάνωση του Α.Ο. ΠΟΣΕΙΔΩΝ ΛΟΥΤΡΑΚΙΟΥ και του Συλλόγου Ελλήνων Ημεροδρόμων (Σ.Ε.Η.).

Το κορυφαίο αυτό διεθνές γεγονός είναι αφιερωμένο στην έρευνα κατά του καρκίνου. Με τον συμβολικό αυτό τρόπο επιθυμούμε να στηρίξουμε στο ελάχιστο την πανανθρώπινη προσπάθεια που συντελείται για την ανάπτυξη και παραγωγή εμβολίων κατά του καρκίνου από ερευνητικά κέντρα διεθνώς και στην χώρα μας, συγκεκριμένα στο Κέντρο Ανοσολογίας και Ανοσοθεραπείας του Καρκίνου στο Νοσοκομείο «Αγ. Σάββας». Κατά τη διάρκεια των αγώνων θα πραγματοποιηθούν ενημερωτικές συζητήσεις με το ευρύ κοινό σχετικά με νέες προσεγγίσεις στην θεραπεία του καρκίνου.

Αποτελεί τη μακροβιότερη διεθνή διοργάνωση υπερμαραθωνίων δρόμων παγκοσμίως, καθώς η πρώτη διοργάνωση πραγματοποιήθηκε στο «Θώδειο» Δημοτικό Στάδιο Λουτρακίου, το 2005. Ο όρος «φεστιβάλ» καθιερώθηκε για πρώτη φορά απο τον Διευθυντή των αγώνων κ. Κώστα Μπαξεβάνη το 2006, όταν για πρώτη φορά διεθνώς υπήρξε διοργάνωση που συμπεριέλαβε περισσότερους του ενός υπερμαραθωνίους δρόμους η οποία έλαβε χώρα στο Λουτράκι (SportCamp) και συμπεριέλαβε αγώνες 6-, 12-, 24- και 72-ωρων καθώς και αγώνα 7-ημερών. Επίσης ο Σ.Ε.Η. είναι ο μοναδικός σύλλογος στην Ευρώπη που διοργάνωσε το 2020 αγώνα 5.000 μ.

Στο Φεστιβάλ συμμετέχουν οι καλλίτεροι Έλληνες και ξένοι αθλητές υπεραποστάσεων παγκοσμίου εμβέλειας. Πρόκειται για παγκόσμιο κύπελλο πού έχει την έγκριση της Διεθνούς Ομοσπονδίας Υπεραποστάσεων (International Association of Ultrarunners) η οποία έχει εξασφαλίσει την επιτυχία και την εμβέλεια της διεθνούς αυτής διοργάνωσης.

Τα αποτελέσματα θα ανακοινωθούν απο την I.A.U. σε όλες τις εθνικές ομοσπονδίες υπεραποστάσεων σε Ευρώπη, Αμερική και Ασία. Μεταξύ αυτών είναι και η Deutsche Ultramarathon Vereinigung (d.u.v.) με την οποία ο ΣΕΗ βρίσκεται σε άμεση συνεργασία ο ΣΕΗ (https://www.dayrunners.gr/).



Συνδιοργανωτής: ΔΗΜΟΣ ΛΟΥΤΡΑΚΙΟΥ – ΠΕΡΑΧΩΡΑΣ – ΑΓΙΩΝ ΘΕΟΔΩΡΩΝ

Χορηγοί: Ίδρυμα Μποδοσάκη, ΦΑΓΕ, ΣΚΛΑΒΕΝΙΤΗΣ 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 





 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Δεν υπάρχουν σχόλια