Header Ads

ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΑ ΓΙΩΡΓΟΥ ΨΥΧΟΓΙΟΥ (Φ. 1912)

 Γ.Ψυχογιός: Πάμε προς το Συνέδριο με την πολιτική στο επίκεντρο και αυτιά μας ανοιχτά στην κοινωνία

 

 Ο βουλευτής Κορινθίας και τομεάρχη Μετανάστευσης και Ασύλου του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Γιώργος Ψυχογιός, ήταν καλεσμένος στην εκπομπή “Kontra24” του Kontra Channel με την Λουκία Γκάτσου.

 

Ο κος Ψυχογιός σχολίασε πως η αναταραχή στο εσωτερικό της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της ΝΔ με τις εκατέρωθεν εγκλίσεις, συνέπεια και της κοινωνικής πίεσης που αντιμετωπίζουν οι βουλευτές, μπορεί να οδηγήσει σε απώλεια της ψήφου εμπιστοσύνης της Κυβέρνησης και δεν μπορεί να αντιμετωπίζεται ως κανονικότητα, όταν σε αντίστοιχες περιπτώσεις, επί ΣΥΡΙΖΑ, υπήρχε συνεχής αναφορά από τα ΜΜΕ περί ρήξης της πλειοψηφίας και πτώση της κυβέρνησης.

 

Τόνισε, δε, πως αυτός ακριβώς είναι ο ρόλος του βουλευτή, να αναδεικνύει θέματα από την κοινωνία μέσω της κοινοβουλευτικής δραστηριότητας, αλλά και δημόσια.  Αυτό άλλωστε κάνει με συνέπεια και αποτελεσματικότητα η Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ όλο αυτό το διάστημα, πρόσθεσε ο κος Ψυχογιός και έφερε ως παράδειγμα την περίπτωση με την Κάσο όπου -χωρίς καμία εξήγηση από την Κυβέρνηση, παρά τις οχλήσεις μας - το Ιταλικό πλοίο που επρόκειτο να προβεί σε προγραμματισμένη πόντιση καλωδίου, ξαφνικά αναχώρησε για την Κρήτη.

 

Στο εσωτερικό του κόμματος, ο βουλευτής αναγνώρισε την ύπαρξη τοξικότητας, που έχει κουράσει τα μέλη και τον κόσμο που βρίσκεται κοντά στο κόμμα και έκανε σαφή την ανάγκη για «επιστροφή στην πολιτική», καθώς και για μια πορεία προς το Συνέδριο με συντεταγμένο τρόπο και σοβαρότητα στη βάση θέσεων και αντιπαραθέσεων για την πολιτική γραμμή και την οργάνωση του κόμματος.

 

Επισήμανε πως αυτή η πορεία, όμως, τορπιλίζεται συστηματικά από αναφορές σε κουκούλες, εκτροπή, διαπλοκή, μαύρα ταμεία κι απαξίωση της κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ, με την επίδοση εξωδίκων και την παραπολιτική στο πλαίσιο ενός αφηγήματος περί εσωτερικού εχθρού. Στάθηκε, πάντως, στην ανάγκη όλες οι πλευρές να επικεντρωθούν στη μάχη των επιχειρημάτων μακριά από προπηλακισμούς και έκτροπα που δεν έχουν καμία θέση στο κόμμα μας που πάντα είχε τις πιο δημοκρατικές διαδικασίες.

 

Τέλος, τόνισε την ανάγκη ρεαλιστικών και χειροπιαστών προτάσεων που να είναι ανάχωμα στην καταβαράθρωση του κράτους δικαίου και να υπερασπίζονται την κοινωνία που φτωχοποιείται και αναζητά κάπου να ακουμπήσει. Κατέληξε, λέγοντας πως πρέπει να έχουμε ως προμετωπίδα μας τα πολύ σημαντικά κυβερνητικά μας επιτεύγματα αλλά και την αυτοκριτική για όσα δεν κάναμε σωστά.

 

Δείτε στο παρακάτω link το σχετικό video: https://youtu.be/RiXmtYaV0oY?si=tjiqryV8onrwWxti

Δεν υπάρχουν σχόλια