Header Ads

ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΝΕΑ (Φ. 1912)

 

ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΝΙΚΗ

ΠΑΣ ΚΟΡΙΝΘΟΣ – ΑΕ ΜΑΛΕΣΙΝΑΣ  2-0

 


Με χαμόγελα και ελπίδες έφυγαν το απόγευμα της Κυριακής οι Κορίνθιοι φίλαθλοι και η ομάδα, μετά τη δεύτερη νίκη που πέτυχαν  στον αγώνα του 3ου Ομίλου της Γ΄ Εθνικής κατηγορίας ΠΑΣ ΚΟΡΙΝΘΟΣ – ΑΕ ΜΑΛΕΣΙΝΑ 2 – 0. Με το τρίποντο αυτό η ομάδα μας σκαρφάλωσε από τη 10η στην 6η θέση της βαθμολογίας για την 5η αγωνιστική. Ήταν μια επιβεβαίωση ότι το ρόστερ της τρέχουσας περιόδου έχει νέους και στην ηλικία παίκτες, που δεν έχουν δέσει ακόμη ως ομάδα με προσωπικές  ικανότητες, αλλά και ατέλειες που πρέπει α διορθωθούν τώρα, χθες πριν να είναι αργά.

Η εξέλιξη του αγώνα

Ο ΠΑΣ Κόρινθος μπήκε στο γήπεδο αποφασισμένος να κερδίσει και αυτόν τον αγώνα γιατί τα περιθώρια έχουν στενέψει. Από την αρχή πήραν την κατοχή της μπάλας και διεκδίκησαν την νίκη.

Μόλις στο 15΄ δόθηκε η ευκαιρία όταν από αριστερά μπήκε παίκτης της Μπάρτσα προχώρησε και προτίμησε να κάνει σουτ στον αέρα, αντί να πλασάρει στον διπλανό του αμαρκάριστο και σε καλή θέση συμπαίκτη του. Χάθηκε μια ευκαιρία. Ακολούθησε στο 22΄κτύπημα φάουλ από δεξιά για την Κόρινθο. Ωραία σέντρα, υπέροχη κεφαλιά από τον Χαρίτο και η μπάλα βρήκε το οριζόντιο δοκάρι.

Το ρεσιτάλ χαμένων ευκαιριών συνεχίστηκε όταν στο 23΄ αμυντικός δέχτηκε κοντά  στο πέταλο της Μεγάλης περιοχής την μπάλα και αντί να δώσει στο σώμα του την κατάλληλη στάση  έστειλε την μπάλα στα κεραμίδια πάνω από το οριζόντιο δοκάρι της Μαλεσίνας. Στο 29΄ από δεξιά μπήκε ο δικός μας  και από λίγο μακριά σούταρε άουτ, ενώ μπορούσε να πλασάρει σε αμαρκάριστο συμπαίκτη προωθημένο δεξιά σε πλεονεκτική θέση.

Στο 36’ μετά από δυνατή διεκδίκηση της μπάλας στο κέντρο γραμμής Μεγάλης περιοχής έγινε σουτ ψηλά και άουτ. Ήταν μια καλή ευκαιρία για την Κόρινθο. Στις εξάρσεις περιοδικών επιθέσεων  παίκτης της Μαλεσίνας  σούταρε από κοντά και ο γκολκήπερ της Κορίνθου με σωτήρια επέμβαση  διέσωσε την εστία του. Τέλος για το Α΄ημίχρονο έγινε μπάσιμο από δεξιά και επάνω στο σουτ από κοντινή απόσταση έγινε αντικανονική κόντρα και ο διαιτητής καταλόγισε πέναλτι σε βάρος των φιλοξενούμενων στο 45΄που ήταν σημαντικό στο χρόνο αλλαγής. Το κτύπησε ο πολύ καλός Χαρίτος και άνοιξε το σκορ σε 1-0 για την Κόρινθο.

Τα ίδια Παντελάκη μου τα ίδια Παντελή μου μόλις ατο 47΄της επανάληψης του αγώνα όταν παίκτης της Κορίνθου διεκδίκησε την μπάλα, την πήρε στα πόδια του και τρέχοντας με την ψυχή στο στόμα έτρεξε το μισό γήπεδο και του την πήραν, αντί να τη δώσει δίπλα σε δικό του παίκτη. Κάπου στη μέση του χρόνου του Β΄γύρου έγινε ασανσέρ η μπάλα και από τις δυό πλευρές με κυριαρχία της άμυνας, που ήταν μαζική και για τις δύο ομάδες με πιο επικίνδυνη την Κόρινθο. Ο αγώνας αγρίεψε με πολλά κτυπήματα και τραυματισμούς σε παίκτες του ΠΑΣΚ.

Η ανάσα για τους Κορίνθιους του αγωνιστικού χώρου και της κερκίδας ήλθε στο 86΄μετά από ένα κομφούζιο στην περιοχή της Μαλεσίνας και όταν ήλθε στον Χαρίτο στο ημικύκλιο με δυνατό συρτό σουτ το σκορ αυξήθηκε σε 2-0. Μέσα σε έξαλλο πανηγυρισμό των Κορινθίων. Ακολούθησαν δύο απανωτέ κόρνερ από αριστερά για τον ΠΑΣ Κόρινθος χωρίς αποτέλεσμα. Δύο λεπτά πριν από την λήξη του κανονικού αγώνα έγινε από αριστερά ωραίο δυνατό συρτό σουτ που πήγαινε για γκολ, αλλά κοντράρισε σε πόδι και δεν έγινε το τρίτο γκολ.

Με τη λήξη του αγώνα η Κόρινθος έφυγε μέσα στις βαλίτσες της με τρεις επιπλέον βαθμούς ανεβαίνοντας τρία σκαλοπάτια στην βαθμολογία.

Κριτική του αγώνα

Μια αμιγώς νεανική ομάδα της Μαλεσίνας αγωνίστηκε απέναντι σε νέα παιδιά της Κορίνθου, που ήταν ανώτερα σε αγωνιστικότητα και σε αποτέλεσμα. Οι δικοί μας έχουν μπροστά τους τουλάχιστον τρεις αγωνιστικές για να φτάσουν στην ποιότητα, αποτελεσματικότητα, την τακτική και την ομαδικότητα της προηγούμενης ομάδας. Έχουμε πολύ δουλειά όλοι μας. Παράγοντες της διοίκησης, τεχνική ομάδα, παίκτες και φίλαθλοι, που οφείλουμε να είμαστε συμπαραστάτες στη Β΄ προσπάθεια της διοίκησης. Να μην πάμε πάλι για τα μπάζα…

ΔΙΑΙΤΗΣΙΑ ΑΧΑΪΑ Πολύ καλή

ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ Χρονάς Νικόλαος

Α΄ΒΟΗΘΟΣ   Σωτηρόπουλος Δημήτριος

Β΄ΒΟΗΘΟΣ   Παλουμπής Δημήτριος

 

Αγώνες Κυριακής 27.10.2024

Αμαρυνθιακού (15:00): Αμαρυνθιακός- Κόρινθος – Διαιτητής Τζωρτζάκος

Βοηθοί Κολορίζος- Σταυρόπουλος- Πάσκος.

ΑΟ Λουτράκι (15:00): Α.Ο. Λουτρακίου- Α.Ο. Νέας Αρτάκης – Διαιτητής  Πάνου Βοηθοί Μαράνος- Κατελανάκης- Ρούσσος.

 

 

Γ’ Εθνική – 3ος Όμιλος


 

Δεν υπάρχουν σχόλια