Header Ads

ΜΕ ΤΟ ΘΑΡΡΟΣ ΤΗΣ ΓΝΩΜΗΣ (Φ. 1912)

 

 

 

Να μπει φραγμός στις αμβλώσεις

Σε συζήτηση της «παρέας του Καφέ» ήλθε το θέμα των αμβλώσεων και ακούστηκαν όλες οι γνώμες, κυρίως για τη νομιμότητα, τα δικαιώματα της γυναίκας, ο επηρεασμός του Δημογραφικού προβλήματος και άλλα. Στην Ελλάδα η έκτρωση επιτρέπεται υπό ορισμένες προϋποθέσεις. Ο Ποινικός Κώδικας στο άρθρο 304 επιτρέπει την έκτρωση μόνο με τη συναίνεση της εγκύου και μόνο από γιατρό μαιευτήρα - γυναικολόγο, με τη συμμετοχή αναισθησιολόγου σε οργανωμένη νοσηλευτική μονάδα σε ορισμένες περιπτώσεις, που έχουν σχέση με ορισμένους παράγοντες.

Στους παράγοντες οι αρνητές αναφέρονται συνήθως:  Ηθική, ιατρική ηθική, φιλοσοφικά, βιολογικά, θρησκευτικά και νομικά ζητήματα που είναι υπαρκτά. Ακόμα συζητήσιμο είναι, αν υπάρχουν τα δικαιώματα του εμβρύου, κατά πόσο το κράτος έχει αρμοδιότητα να ρυθμίζει το σώμα της γυναίκας και το δικαίωμα της γυναίκας στην αυτονομία.

Γενικά όσοι είναι κατά, υπερασπίζονται αυστηρότερους κανονισμούς, συνήθως ισχυρίζονται πως το έμβρυο είναι άνθρωπος και έχει δικαίωμα στη ζωή, άρα η έκτρωση ισοδυναμεί με φόνο, ενώ υπάρχει η ισχυρή ένδειξη με νούμερα που επηρεάζουν αρνητικά  τους δείκτες γεννήσεων και θανάτων στο δημογραφικό πρόβλημα. Δεκάδες χιλιάδες εκτρώσεων τον χρόνο ξεκληρίζουν πληθυσμούς μελλοντικών Ελλήνων, ρίχνοντας τον δείκτη κάτω από το επιτρεπτό όριο.

Όσοι είναι υπέρ του δικαιώματος της άμβλωσης ισχυρίζονται παθιασμένα πως η γυναίκα έχει δικαίωμα να επιλέξει, αν θέλει να κάνει παιδί ή όχι, παραβλέποντας όλους τους παραπάνω λόγους.

Έχουν συμπληρωθεί 40 χρόνια από τότε που ψηφίστηκε στη βουλή το νομοσχέδιο που νομιμοποίησε την άμβλωση στην Ελλάδα. Σαράντα χρόνια εφαρμογής του ν. 1609/86, που καταδίκασε τη χώρα σε παντοτινά γεράματα, ανασφάλεια, κλείσιμο σχολείων, οικονομική δυσπραγία, δημογραφικό μαρασμό, πνευματική φτώχια και οικογενειακή κακομοιριά.

Μέσα σε σαράντα  χρόνια εκατομμύρια μωρά θυσιάστηκαν και ακόμη πεθαίνουν στο όνομα της σεξουαλικής ελευθερίας, του ελέγχου στη τεκνογονία, ενάντια στη πατριαρχία, για την ισότητα, για να καταπολεμηθούν τα σεξιστικά στερεότυπα, για να ικανοποιηθεί στη πραγματικότητα ο αποπληθυσμός της Ελληνικής Κοινωνίας.

Δεν παραβλέπουμε το γεγονός ότι το θέμα άπτεται και της εμπορευματοποίησης της Ιατρικής Επιστήμης. Δεν αντιμετωπίζεται επαρκώς και το ζήτημα της καισαρικής τομής κατά την γέννα. Υπήρξε Μαιευτήριο, που σε δέκα τοκετούς πέραν του ημίσεος  κατακρεουργήθηκε το γυναικείο σώμα

Αποτελεί Εθνική και ηθική ανάγκη η Ελληνική Πολιτεία να μελετήσει το θέμα σε βάθος και να βάλλει φραγμό στις αμβλώσεις, που αποτελούν πηγή παράνομου πλουτισμού και μαύρου χρήματος καταστρέφοντας την υγεία των γυναικών και το μέλλον της Πατρίδας μας…

Ο «ΚΟΡΙΝΘΙΟΣ»

 

Δεν υπάρχουν σχόλια