Header Ads

Η αρθρογραφία του «Κορίνθιου» (Φ.1917)

 















 


Η Πολιτική και οι Πολιτικοί δεν εμπνέουν εμπιστοσύνη

Με ρωτάνε κάποιοι φίλοι, τι έχεις πάθει και τα βάζεις συλλήβδην με τον πολιτικό κόσμο της  Ελλάδας και την πολιτική; Πολλές φορές αναφέρεσαι στους πολιτικούς και τους υποβαθμίζεις, ενώ οι πολιτικοί  προσπαθούν για το καλύτερο δυνατό προς τα συμφέροντα του Ελληνικού Λαού και πάει λέγοντας η συζήτηση. Ομολογώ εκ πρώτης όψεως πως δεν αντιλέγω στην άποψή τους, αλλά αναγκάζομαι να αιτιολογήσω τις απόψεις μου.

Κατ’΄ αρχάς δεν μέμφομαι όλους τους πολιτικούς, αλλά έχοντας υπόψη μου την ιστορική διαδρομή της πατρίδας μας διαπιστώνω ό,τι καλό ή κακό συμβαίνει στην Ελλάδα, οφείλεται κατά μεγάλο ποσοστό στους πολιτικούς και στην πολιτική τακτική που ακολουθούν διαχρονικά. Δεν έχω σκοπό να μακρηγορήσω στο παρόν άρθρο πάνω σαυτό το θέμα, αλλά δεν είναι δυνατό να παραλείψω να πω τις ενδόμυχες σκέψεις μου επί του προκειμένου.

Θα επικεντρώσω τη δικαιολόγηση των απόψεών μου στην κυρίαρχη αιτία που με φέρνει απολογούμενο στα ερωτήματα των φίλων. Ναι, δεν έχουν άδικο να μου λένε αυτά που λένε για την απέχθειά μου στους σημερινούς και ίσως σε λιγότερη μοίρα στους χθεσινούς πολιτικούς και την πολιτική. Δεν είμαι μόνος μου σ΄αυτή την έκφραση γνώμης. Δεν είναι τυχαίο που οι δημοσκοπήσεις συμφωνούν πως κάτι δεν πάει καλά με την πολιτική και τους πολιτικούς

Μόνο ως άκρως ανησυχητικά μπορούν να χαρακτηρισθούν τα ευρήματα έρευνας που διεξήχθη και αφορούσε στην εμπιστοσύνη των πολιτών σε κύριους θεσμούς του Ελληνικού κράτους. Μία έρευνα που κατέδειξε θετικό πρόσημο να έχουν πρωτιά μόνο οι Ένοπλες Δυνάμεις και ακολουθεί θετικά το ΕΣΥ, ενώ όλοι οι υπόλοιποι θεσμοί να παρουσιάζουν έλλειμμα εμπιστοσύνης με μπροστάρηδες τις ΜΚΟ, τα ΜΜΕ, τις συνδικαλιστικές οργανώσεις, τα πολιτικά κόμματα, τα Social media και τις δημόσιες υπηρεσίες, χωρίς να εξαιρούνται το κοινοβούλιο, η Εκκλησία, η δικαιοσύνη και το σύστημα εκπαίδευσης. 

Προσωπικά είμαι εναντίον της σημερινής πολιτικής, συγκριτικά με αυτήν που γνώριζα σε νεαρότερη ηλικία, όταν ήμουν και προσωπικά  δοσμένος ολόψυχα σε ιδεολογικές προκαταλήψεις. Σήμερα, έχοντας κατασταλαγμένες απόψεις τις υπερασπίζομαι και τις εκφράζω με το «θάρρος της γνώμης».

Δεν είναι μία ή δύο οι περιπτώσεις που θα μπορούσα να επικαλεστώ σε βάρος επώνυμων και ανώνυμων συνοδοιπόρων της πολιτικής. Ρίξτε μια ματιά στον χώρο των κομμάτων στη βουλή των Ελλήνων και απαντήστε μου, αν μεταξύ των τριακοσίων θα μπορούσατε με καθαρή καρδιά και σκέψη να ξεχωρίσετε, έστω και τριάντα «Έλληνες στην ψυχή και στην ελεύθερη βούληση»…

 Ο «ΚΟΡΙΝΘΙΟΣ»

 

 




Γιατί κωφεύουν τα συστημικά ΜΜΕ;

Σύμφωνα με το 5Apostagma.gr της 26.11.2024, ταραχές έγιναν σε διαδηλώσεις στα Τίρανα: Η Αντιπολίτευση ζητά υπηρεσιακή κυβέρνηση, ενώ ο Πρωθυπουργός, Έντι Ράμα, κατηγορείται για διαφθορά. Η εκστρατεία κοινωνικής ανυπακοής στην Κυβέρνηση της Αλβανίας, άρχισε την Τρίτη και οι διαδηλωτές ζητούσαν την αντικατάστασή της με μεταβατική κυβέρνηση τεχνοκρατών.

Η αντιπολίτευση στην Αλβανία οργανώνει κινητοποιήσεις σχεδόν κάθε εβδομάδα με αίτημα τη συγκρότηση υπηρεσιακής κυβέρνησης μέχρι τις βουλευτικές εκλογές του 2025.  «Οι διαδηλώσεις θα συνεχιστούν, αυτή είναι μια μάχη μέχρι να φύγει αυτό το καθεστώς», δήλωσε ο Τέντι Μπλούσι του αντιπολιτευόμενου Κόμματος Ελευθερίας.

Η αλβανική αστυνομία χρησιμοποίησε δακρυγόνα και νερό υπό πίεση για να διαλύσει συγκέντρωση εκατοντάδων υποστηρικτών της αντιπολίτευσης που είχαν αποκλείσει δρόμους στα Τίρανα, κατηγορώντας την κυβέρνηση για διαφθορά.

Οι ηγέτες των δύο μεγαλύτερων αντιπολιτευόμενων κομμάτων, ο Σαλί Μπερίσα του Δημοκρατικού Κόμματος και ο Ιλίρ Μέτα του Κόμματος Ελευθερίας, κατηγορούνται για διαφθορά. Και οι δύο αρνούνται τις κατηγορίες και λένε ότι ο Ράμα ενορχήστρωσε τις διώξεις σε βάρος τους. Ο πρωθυπουργός, από την πλευρά του, διαβεβαιώνει ότι οι διώξεις δεν είναι πολιτικά υποκινούμενες και κατηγορεί την αντιπολίτευση ότι επιχειρεί να αρπάξει την εξουσία με τη βία.

Ο Μπερίσα έχει τεθεί σε κατ’ οίκον περιορισμό με κατηγορίες που σχετίζονται με την περίοδο που ήταν πρωθυπουργός. Ο Μέτα συνελήφθη στα τέλη Οκτωβρίου και αυτός με την κατηγορία της διαφθοράς την εποχή που ήταν πρόεδρος της Αλβανίας, μεταξύ 2017-2022.

Ο Έντι Ράμα είχε συνάντηση με Αλβανούς που ζουν στη Θεσσαλονίκη στο πλαίσιο της περιοδείας με τη διασπορά. Έγινε δεκτός με ζητωκραυγές κατά τη διάρκεια της ομιλίας που έγινε σε αίθουσα στο «Porto Palace», στη Θεσσαλονίκη, αλλά στο μεταξύ μια ομάδα  Αλβανών που ζουν στην Ελλάδα διαμαρτυρήθηκε εναντίον του έξω από την αίθουσα της ομιλίας του.

Ο δημοσιογράφος του «Euronews Albania»  Τζενσίλ Σκέμπι τους ρώτησε για τους λόγους της διαμαρτυρίας τους. «Δεν ήσουν εκεί μέσα; Δεν είδες ότι οι κάμερες έπαιρναν μόνο τον πρωθυπουργό και δεν άκουγαν τα παράπονα, ελάχιστοι χειροκροτούσαν, κάθισα και άκουγα 1μιση ώρα για ψέματα. Αυτοί που πάνε φυλακή μπαίνουν γιατί του χαλάνε τη δουλειά, δεν με νοιάζει αν είναι ο Μέτα ή ο Μπερίσα στη φυλακή. Είναι 12 χρόνια στην κυβέρνηση, δεν έχει κάνει τίποτα για μετανάστες και έρχεται ψάχνοντας ψήφους…».  Αναρωτιέμαι, πού είναι τα συστημικά ελληνικά ΜΜΕ;

 

Ο «ΚΟΡΙΝΘΙΟΣ»

 

 

 

 

Θα αρκεστεί σε πόλεμο φθοράς το ΝΑΤΟ;    

 Με ρωτούν διάφοροι  φίλοι αναγνώστες να τους πω πως βλέπω, ως Ανώτερος Αξιωματικός των Ειδικών Δυνάμεων Καταδρομών – Αλεξιπτωτιστής την γενικότερη κατάσταση και αν προβλέπω να κηρυχθεί ο Γ Παγκόσμιος πόλεμος. Οι απαντήσεις μου δεν γίνονται με ένα ΝΑΙ ή ένα ΟΧΙ, αλλά με κάποιο σχετικό σκεπτικό, που έχει σχέση με την λεγόμενη «Εκτίμηση κατάστασης» στην πολεμική τέχνη. Η απάντηση:

Όλοι οι προγενέστεροι πόλεμοι διδάσκονται στις Ακαδημίες Πολέμου των χωρών. Με ελάχιστες διαφορές προσαρμόζονται τα συμπεράσματα στις εκάστοτε προτεραιότητες, ανάλογα με την θέση, φύση, τοπικές καιρικές συνθήκες και άλλε παραμέτρους, που σχετίζονται με το τυχόν εχθρικό περιβάλλον. Η επιτυχία νίκης ή ήττας μιας εμπόλεμης σύρραξης εξαρτάται, εν πολλοίς, από μία ορθή ¨Εκτίμηση Καταστάσεως¨ .

Στην προκειμένη περίπτωση έχουμε, ως αντίπαλες δυνάμεις τις χώρες του ΝΑΤΟ και την Ρωσία με τις χώρες, που ακολουθούν σε περίπτωση πολέμου. Το ΝΑΤΟ έχει να κάνει πρωτίστως με την Ρωσία, την οποία έχει δαιμονοποιήσει, ως εχθρό στα μάτια της Δύσης. Το ερώτημα, που μου κάμουν οι φίλοι αφορά την Ρωσία.

Αν λάβουμε υπόψη μας τα παραπάνω, οι ΝΑΟΪΚΟΙ, κατά τη γνώμη μου, θα επικαλεστούν τις βασικές Αρχές του πολέμου και τον Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο. Στη δεύτερη περίπτωση είναι  απόλυτα βέβαιο πως θα λάβουν υπόψη τους τα συμπεράσματα από την επίθεση της Γερμανίας κατά της Μόσχας του Στάλιν και γιατί οι Γερμανοί έφτασαν να πολεμούν έξω από την Μόσχα και το Λένινγκραντ, χωρίς να τα καταλάβουν.

Επίσης έχουν μάθει οι Στρατηγοί του ΝΑΤΟ ότι, η εισβολή στη Σοβιετική Ένωση, ήτα σχεδιασμένη να εκδηλωθεί στα μέσα Μαϊου, αλλά αναβλήθηκε εξ αιτίας της καθυστερημένης άφιξης της Άνοιξης στη Ρωσία του 1941, αλλά και των στρατιωτικών επιχειρήσεων, που υποχρεώθηκε ο Χίτλερ να κάνει, γιατί ο εταίρος του Μουσολίνι είχε ηττηθεί από την Ελλάδα. Χρειάστηκε δύο μήνες για να καθυποτάξει την Ελλάδα. Αυτό δεν συγχώρησε ποτέ ο Χίτλερ στον Ιταλό δικτάτορα, που άνοιξε μέτωπο με την Ελλάδα….

Οι Γερμανοί έφτασαν στα περίχωρα της Μόσχας, τους βρήκε ο χειμώνας, τα πάντζερ βρήκαν λάσπες χιόνια με βροχές και χιόνια, που τους έσπαγαν το ηθικό, αφού πολέμαγαν στα Ρωσικά εδάφη, χωρίς κατάληψη του ΑΝΣΚ, που ήταν η Μόσχα. Θα είναι δύσκολο αυτή την εποχή να αρχίσει πόλεμο το ΝΑΤΟ κατά της Ρωσίας. Θα αρκεστεί σε πόλεμο φθοράς;

Ο «ΚΟΡΙΝΘΙΟΣ»





Η Πολιτική και ο κομματισμός είναι "βρώμικη υπόθεση"

Παρακολούθησα επιστάμενα αυτές τις ημέρες τα τεκταινόμενα  στο κόμμα του ΣΥΡΙΖΑ και διαπίστωσα το ψέμα και την χαμηλού επιπέδου πολιτική ρητορική των τεσσάρων υποψηφίων προέδρων. Αυτό που μου προξένησε ερωτηματικά είναι ο τρόπος με τον οποίοι καταστρατηγήθηκε το καταστατικό του κόμματος προκειμένου να κάνουν πέρα και εκτός εκλογικού δικαιώματος, όπως διαμαρτύρονται οι εκδιωχθέντες. Αν και είμαι εντελώς απέναντι σε αυτό το Αριστερό κόμμα, εν τούτοις η δημοκρατική μου συνείδηση επιβάλει ισονομία και ισοτιμία σε μέλη που έχουν άλλη γνώμη από την εκτός καταστατικού συμπεριφορά.

Όσον αφορά την πολιτική και τους πολιτικούς, με ελάχιστες εξαιρέσεις, έχω εκφράσει τις κατασταλαγμένες  απόψεις μου και δεν μετανοώ γι΄αυτό. Αντίθετα όσο περνούν τα χρόνια της ζωής μου, τόσο εμπεδώνονται στο μυαλό μου κάποιες παραινέσεις Κορίνθιου πολιτικού παλαιάς γενιάς, που σε ερώτησή μου, αν πρέπει να αποδεχθώ προτροπή του αείμνηστου ¨Προέδρου¨ Κ. Παπακωνασταντίνου, να εμπλακώ λαμβάνοντας μέρος σε εσωκομματικές εκλογές της Ν.Δ., να πω Ναι ή ΟΧΙ, μου είχε πει:

¨Βαγγέλη, κάνε πέρα. Η Πολιτική και ο κομματισμός είναι βρώμικη υπόθεση¨ και δεν τον άκουσα, λόγω σεβασμού στο πρόσωπο και παρότρυνση του ¨Προέδρου¨.

Ατυχώς τα λόγια του φίλου πολιτικού της εποχής εκείνης με ακολουθούν μέχρι τα βαθιά μου γεράματα. Ένοιωσα καλά γιατί ξεπέρασα τις πικρίες συνοδοιπόρων στην κομματική περίοδο της ζωής μου. Άφησα πίσω μου φιλόδοξους φίλους (:), και υποτίθεται κομματικούς συναγωνιστές, χωρίς να κρατήσω κακία μέσα μου, αλλά δεν μπόρεσα ακόμα να απαλλαγώ από την πικρία για την κατάντια της σύγχρονης πολιτικής. Συγχώρεσα όποιους με έβλαψαν και λυτρώθηκα από ένα βάρος στην ψυχή μου.

΄Όταν ο Χένρυ Κίσσινγκερ, που σαν μαθητής στη Γερμανία διάβαζε κάθε μέρα επί δύο ώρες Παλαιά Διαθήκη και Ταλμούδ, που ήταν και γι΄ αυτό ο μόνος μεγάλος ξένος πολιτικός και διπλωμάτης, που υποστήριξε δημόσια ότι η Ελλάδα έχει δίκαιο στο Σκοπιανό (καταγράφεται ρητά στην Π. Διαθήκη), κάτι που ούτε καν εκμεταλλεύτηκαν οι θλιβερές κυβερνήσεις μας, τι να πω για τους πολιτικούς;

Ο Χένρι πίστευε και υπηρετούσε σταθερά τον «Ναό του Σολομώντα» και την Παγκόσμια Κυριαρχία, που θα επιφέρει, κατά τη γνώμη του, η ανοικοδόμησή του, υπηρετώντας το έθνος του, που ως νεαρός είδε να τσακίζεται από τους Ναζί… Εμάς γιατί εξαφάνισαν τα Ιερά και τα όσια της Ελλάδας;

 Ο «ΚΟΡΙΝΘΙΟΣ»

Δεν υπάρχουν σχόλια