ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ (Φ. 1918)
Υποβολή Προτάσεων για τη Δημιουργία Νέων Δομών Ψυχικής Υγείας στην Περιφέρεια Πελοποννήσου
Η Περιφέρεια Πελοποννήσου προχωρά στην υλοποίηση μίας σημαντικής πρωτοβουλίας για την ενίσχυση των υπηρεσιών ψυχικής υγείας, μέσω της έκδοσης πρόσκλησης με τίτλο «Νέες Δομές Ψυχικής Υγείας στην Περιφέρεια Πελοποννήσου». Η δράση εντάσσεται στο πλαίσιο του χρηματοδοτούμενου Προγράμματος «Πελοπόννησος 2021-2027» και υποστηρίζεται από το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο+ (ΕΚΤ+).
Η πρόσκληση αφορά τρεις δικαιούχους, οι οποίοι καλούνται να υποβάλουν προτάσεις για την ένταξη έργων που θα χρηματοδοτηθούν στο πλαίσιο της δράσης. Συγκεκριμένα, δικαιούχοι είναι: η 6η Υγειονομική Περιφέρεια Πελοποννήσου, Ιονίων Νήσων, Ηπείρου και Δυτικής Ελλάδας, η Αστική Μη Κερδοσκοπική Εταιρεία “Ξένιος Ζευς” και το Γενικό Παναρκαδικό Νοσοκομείο Τρίπολης “Η Ευαγγελίστρια”.
Οι προτάσεις θα πρέπει να αφορούν στη δημιουργία ή την ενίσχυση καινοτόμων δομών, όπως μονάδες έγκαιρης παρέμβασης, κινητές μονάδες για παιδιά και εφήβους, κέντρα ημέρας και παιδοψυχιατρικά τμήματα σε γενικά νοσοκομεία, με σκοπό την αναβάθμιση της ψυχικής υγείας στην περιοχή.
Η συνολική χρηματοδότηση της δράσης ανέρχεται στα 3.030.000 ευρώ, ενώ η περίοδος υποβολής των προτάσεων ορίζεται από τις 3 Δεκεμβρίου 2024 έως τις 30 Ιουνίου 2025.
Δήλωση του Περιφερειάρχη Πελοποννήσου, Δημήτρη Πτωχού :
«Η ψυχική υγεία αποτελεί ακρογωνιαίο λίθο μιας υγιούς και αλληλέγγυας κοινωνίας. Με την πρωτοβουλία αυτή, στην Περιφέρεια Πελοποννήσου δίνουμε προτεραιότητα στις ανάγκες των πολιτών μας, επενδύοντας σε καινοτόμες δομές και υπηρεσίες που θα εξασφαλίσουν ολοκληρωμένη φροντίδα για όλους. Στόχος μας είναι να στηρίξουμε τους πιο ευάλωτους συμπολίτες μας και να ενισχύσουμε την κοινωνική συνοχή σε κάθε γωνιά της Περιφέρειας».
Forum Πελοποννήσου για την Κλιματική Αλλαγή-Δημήτρης Πτωχός: Στόχος η Περιφέρεια από «τρωτή» να χαρακτηριστεί «έτοιμη», αν όχι «ανθεκτική» για τις προκλήσεις του μέλλοντος
Το Forum Πελοποννήσου για την Αυτοδιοίκηση, με κεντρικό θέμα «Κλιματική Αλλαγή – Βιώσιμη και Ανθεκτική Ανάπτυξη – Καλές Πρακτικές», πραγματοποιήθηκε το διήμερο 29-30 Νοεμβρίου 2024 στον ιστορικό Μυστρά. Η διοργάνωση, που ξεκίνησε παρουσία του Υπουργού Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, Βασίλη Κικίλια, συγκέντρωσε φορείς, επιστήμονες και εκπροσώπους της τοπικής αυτοδιοίκησης, με στόχο την ανταλλαγή απόψεων για την αντιμετώπιση των προκλήσεων της κλιματικής αλλαγής και την εφαρμογή βιώσιμων λύσεων σε τοπικό επίπεδο.
Την πρώτη ημέρα του Forum, ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου, Δημήτρης Πτωχός, παρουσίασε το σχέδιο της Περιφέρειας για την προσαρμογή στην κλιματική αλλαγή, με τίτλο «Προσαρμογή της Περιφέρειας Πελοποννήσου στην Κλιματική Αλλαγή». Ο Περιφερειάρχης περιέγραψε τις προκλήσεις που αντιμετωπίζει η περιοχή και ανέπτυξε τις δράσεις που δρομολογούνται για τη μετάβαση από μια «τρωτή» σε μια ανθεκτική περιφέρεια.
Ο κ. Πτωχός τόνισε ότι η αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής απαιτεί:
- Ολιστική προσέγγιση: Συντονισμός όλων των επιπέδων διοίκησης και εφαρμογή σύγχρονων μεθόδων διαχείρισης.
- Εκσυγχρονισμό του θεσμικού πλαισίου: Ξεκάθαρος καθορισμός αρμοδιοτήτων και απλοποίηση διαδικασιών.
- Ενίσχυση χρηματοδότησης: Αξιοποίηση εθνικών και ευρωπαϊκών πόρων για ανθεκτικές υποδομές.
- Υλοποίηση κρίσιμων έργων
Ο Περιφερειάρχης ανέδειξε, επίσης, τις μεγάλες προκλήσεις που αντιμετωπίζει η Πελοπόννησος λόγω της κλιματικής αλλαγής, καθώς και σε όσα κάνει και σχεδιάζει η Περιφέρεια, όπως το master plan αντιπλημμυρικής προστασίας, η ολοκλήρωση υδάτινων έργων, η ενίσχυση χρήσης ανανεώσιμων πηγών ενέργειας και η υλοποίηση προγραμμάτων κατάρτισης στους τομείς της γεωργίας, της ενέργειας και του τουρισμού.
Τη δεύτερη ημέρα, ο κ. Πτωχός συμμετείχε σε συζήτηση με θέμα «Κλιματική Κρίση, Αυτοδιοίκηση και Περιφερειακή Ανάπτυξη», μαζί με τον Καθηγητή Γεωλογίας Ευθύμιο Λέκκα, τον Πρόεδρο του Πράσινου Ταμείου Ιωάννη Ανδρουλάκη, τον Πρόεδρο ΠΕΔ Πελοποννήσου, Θανάση Βασιλόπουλο και την Αντιδήμαρχο και αν. Δημάρχου Αν. Μάνης, Γεωργία Λυροφώνη. Στη συζήτηση αναδείχθηκε η σημασία της συνεργασίας μεταξύ των φορέων για την εφαρμογή λύσεων που θα ενισχύσουν την ανθεκτικότητα των τοπικών κοινωνιών.
Στο περιθώριο του Forum, ο Περιφερειάρχης βράβευσε τον Δήμαρχο Ανατολικής Μάνης, Πέτρο Ανδρεάκο, για την πολύτιμη συνεισφορά του στην αυτοδιοίκηση.
Τις εργασίες του Forum παρακολούθησε ο Αντιπεριφερειάρχης ΠΕ Λακωνίας, Θεόδωρος Βερούτης, ενώ συμμετείχαν σε πάνελ συζητήσεων ο Αναπληρωτής Περιφερειάρχη, Χρήστος Λαμπρόπουλος, ο Αντιπεριφερειάρχης Χωρικού Σχεδιασμού και Διαχείρισης Ακίνητης Περιουσίας, Σπύρος Τζινιέρης, ο Αντιπεριφερειάρχης Ενέργειας, Περιβάλλοντος και Κυκλικής Οικονομίας, Αναστάσιος Αδαμόπουλος, ο Διευθύνων Σύμβουλος του Αναπτυξιακού Οργανισμού Πελοποννήσου, Θεόδωρος Κουναδέας και ο Γενικός Διευθυντής Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής, Γεώργιος Μπουραζάνης.
Επιμορφωτικό πρόγραμμα της Περιφέρειας Πελοποννήσου-Δύο μέρες γνώσης, συνεργασίας και μεγάλης συμμετοχής για την παιδική προστασία
Την Πέμπτη 28 Νοεμβρίου 2024 ολοκληρώθηκαν με επιτυχία οι εργασίες του διήμερου επιμορφωτικού προγράμματος με τίτλο «Χτίζοντας ένα ασφαλές αύριο: Εκπαίδευση και Καινοτομία για την Προστασία των Παιδιών. Ενδυναμώνοντας τους Επαγγελματίες», που συνδιοργάνωσε η Περιφέρεια Πελοποννήσου και συγκεκριμένα η Γενική Διεύθυνση Δημόσιας Υγείας & Κοινωνικής Μέριμνας δια της Διεύθυνσης Κοινωνικής Μέριμνας και του Περιφερειακού Παρατηρητηρίου Κοινωνικής Ένταξης με το Εθνικό Κέντρο Κοινωνικής Αλληλεγγύης Ε.Κ.Κ.Α., στο Μαλλιαροπούλειο Θέατρο Τρίπολης.
Σκοπός του επιμορφωτικού προγράμματος ήταν η ενδυνάμωση των επαγγελματιών παιδικής προστασίας. Μεγάλο πλήθος επαγγελματιών συμμετείχε στο Πρόγραμμα και πιο συγκεκριμένα μέλη Ομάδων Προστασίας Ανηλίκων των Δήμων(ΟΠΑ), Υπεύθυνοι Προστασίας Ανηλίκων (ΥΠΑ), επαγγελματίες αναδοχής, ιδρυματικής φροντίδας, εκπαίδευσης καθώς και σύνδεσμοι για την Ευρωπαϊκή Εγγύηση για το Παιδί που εργάζονται σε Φορείς & Υπηρεσίες της Περιφέρειας Πελοποννήσου.
Κατά το διήμερο 27 & 28 Νοεμβρίου, καταξιωμένα στελέχη του Ε.Κ.Κ.Α. παρουσίασαν θέματα σχετικά με την παιδική κακοποίηση, την πρόληψη και την οικοδόμηση ενός ασφαλούς αύριο, την καταπολέμηση της παιδικής φτώχειας & του κοινωνικού αποκλεισμού, το θεσμικό & ψηφιακό εκσυγχρονισμό για την προστασία του παιδιού καθώς και το ρόλο της τοπικής αυτοδιοίκησης και της κοινωνίας στη δημιουργία ενός υποστηρικτικού δικτύου για όλα τα παιδιά.
Στην έναρξη του επιμορφωτικού απηύθυναν χαιρετισμό η Αντιπεριφερειάρχης Κοινωνικής Αλληλεγγύης και Αρωγής κα Οικονομάκου, η Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πρόνοιας και Αλληλεγγύης Δήμου Τρίπολης κα Κορώνη και ο Πρόεδρος του Περιφερειακού Τμήματος Πελοποννήσου του Συνδέσμου Κοινωνικών Λειτουργών Ελλάδος κ. Πλεμμένος. Εκ μέρους του Ε.Κ.Κ.Α. τις εργασίες του σεμιναρίου χαιρέτησε η Προϊσταμένη Τμήματος Αναδοχών- Υιοθεσιών κα Μάνθου ενώ τον συντονισμό είχε η Προϊσταμένη Γενικής Διεύθυνσης Δημόσιας Υγείας & Κοινωνικής Μέριμνας κα Καράμπελα.
Η Περιφέρεια Πελοποννήσου ευχαριστεί θερμά όλους τους συμμετέχοντες για το ενδιαφέρον και την ανταπόκριση τους καθώς και όλους όσους συνέβαλλαν στη υλοποίηση του.
Σημαντικές αποφάσεις για ανάπτυξη, κοινωνική πρόνοια και έκτακτες ανάγκες από την Περιφερειακή Επιτροπή Πελοποννήσου
Η Περιφερειακή Επιτροπή της Περιφέρειας Πελοποννήσου συνεδρίασε τη Δευτέρα, 25 Νοεμβρίου, υπό την προεδρία του Αναπληρωτή Περιφερειάρχη, Χρήστου Λαμπρόπουλου, με φυσική παρουσία και μέσω τηλεδιάσκεψης. Η συνεδρίαση χαρακτηρίστηκε από τη λήψη σημαντικών αποφάσεων που αφορούν την προετοιμασία για την αντιμετώπιση έκτακτων αναγκών, την ενίσχυση κοινωνικών δράσεων και την έγκριση έργων που ενισχύουν την ανάπτυξη και την κοινωνική συνοχή στην Περιφέρεια.
Έγκριση σχεδίων για έκτακτες ανάγκες
Ένα από τα βασικά θέματα της συνεδρίασης ήταν η έγκριση δύο κρίσιμων σχεδίων αντιμετώπισης έκτακτων αναγκών λόγω πλημμυρών και σεισμών. «Τα σχέδια εντάσσονται στον ευρύτερο σχεδιασμό της χώρας και της Περιφέρειας για την αντιμετώπιση φυσικών καταστροφών, εξασφαλίζοντας την ετοιμότητα του μηχανισμού μας», δήλωσε ο κ. Λαμπρόπουλος.
Λαογραφικό Μουσείο Κορίνθου
Οριστικοποιήθηκε ο ανάδοχος για τον εξοπλισμό του Λαογραφικού Μουσείου Κορίνθου, ένα έργο χρηματοδοτούμενο από το ΕΣΠΑ, το οποίο αναμένεται να ολοκληρωθεί το 2025.
Στήριξη ευάλωτων κοινωνικών ομάδων
Για πρώτη φορά, η Περιφέρεια Πελοποννήσου αναλαμβάνει τον συντονισμό και τη διαχείριση ενός ολοκληρωμένου προγράμματος στήριξης ευάλωτων κοινωνικών ομάδων σε όλες τις Περιφερειακές Ενότητες. Με προϋπολογισμό 25 εκατομμυρίων ευρώ, το πρόγραμμα περιλαμβάνει τη διανομή τροφίμων και βασικών αγαθών, με έμφαση στη διαφάνεια και την αξιοπρέπεια των ωφελούμενων.
Έγκριση προϋπολογισμού 2025
Η Περιφερειακή Επιτροπή ενέκρινε τον προϋπολογισμό της Περιφέρειας για το 2025, προσαρμοσμένο στις ανάγκες της εποχής, δίνοντας έμφαση σε θέματα κλιματικής αλλαγής, κοινωνικής πρόνοιας, πολιτισμού, αθλητισμού και οδικής ασφάλειας.
Ο κ. Λαμπρόπουλος κατέληξε υπογραμμίζοντας τη συνεχή προσπάθεια της Περιφέρειας για αύξηση των πόρων, ώστε να υλοποιούνται αποτελεσματικά έργα και να ενισχύεται η ανάπτυξη και η ποιότητα ζωής στην Πελοπόννησο.
Περιφέρεια Πελοποννήσου-Πρόγραμμα παρεμβάσεων για την προστασία από κατολισθήσεις & διάβρωση εδαφών προϋπολογισμού 5 εκατ. ευρώ
Η Περιφέρεια Πελοποννήσου, στο πλαίσιο της Προγραμματικής Περιόδου 2021-2027, προχωρά στην υλοποίηση ενός σημαντικού προγράμματος για την αντιμετώπιση των κατολισθήσεων και της διάβρωσης των εδαφών. Η δράση, με συνολικό προϋπολογισμό 5 εκατομμυρίων ευρώ, στοχεύει στη μείωση των φυσικών κινδύνων που απειλούν τις υποδομές, την οικονομική δραστηριότητα και την ποιότητα ζωής των πολιτών μας.
Το πρόγραμμα σχεδιάστηκε σύμφωνα με τις κατευθύνσεις του Περιφερειακού Σχεδίου Προσαρμογής στην Κλιματική Αλλαγή (ΠεΣΠΚΑ) της Πελοποννήσου, το οποίο υποδεικνύει τις περιοχές υψηλού κινδύνου για κατολισθήσεις και τις απαραίτητες παρεμβάσεις. Βασίζεται σε μέτρα προστασίας και πρόληψης, που περιλαμβάνουν τεχνικές παρεμβάσεις για τη σταθεροποίηση των εδαφών, βελτιώσεις στις υποδομές για την πρόληψη κινδύνων και τη δημιουργία ή ενίσχυση συστημάτων αποστράγγισης. Η δράση εντάσσεται στην προτεραιότητα της «Αειφορικής ανάπτυξης και βιώσιμης διαχείρισης των πόρων της Περιφέρειας» και συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης (ΕΤΠΑ).
Δικαιούχοι της δράσης είναι η Περιφέρεια Πελοποννήσου καθώς και οι Δήμοι της Περιφέρειας Πελοποννήσου. Η υποβολή προτάσεων ολοκληρώνεται στις 28 Φεβρουαρίου 2025 μέσω του Ολοκληρωμένου Πληροφοριακού Συστήματος (ΟΠΣ).
Ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου, Δημήτρης Πτώχος, δήλωσε: «Με γνώμονα την ασφάλεια των πολιτών και την προστασία του φυσικού μας περιβάλλοντος, προχωρούμε στην υλοποίηση ουσιαστικών παρεμβάσεων για την αντιμετώπιση των κατολισθήσεων. Στηριζόμαστε στις κατευθύνσεις του Περιφερειακού Σχεδίου Προσαρμογής στην Κλιματική Αλλαγή, επενδύοντας σε έργα που ενισχύουν την προστασία των υποδομών μας από τα αυξανόμενα φαινόμενα διάβρωσης και κατολισθήσεων».
3η Συνεδρίαση Επιτροπής Παρακολούθησης του Προγράμματος Δίκαιης Αναπτυξιακής Μετάβασης 2021-2027: Απτά αποτελέσματα για τις τοπικές κοινωνίες
Η 3η Συνεδρίαση της Επιτροπής Παρακολούθησης του Προγράμματος Δίκαιη Αναπτυξιακή Μετάβαση 2021-2027 ολοκληρώθηκε με επιτυχία στη Μεγαλόπολη την Τρίτη, 26 Νοεμβρίου 2024. Κατά τη διάρκειά της αναδείχθηκε η σημαντική πρόοδος που έχει επιτευχθεί μέσα στον τελευταίο χρόνο.
Σε βιντεοσκοπημένο μήνυμα, ο Αναπληρωτής Υπουργός Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών, κ. Νίκος Παπαθανάσης, χαιρέτισε την 3η Συνεδρίαση της Επιτροπής Παρακολούθησης του Προγράμματος ΔΑΜ 2021-2027 και αφού εξήρε τη συστηματική δουλειά που γίνεται από όλα τα στελέχη της ειδικής υπηρεσίας ΔΑΜ τα τελευταία δύο χρόνια, επεσήμανε: «Από την προηγούμενη συνεδρίαση έως σήμερα, η εικόνα που αποτυπώνει την πορεία υλοποίησης του συγκεκριμένου προγράμματος, περιλαμβάνει: την εξειδίκευση νέων δράσεων συνολικού προϋπολογισμού 552 εκατ. €, την έκδοση νέων προσκλήσεων συνολικού προϋπολογισμού 525 εκατ. €, την ένταξη νέων έργων συνολικού προϋπολογισμού 166 εκατ. € και την ανάληψη νομικών δεσμεύσεων για τα ενταγμένα έργα συνολικού προϋπολογισμού 181 εκατ. €. Μέσα σε διάστημα μόλις 10 μηνών εκδόθηκαν 6 διακριτές προσκλήσεις για την ενίσχυση της επιχειρηματικότητας προϋπολογισμού 330 εκατ. ευρώ. Σε αυτές υποβλήθηκαν συνολικά 976 επενδυτικά σχέδια, από όλο το εύρος των επιχειρήσεων με συνολικό αιτούμενο προϋπολογισμό επιχορήγησης περίπου 443 εκατ. € και εντός 4 μηνών ολοκληρώθηκε η αξιολόγηση και έγκριση προς χρηματοδότηση των περισσότερων επενδυτικών σχεδίων. Ακολουθεί η ολοκλήρωση της αξιολόγησης των 130 επενδυτικών σχεδίων που υποβλήθηκαν από τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις. Αξίζει να αναφερθεί ότι μόλις χθες, δημοσιεύθηκαν από τη διαχειριστική Αρχή του προγράμματος ΔΑΜ 6 νέες προσκλήσεις για την ενίσχυση της επιχειρηματικότητας συνολικού προϋπολογισμού 86 εκατ. € αποκλειστικά για την περιοχή της Μεγαλόπολης. Η ενεργειακή μετάβαση της χώρας μας μπορεί και πρέπει να αποδειχθεί για τις επηρεαζόμενες περιοχές μια μοναδική αναπτυξιακή ευκαιρία και προς αυτή την κατεύθυνση εργαζόμαστε.».
Ο Πρόεδρος της Επιτροπής Παρακολούθησης και Διοικητής της Ειδικής Υπηρεσίας Δίκαιης Αναπτυξιακής Μετάβασης, κ. Πελοπίδας Καλλίρης, κήρυξε την έναρξη των εργασιών, δηλώνοντας: «Οι τοπικές οικονομίες θα αρχίσουν επιτέλους να αντιλαμβάνονται την αλλαγή στο αναπτυξιακό τους μοντέλο καθώς θα δουν να δημιουργούνται νέες θέσεις εργασίας σε σύγχρονες και πιο βιώσιμες οικονομικές δραστηριότητες και τομείς Η Μεγαλόπολη έχει εξαιρετικές προοπτικές στη μεταλιγνιτική εποχή. Το πρόγραμμα στηρίζει επενδύσεις προς όφελος της τοπικής κοινωνίας ώστε η μετάβαση να είναι δίκαιη για όλους».
Ο επικεφαλής της Ευρωπαϊκής Ένωσης Περιφερειακής Πολιτικής, κ. Carsten Rasmussen, ανέφερε: «Είναι χαρά μου να βρίσκομαι εδώ. Ήρθα να σας συγχαρώ και είμαστε εξαιρετικά ικανοποιημένοι, γιατί τα έργα που έχουν ξεκινήσει, ειδικά στον τομέα της επιχειρηματικότητας, αλλάζουν το τοπίο των περιοχών. Μέσα από αυτά θα δημιουργηθούν χιλιάδες νέες θέσεις εργασίας καλά αμειβόμενες, που είναι και το ζητούμενο του σχεδιασμού μας. Το Πρόγραμμα ΔΑΜ καινοτομεί και δείχνει τον δρόμο και σε άλλα Προγράμματα».
Τα στελέχη της Διαχειριστικής Αρχής ΕΣΠΑ – ΔΑΜ παρουσίασαν την πορεία του Προγράμματος και των έργων μέχρι σήμερα, καθώς και τις νέες δράσεις που σχεδιάζονται για το επόμενο χρονικό διάστημα. Ιδιαίτερη έμφαση δόθηκε στην ανάγκη ενεργοποίησης δράσεων για τον πρωτογενή τομέα και την αξιοποίηση του Πυλώνα 3, γεγονός που υπογράμμισαν οι Περιφερειάρχες Πελοποννήσου κ. Δημήτρης Πτωχός, Δυτικής Μακεδονίας κ. Γιώργος Αμανατίδης και Κρήτης κ. Σταύρος Αρναουτάκης, καθώς και ο δήμαρχος Μεγαλόπολης κ. Κώστας Μιχόπουλος.
Επιπλέον, μεγάλη αισιοδοξία απορρέει από τα εγκαίνια στη Μεγαλόπολη του Κέντρου Ανάπτυξης και Δεξιοτήτων, από τη λειτουργία των πρώτων συνεργατικών χώρων και από τις συνέργειες για τη στήριξη των τοπικών κοινωνιών, σε συνεργασία με την Περιφέρεια Πελοποννήσου, τους Αναπτυξιακούς Οργανισμούς, το Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου και τους Δήμους για το Κέντρο Βιοοικονομίας.
Στη συνεδρίαση παρέστησαν εκπρόσωποι από αρμόδια Υπουργεία, Περιφέρειες, Δήμους, περιβαλλοντικούς, κοινωνικούς και οικονομικούς φορείς, καθώς και εκπρόσωποι της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.
Κατά γενική ομολογία, το προηγούμενο έτος υπήρξε καθοριστικό για τον παραγωγικό και οικονομικό μετασχηματισμό των περιοχών στη μεταλιγνιτική εποχή. Συνολικά, αναμένεται η δημιουργία 4.000 νέων θέσεων εργασίας, ενώ εγκρίθηκαν ομόφωνα τα πρακτικά της συνεδρίασης.
Αφήστε ένα σχόλιο