Header Ads

ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΑ ΔΗΜΑ ΧΡΙΣΤΟΥ (Φ. 1912)

 

Σύγχρονη τέχνη και περιβαλλοντική εκπαίδευση στον Φενεό 

 


Είναι γεγονός! Πλέον στη Μοσιά Κορινθίας -στον Φενεό- γίνεται έκθεση σύγχρονου Ελληνικού Πολιτισμού σε συνεργασία με το MOMUS, με δύο πρωτιές. Είναι στο μεγαλύτερο υψόμετρο και στο μικρότερο πληθυσμιακά χωριό που έχει γίνει ποτέ τέτοια έκθεση.

  Η σύγχρονη τέχνη δυστυχώς είναι ως επί το πλείστον προσβάσιμη σε κατοίκους και επισκέπτες στα μεγάλα αστικά κέντρα. Ειδικά τον χειμώνα είναι ελάχιστες εκθέσεις σύγχρονης τέχνης διαθέσιμες εκτός αστικών κέντρων.

Την περασμένη εβδομάδα στον Φενεό Κορινθίας, στην Μοσιά, εγκαινιάστηκε στο παλιό σχολείο μία έκθεση ψηφιακής φωτογραφίας με θέμα το περιβάλλον. Μέσω QR code ο επισκέπτης έχει την δυνατότητα να μάθει επιπλέον πληροφορίες και να περιηγηθεί ψηφιακά στην έκθεση. 

 Η δράση περιλαμβάνει έκθεση φωτογραφικών έργων με θέμα τη φύση και το περιβάλλον, παράλληλα με εκπαιδευτικό πρόγραμμα για μαθητές Δημοτικού, Γυμνασίου και Λυκείου.

 Το γυμνάσιο Καλλιάνων είχε την τύχη να επισκεφτεί την έκθεση την ημέρα των εγκαινίων και οι μαθητές του, ολοκλήρωσαν την διαδραστική εμπειρία με κολάζ, προσωπικά σημειώματα και άλλες φωτογραφικές και εικαστικές δραστηριότητες. 

 

Μέσα από τις βιωματικές δραστηριότητες, οι συμμετέχοντες έχουν την ευκαιρία να εξερευνήσουν θέματα που αφορούν το φυσικό και κοινωνικό περιβάλλον και να καλλιεργήσουν την οπτική τους αντίληψη, σε μια εποχή όπου η επαφή με τη φύση γίνεται όλο και πιο περιορισμένη λόγω της κλιματικής κρίσης και της κοινωνικής αποξένωσης.

Ο Υφυπουργός Χρίστος Δήμας ανέφερε:

 

"Ευχαριστώ πολύ το Momus για την άμεση υλοποίηση της ιδέας που είχαμε πριν ένα χρόνο και τον Δήμο Σικυωνίων που την έκαναν πράξη. Η έκθεση θα είναι ανοιχτή τα Σαββατοκύριακα μέχρι την άνοιξη και αξίζει να την δείτε από κοντά."

 

Δεν υπάρχουν σχόλια